Mijn eeuwige wenkbrauw-struggle

Een confession: ik heb een haat-liefde verhouding met mijn wenkbrauwen. Soms gaat het in één keer allemaal precies zoals ik het wil, terwijl het de dag erna weer echt verschrikkelijk kan zijn. Daarnaast heb ik soms ook het gevoel dat ik echt iets anders wil, maar ik weet niet hoe en wat. Als je eenmaal gewend bent om je wenkbrauwen op een bepaalde manier te tekenen, lijkt het wel of er geen weg terug is... Ik neem je mee in mijn ellende, misschien heb je wel een gouden tip of techniek voor me!


Dit is over het algemeen hoe ik mijn wenkbrauwen bijteken. Ik begin bij 'de staart', trek vervolgens een lijn aan de onderkant en vul ze in. Op deze foto heb ik nog geen concealer gebruikt om het wat strakker te maken en ik heb het begin nog niet doorgeborsteld. Hier zijn ze niet perfect recht, meestal maak ik ze wel heel recht.


In mijn gezicht ziet dat er zo uit! Het is erg recht en ook best opvallend. Het 'begin' van mijn wenkbrauwen is mijn grootste probleem denk ik, daardoor ziet het er zo recht uit. Ik weet alleen niet goed hoe ik het anders op kan lossen: een mooi gevormde wenkbrauw zonder begin ziet er heel raar uit met lichtblond haar.


Soms maak ik ze ietsje breder, dat ziet er dan zo uit. Ik vind dit wel iets té, maar het overkomt me vaak dat het er zo uit komt te zien. Als ik begin met borstelen, zie je dat er kleurverschillen ontstaan (wenkbrauw rechts op de foto).


Op deze foto trok ik nogal een stom gezicht, dit was op de verjaardag van een goede vriend afgelopen zaterdag, dus ik heb een beetje geknipt (een beetje erg). Ik had mijn wenkbrauwen toen meer ingevuld op de NikkieTutorials-manier: een soort van ombre wenkbrauw. Ik vind dit wel mooi, maar vaak komt het er niet zo perfect uit te zien helaas. Daarnaast: dit kost zó veel tijd. Als ik echt mooie 'faded' wenkbrauwen wil, ben ik daar zeker twintig minuten mee bezig.

Ik vind het super moeilijk om met mijn bijna onzichtbare wenkbrauwen te werken. Sowieso zijn heel veel producten niet gemaakt voor mijn haarkleur, behalve hele dure (Anastastia Beverly Hills). Veel wenkbrauwproducten voor (licht)blond haar zijn ook nog eens rossig, terwijl wat grijzig veel mooier is. Zelf gebruik ik Anastasia Beverly Hills Brow Powder duo in de kleur taupe. Naar mijn mening is dit het enige fatsoenlijke product voor mij qua kleur.

Als je van jezelf geen wenkbrauwen hebt, moet je maar iets proberen. Ook dit vond ik moeilijk. Toen ik begon, kleurde ik het alleen een beetje bij. Nu ben ik zo gewend aan het hele vormen van mijn wenkbrauwen, dat ik nu niet anders meer kan. Soms zijn mijn wenkbrauwen wel erg vierkant en hard aan het begin, maar ik weet niet zo goed wat ik er tegen kan doen (behalve miljoenen filmpjes van Anastasia kijken en hopen dat ik ooit spontaan donkere wenkbrauwen krijg). Borstelen helpt, maar soms lijkt het alsof er gaten in mijn wenkbrauwen vallen.

Goed, ik heb mijn struggle met jullie gedeeld en ik ben heel benieuwd of jullie hetzelfde hebben.
Heb jij tips voor mijn wenkbrauwloze gezicht? Welke producten vind ik goed voor blond haar, en welke techniek gebruik jij? Laat het me weten in een reactie!

1 opmerking

  1. Ik kan je struggle goed begrijpen! Ik heb al 'aardig wat haar' bij mijn wenkbrauwen (klinkt zo gek haha) dus invullen is een stuk makkelijker bij mij. Ik had ook struggles met het begin, maar ik wat nu doe werkt vrij aardig. Ik gebruik een oogschaduw van Catrice (Starlight Espresso, perfecte taupe kleur!), wat een vrij zacht effect geeft. Bij het begin van mijn wenkbrauwen tik ik een beetje van de poeder af en ga lichtjes door de haartjes heen, om toch nog een soort 'achtergrond' te geven maar de haartjes zelf de vorm te laten bepalen. Hoop dat je daar iets aan hebt ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!