Australian Bodycare intimate shaving kit review


Hi jij! Heb jij net als ik last van scheerirritatie? Bultjes, jeuk, of misschien zelfs kleine pukkeltjes? Het is super vervelend, maar gelukkig bedacht Australian Bodycare er iets op. Hun Tea Tree Oil Intimate producten zouden helpen bij scheerirritatie. Ik vertel je er vandaag meer over.

Australian Bodycare Intimate Shaving Kit- 35 euro 

De Australian Bodycare shaving kit bestaat uit drie producten voor de verzorging van de schaamstreek na en tijdens het scheren.

- Intieme zeep voor dagelijks wassen
- Scheergel voor intiem scheren
- Aftershave voor verzorging van de intieme zone

Het belooft bacteriën en vuil tegen te gaan en effectief te zijn bij rode bultjes, een branderig gevoel en ingegroeide haartjes. Ik begrijp dat de intieme zeep in een grotere verpakking zit dan de rest, deze is namelijk voor 'dagelijks gebruik', maar ik had persoonlijk ook graag gewild dat de scheergel wat groter was. Ik vind het zelf wel fijn om daar niet heel gierig mee te doen. De prijs vind ik overigens wel wat aan de hoge kant. Afhankelijk van hoe vaak je scheert doe je er wel redelijk lang mee.


Hierbij de ingrediënten van de producten. Het 'ster-ingrediënt' is natuurlijk de tea tree olie. Ik heb hier wel ervaringen mee. Vroeger gebruikte ik wel eens een facewash met tea tree, maar dat was eigenlijk veel te heftig voor wat ik nodig had. Ik vind het wel goed om tea tree lokaal te gebruiken op puistjes, het heeft namelijk een uitdrogend effect. Ik heb er daarom ook geen problemen mee om het rond de schaamstreek te gebruiken, daar wil je ook het effect van de tea tree goed merken. Het zit echter ook in de wash, waarmee je toch een gevoelig gebied aandoet. Het zou voor dagelijks gebruik zijn, zelf doe ik dit niet. Je hoeft je vagina namelijk niet te wassen, de meid reinigt zichzelf, maar af en toe voelt het wel fris.

De intim wash is heel dun, haast waterig, en voelt fris op de huid. Ik heb persoonlijk geen irriterend gevoel ervaren. De shaving gel is een doorzichtige, redelijk vloeibare gel. Je hebt er redelijk wat van nodig, maar het is wel zuiniger dan een scheergel. Je mesje glijdt er goed overheen. Als je klaar bent met scheren smeer je het boeltje in met de after shave. Zelf heb ik wel eens gelezen dat je ook met alcohol kunt deppen om bultjes tegen te gaan, maar dat lijkt me nogal branderig...


Na een dag of twee begon ik toch wat irritatie te zien in de vorm van bultjes. Toegegeven: een stuk minder dan normaal, maar het zou niet eerlijk zijn als ik zou zeggen dat het helemaal weg was. Ik had ook op dag twee een beetje een jeukerige huid. Als je blijft smeren met de afster shave, denk twee keer per dag, kun je het wel beter voorkomen. Ondanks dat de after shave goed en snel intrekt, zit je daar toch niet helemaal op te wachten. Het is dan wel weer de moeite waard om te blijven smeren.

Concluderend: werken deze producten? Absoluut! Het is wel een beetje 'de aanhouder wint' maar dan heb je ook wat. Ik had gehoopt dat het misschien nog beter zou werken, maar ik heb dan ook wel echt een hele gevoelige huid.

Is dit wat voor jou? 

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!