The Body Shop Frosted Pastels oogschaduwpalette Kerst 2014Zijn jullie al moe van de reviews over de producten van The Body Shop? Haha, ik nog niet! Ik wil jullie vandaag een mooi oogschaduwpalette laten zien dat onderdeel is van de kerstcollectie. Er zijn twee verschillende soorten: een met roze tinten en één met een blauwe tint. Ik koos voor het palette met de blauwe tint.

Oogschaduwpalette Frosted Pastels via The Body Shop- 25 euro


Het doosje is van karton. Er zit een spiegeltje in, dus dat is prettig. Ik had misschien liever ander materiaal voor de verpakking gezien, want karton kan niet zo goed tegen een stootje. Er zit een kwastje bij dat prima bruikbaar is.


De kleuren! Rechtsboven is lichtroze met een shimmer, rechtsboven is een matte taupe kleur.
Rechtsonder is donkergrijs met shimmer en rechtsonder is lichtgroen met shimmer.


Het pigment is aardig, maar niet geweldig. Er valt wel prima mee te werken. De oogschaduws zijn enorm zacht en blenden mooi uit. Ik was niet zo tevreden over de lichtgroene kleur, daar kon ik niet zoveel mee.


Dit is de look die The Body Shop voorstelt. Ik heb dit geprobeerd!


Ik vond het niet mooi. De kleuren komen totaal niet over. De donkere kleur is hartstikke gepigmenteerd, maar dat zie je zo niet terug. Ik vond dit veel te basic, zeker voor een kerstavond. De look heb ik niet afgemaakt omdat ik liever iets anders wilde proberen. Ik vind dat je beter een eyeliner kunt gebruiken dan een oogschaduw, dat maakt het wat intenser.
Ik heb het vervolgens anders aangepakt:
Zwart: De lichtgroene kleur in combinatie met een oogpotlood van Gosh
Lichtroze: De donkere, grijze kleur
Rood: De lichtbruine kleur
Blauw: De witte kleur
Eyeliner is van Catrice, mascara is van Gosh

Ik vind deze look een stuk geschikter voor kerstavond! Natuurlijk kun je de blauwe kleur weglaten en vervangen voor een donkerbruin potlood, maar ik vond dit wel leuk om mee te experimenteren. Dit is denk ik de kleurencombinatie waar The Body Shop naar op zoek was.

Het palette is leuk! Ik ben wat minder fan van de groenige kleur, omdat het pigment daarvan niet zo denderend is. Toch kun je er zeker een mooie look mee maken voor Kerst. Je hebt gewoon een klein beetje hulp nodig van wat andere producten.Ik vind de prijs redelijk. Ik kijk altijd naar welke kleuren ik goed vind en deel de prijs dan door dat aantal. In dit geval is het 25 euro gedeeld door drie, omdat ik de groene kleur niet goed genoeg vind. Het komt dan neer op ongeveer acht euro per oogschaduw. Dat is niet goedkoop, maar ook niet super duur. Ik zou het palette aanschaffen als je houdt van een smokey eye en niet veel waarde hecht aan een 'apartere' kleur (in dit geval groen).

Het palette is vanaf november te koop in de winkels en in de webshop.

2 opmerkingen

Thanks voor je reactie!