Persoonlijk: ik ga verhuizen! Op kamers gaan, hoe werkt dat?

Even een klein, persoonlijk nieuwtje dat ik met jullie wilde delen: ik ga verhuizen!
Vanaf 1 september (hoe snel is dat!?) ga ik in Tilburg wonen. Ik wilde al veel langer op kamers, maar er waren telkens wel wat dingen die me thuis hielden. Zo wist ik niet zeker of ik mijn propedeuse wel ging halen en ik moest mijn rijbewijs halen, dus ineens ver weg gaan wonen was niet zo praktisch. Nu ik naar mijn vierde en laatste jaar ga is het eindelijk zo ver.

Ik ga in een kamer van een vriendin van me wonen. Zij gaat er voor drie maanden uit om in Hoofddorp op stage te gaan en in Amsterdam te gaan wonen. Ik vind het ideaal dat ik een soort van 'proefperiode' heb, ik zit nergens aan vast en kan na drie maanden weer lekker iets anders zoeken. Ook ik moet binnenkort op stage, dus ik hoop na die drie maanden weer drie maanden in of rondom Amsterdam te kunnen gaan wonen. Ik weet totaal nog niet hoe alles gaat lopen, maar zo hoop ik het in elk geval te doen.

Het is allemaal heel snel gegaan. Ik heb een sollicitatie gehad in Hoofddorp bij de Nieuwe Revu, maar ben daar niet aangenomen. Ik was verschrikkelijk ziek tijdens mijn sollicitatie, maar wilde per se gaan. Misschien had ik dat achteraf beter niet kunnen doen. Ik was totaal niet scherp, kon amper uit mijn woorden komen en wist amper ergens antwoord op. Best beschamend. Ik was het ook zeker eens met mijn afwijzing. Ze vonden me erg jong (ik was 19 toen ik daar solliciteerde) en ze hebben mijn onzekerheid over m'n keuze goed aangevoeld. Ik twijfel zo erg over wat ik wil dat ik geen duidelijk toekomstplaatje voor mezelf kon schetsen. Aankomende drie maanden ga ik dus ook zeker gebruiken om goed te overdenken wat ik nou eigenlijk wil met mijn journalistieke opleiding en stage.

Een stage vinden is voor mij best wel zwaar gebleken. Ik heb vier keer een mail de deur uit gedaan en mocht één keer op gesprek komen. Bij één ben ik afgewezen 'omdat ze iemand anders hebben gekozen', bij de andere omdat ik maar drie maanden kon in plaats van zes en van één heb ik zelfs helemaal niets gehoord. Het is gewoon een klote tijd om te moeten solliciteren. Je komt gewoon op een stapel terecht naast vele anderen die graag een kans willen. Toen ik daar achter kwam voelde ik me best k-u-t. Hoe moet ik me nou bewijzen als ik niet eens op gesprek mag komen? En hoe moet ik mezelf verbeteren als ik geen tips mee krijg? Ik ben in elk geval blij dat ik heel erg op tijd ben begonnen met zoeken en nu zelf zie hoe lastig het is.

Op kamers gaan vind ik best even wennen (en ik ben er nog niet eens, kun je nagaan). Ik woon dan in een studentenhuis met een paar anderen. Er staan ook wat kamers vrij, dus daar zullen ook wel wat nieuwe inwoners in komen. Tegenover mij woont een maatje van mijn studie, dus dat is heel fijn. Ik weet nog niet wat mijn rooster precies gaat zijn, misschien kom ik wel gewoon regelmatig naar huis. Ik heb het prima thuis, dus dat is geen straf.

Voor degene die zich afvraagt hoe dat nou gaat met studiefinanciering enzo, hieronder een klein beetje uitleg. Je moet ten eerste je studiefinanciering veranderen naar uitwonend. Dit werkt via DUO. Je hebt dus een Digi-d account nodig met een smscode. Als je je digi-d niet in orde hebt raad ik aan om dat zo snel mogelijk te regelen! Het is heel vervelend om er op het laatste moment achter te komen dat je geen stufi aan kunt vragen. Het is niet heel lastig om te veranderen, de stappen op de site wijzen voor zich. Zorg wel dat je alles goed doet en op verder blijft klikken, anders wordt het niet afgerond. Verder moet je je inschrijven bij de gemeente waar je in gaat wonen. Dat gaat echt heel makkelijk. Ik moest dus kijken hoe ik me moest inschrijven bij de gemeente Tilburg. Dit ging super gemakkelijk, gewoon via internet.

Voor mijn blog verandert er niet heel veel. Ik leg mezelf wel minder druk op. Ik doe dit omdat ik het heel leuk vind om mijn passie te delen, maar ik wil niet bloggen omdat ik onder druk sta om dingen te doen. Alleen in de periode dat ik op stage ga komt mijn blog echt op een tweede (of lagere) plaats, omdat er veel afhangt van een goede stageplek.

Zo, dat was een lange persoonlijke update! Ik hoop niet dat ik teveel persoonlijke dingen tussendoor zwets, maar mijn blog blijft ook een soort uitlaatklep voor me. Ik zal in de toekomst nog wel een paar keer door laten schemeren hoe het mij vergaat in Tilburg, maar uiteraard blijft het belangrijkste onderwerp van mijn blog productreviews, so no worries!

2 opmerkingen

  1. Ten eerste succes met het vinden van een stageplek!. En ik denk dat het top kamers gaan je wel gaat bevallen, ik kan maar weinig mensen die het niet leuk vinden. Maar het hangt er ook vanaf waar je terecht komt, maar als je huisgenoten niet leuk zijn kun je altijd nog wat anders zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tof om te lezen! Ik hoop dat ik snel op mezelf kan...

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!