Primark 8 Shade Day oogschaduwpalette review

Voor mijn gevoel is het zowat jaren geleden dat ik een review plaatste, terwijl ik de laatste tijd enorm veel producten heb getest. Eindelijk heb ik wat tijd gevonden om te bloggen! Het afstuderen valt me toch iets zwaarder dan ik dacht, haha. In elk geval: vandaag een review! Ik ben een week of twee geleden in Zaandam geweest en bezocht daar (uiteraard) de Primark. Ik kocht daar een oogschaduwpalet dat er veelbelovend uitzag! Kijk je mee?

P.S. Love... Primark oogschaduwpalette- 3,00 euro via PrimarkDit is het palette! Ziet er mooi uit, toch? De vormgeving doet me aan Sleek denken. Er zit een spiegel in en de verpakking is matzwart. De oogschaduws hebben geen namen, dus ik beschrijf ze gewoon per kleur.


Er zit een kwastje bij, maar daar ben ik geen fan van. Ik snap echt niks van de 'harige' kant, wat kun je daar nou mee? Nou goed, voor onderweg is de misschien wel handig. Ik gebruik mijn eigen kwasten (van GOSH).


Linksboven is een glitterbommetje! Een highlighter met vrij grove glitters. Rechtsboven op de foto zie je een bijna witte, matte kleur. Linksonderin vind je een taupe, bruinachtige kleur en rechtsonder een champagnekleurige, zijdeachtige oogschaduw met fijne glittertjes. Er zitten trouwens vrij veel lijmresten in het palette. Die krijg ik jammer genoeg niet weg. Er zat een plastic beschermlaagje overheen. Dat vind ik dan wel weer goed, want je weet waarschijnlijk wel hoe het er bij de Primark aan toegaat.


De blauwe kleuren: linksboven is koel grijsblauw met een redelijk grove glitter, rechtsboven is iets lichter met een subtiele, kleine glitter. De witte kleur is volledig mat (altijd handig om te hebben) en rechtsonder is heel lichtblauw, tegen grijs aan.

Ik ben persoonlijk geen fan van blauwe kleuren, en snap niet zo goed wat ze in een everyday palette doen. Ik had dan eerder voor grijstinten gekozen met ook een donkere (zwarte) kleur erbij. Maargoed, wie weet gebruik jij wel elke dag blauwe tinten.


Het pigment van de roze- en bruintinten viel me een beetje tegen. Links is ook erg korrelig, dat komt door de grove glitters. Het zijn kleuren die geschikt zijn voor een hele simpele look.


Terwijl de andere kleuren echt super zijn! Jammer, want ik kocht hem voor de bruine tinten. Maar kijk dan! Alle kleuren zijn super sterk gepigmenteerd. Wel erg poederig, dus pas op met je kwasten. Even aftikken voordat je de oogschaduw aanbrengt.


Ik maakte een look met drie kleuren uit het palette. Je kunt wel raden welke tinten ik heb gebruikt, haha. De bruintinten! Ik vond het erg lastig om hiermee te werken. Ik gebruikte de matte taupe kleur, de matte witte kleur en de champagnekleurige highlighter. Je kunt geen van deze kleuren goed terugzien. Voor een beetje pigment van de taupe kleur moest ik hem bijna zes keer opnieuw aanbrengen. Jammer! Het had beter gekund.

Ik zou dit palette alleen kopen voor de grijsblauwe kleuren, want die zijn prachtig. Ik kocht hem voor de bruine tinten en was dus een beetje teleurgesteld. Al met al kun je er best iets mee maken, maar er bestaan betere (en zelfs goedkopere) palettes met bruintinten.

4 opmerkingen

 1. Oei ze zijn inderdaad erg brokkelig! Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jammer dat ze zo broos zijn maar verder zijn de kleuren wel vol van kleur liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie Palette!
  Alleen spijtig dat de oogshaduw zo brokkelige is :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jammer dat het palette wat tegenvalt! denk niet dat ik hem ga aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!