Catrice True Skin concealer & foundation review

 


Hi allemaal! In de periode dat het hier vrij rustig was heb ik best wat producten gekocht omdat ik zelf zin had om ze te proberen. Even geen druk van opgestuurde pakketjes ;-). De Catrice True Skin producten was ik erg benieuwd naar. Tegenwoordig zoek ik vaker naar een wat meer hydraterende foundation die minder sterk dekt. Op papier lijken deze producten dan ook perfect bij mijn wensen te passen. Is het wat? Lees mee!

Catrice True Skin concealer - 3.99 euro
Catrice True Skin foundation - 6.99 euro
 


Ik kocht de foundation in de kleur 004 Neutral Porcelain en later bestelde ik de concealer er ook bij. Deze in de kleur 010 Cool Cashmere. De producten zijn vrij populair waardoor ik niet alle keuze had uit kleuren. Wat ik overigens al 100 jaar zeg en nog steeds vind; in de drogisterij is het aanbod qua kleur véél te klein. Bij Boozyshop heb je wel keuze uit 18 kleuren. Dat was een paar jaar geleden wel anders, toen werden er alleen maar lichte kleuren verkocht. Gelukkig ís er dus wel keus voor als je een donkere huid hebt, maar vaak niet in de winkel. 

Over de concealer (tekst Kruidvat): "Wil jij ook niet langer moeten kiezen tussen een hoge dekking en een natuurlijke finish? Ga dan voor de Catrice True Skin High Cover Concealer. De True Skin concealer met hyaluronzuur hydrateert je huid achttien uur lang en combineert een prefecte dekking met een lichte textuur en optimale verzorging. 

De waterproof formule smelt op je huid en kruipt niet in je fijne lijntjes. De concealer verbergt donkere kringen onder je ogen, oneffenheden en roodheid op perfecte wijze. Hij laat geen maskereffect achter, maar zorgt voor een matte en natuurlijke finish. De vegan concealer is geschikt voor een normale tot droge huid."

Over de foundation: "Deze Catrice True Skin Hydrating Foundation is het ultieme beautygeheim voor een natuurlijke uitstraling en egale teint. De langhoudende foundation heeft een opbouwbare dekking. De True Skin foundation bedekt kleine imperfecties en laat roodheid verdwijnen. Hij voelt licht aan op je huid en heeft een matte finish. De vegan formule met hyaluronzuur en watermeloenzaadolie hydrateert je huid intensief."


De concealer heeft een vrij grote applicator die het makkelijk maakt om de vorm van je 'wal' te volgen. Er komt precies genoeg product op voor mij om het gebied onder m'n ogen te bedekken. De foundation heeft een pompverpakking.


Hierboven nog even de twee kleuren. Ik heb beide producten qua kleur op de gok gekocht, maar ze verschillen dus wel een klein beetje. Als je wil kun je, in ieder geval van de cool cashmere, een match maken qua kleuren.

Beide kleuren zijn meer geel dan roze, de concealer (onder op de foto) is qua kleur ietsje neutraler.
De foundation is erg vloeibaar en laat zich het beste blenden met een spons. Je kunt het ook eerst aanbrengen met een kwast en daarna nog wat blenden met een spons. De concealer heeft een iets dikkere structuur. 


Dit zijn de producten net aangebracht van heel close-up. Zo zie je het beste wat het doet met mijn grootste huidonzekerheid: grove poriën. Deze worden best mooi gevuld. Het is een natuurlijk resultaat en dat zoek ik ook, omdat ik verder niet echt vaak onzuiverheden heb. De foundation droogt redelijk mat op.

De concealer hoopt al bij het aanbrengen een beetje op in de rimpels. Dat weet ik met poeder meestal wel te verhelpen.


En nog even een foto van de namiddag. Zoals je hierboven kunt zien ga ik wel wat glimmen. Daarnaast trekt de concealer een beetje in de droogtelijntjes. Ik ben geen super groot fan van deze producten, maar ik vind ze ook niet slecht. Voor mij persoonlijk zijn het geen producten die ik opnieuw zou aanschaffen omdat ik betere alternatieven heb. Op dit moment ben ik een trouw Maybelline gebruiker.

De foundation is denk ik het mooist bij een normaal huidtype. Voor drogere plekken vind ik 'm persoonlijk niet hydraterend genoeg. De concealer lijkt me voor iedereen wel geschikt, zolang je maar goed afpoedert.

Heb jij deze producten al eens geprobeerd? Wat vond je er van?

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!