Autoverzekeringen: waar moet je op letten?

-advertentie-

Zoals jullie misschien weten heb ik begin vorig jaar mijn rijbewijs gehaald. Het was een moeizame strijd, haha! Studeren is prijzig en rijlessen zijn ook niet bepaald een goedkope aangelegenheid. Op dit moment heb ik al een (simpele) auto, maar die heb ik van mijn vader gekregen. Het kopen van een eigen auto staat hoog bovenaan mijn wensenlijstje! Helaas krijg je niet alleen te maken met de aanschafprijs, maar ook met wegenbelasting, APK’s en de autoverzekering. Vandaag wil ik graag vertellen waar je op moet letten als je begint met autoverzekeringen vergelijken en afsluiten.

Als je een autoverzekering gaat afsluiten, moet je nadenken over een aantal dingen. Welke dekking je wil, bijvoorbeeld. Je kan je auto all-risk verzekeren, maar als je auto 15 jaar oud is, dan heeft dit weinig zin. Een WA-dekking is dan eigenlijk voldoende. De ene verzekeraar heeft andere polisvoorwaarden dan de ander. Ook van invloed op de kosten van je autoverzekering is het aantal schadevrije jaren wat je hebt opgebouwd. Dit gebeurt ook pas als je een auto en verzekering op je eigen naam hebt staan (en geen brokken maakt natuurlijk).

Bij UnitedConsumers kan je autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Bij hen kan je ruim 100 polissen vergelijken en op die manier besparen op de hoogte van het maandelijkse bedrag wat je moet betalen voor de verzekering. Daarnaast las ik dat je altijd 5% extra korting krijgt op de premie én er is nog een actie. Als je nu via UnitedConsumers een autoverzekering afsluit, dan krijg je één maandpremie terug. Dit wordt in je kortingstegoed gestort.

Heb jij een eigen auto of ben je aan het rondkijken? Ik hoop dat ik met dit artikel in elk geval je zoektocht naar een geschikte autoverzekering wat eenvoudiger heb gemaakt!

2 opmerkingen

  1. Leuke artikel & leuke tips!
    Ik heb zelf vorige jaar me rijbewijs behaald & het is inderdaad erg kostelijk!
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat leuk dat je hier een artikel over hebt geschreven!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!