Review: Kruidvat Skin Science Derma Sensitive lijn


Een paar weken geleden mocht ik weer één van mijn favoriete pakketjes in ontvangst nemen, namelijk een pakketje met skincare. WOOHOO! Nieuw van Kruidvat is de Skin Science Derma Sensitive lijn, speciaal voor mensen met een gevoelige huid. Na meerdere weken testen ben ik er klaar voor om je meer te vertellen hierover! 

Kruidvat Skin Science lijn- 5,49 euro per stuk


De lijn bestaat in totaal uit vier producten. Ik heb ze alle vier ontvangen en heb de olie nog een keer gekocht om weg te kunnen geven in mijn grote winactie.

De lijn richt zich op mensen met een gevoelige en reactieve huid. Dat laatste betekent dat de huid soms slecht kan reageren op bepaalde producten. De producten zijn op elkaar afgestemd en voor een optimaal resultaat in combinatie te gebruiken. Ik heb zelf overigens geen heel gevoelige huid, maar ik merk wel dat mijn huid snel reageert op nieuwe verzorging. Ik was dus héél benieuwd naar deze producten.


De vormgeving van de producten is echt mooi en clean! Het had niet beter kunnen zijn vind ik. De verpakkingen zijn luchtdicht en je hoeft er niet met je handen in. Helemaal top. De lijn bestaat uit een dag- en nachtverzorging, een serum en een olie. De producten kosten 5,49 euro per stuk wat erg betaalbaar is.Links de ingrediënten van de dagcrème, rechts van de nachtcrème. De eerste vier ingrediënten zijn hetzelfde. In de producten zit ectoin, daar adverteert Kruidvat dan ook mee. Dit ingrediënt gaat een jeukend en trekkerig gevoel tegen en heeft een tweevoudige werking tegen celbeschadiging en huidveroudering. De nachtcrème bevat ook parkii butter en squalane. Squalane is tegenwoordig een redelijk populair ingrediënt: het is niet-comedogeen en zorgt voor hydratatie van de huid. Pure squalane kan zelfs voor het haar worden gebruikt.

In textuur zijn de producten allebei redelijk dik. Het trekt wel lekker in en laat geen heel glanzend effect achter. De producten bevatten geen parfum maar ruiken zeker niet viezig.


De basis van het serum is enigszins hetzelfde, alleen staat squalane hier wat hoger op de lijst. In textuur is dit product wat dunner en ik kan er niks aan doen: ik houd er van. Ik heb een ding voor serum en het gebruik daarvan, haha. Het voelt fijn, trekt snel in de huid en je kunt het zowel 's avonds als 's ochtends gebruiken. Het maakt je huid direct minder trekkerig.


De olie is natuurlijk anders qua samenstelling omdat het geen crème is (duh). Ik heb dit product geprobeerd en een nieuwe gekocht om in een winactie te stoppen. Ik vond hem voor mij helaas te vet. Als ik een olie probeer dan gebruik ik hem 's avonds, maar ik wil dan wel dat 'ie een beetje in de huid trekt. Deze laat nog wel een laagje achter waardoor ik het niet lekker vind om daar mee te slapen. Je krijgt toch dat vettige laagje op je hoofdkussen en in je haar. Het is denk ik wel erg fijn voor mensen die een héle droge huid hebben. Ook voor plekjes op je lijf ideaal.

Ik kan het serum het meest aanraden als je maar één product wil kopen, maar de dag- en nachtcrème zijn ook toppers. De olie is geschikt als je écht een hele droge huid hebt. Het zijn fijne no nonsense producten die zo goed als iedereen kan gebruiken. Het helpt tegen een trekkerig en droog gevoel en maakt de huid soepel. Ik krijg geen gekke reacties, maar heb in de testperiode wel af en toe een puist gehad (dus échte wonderen blijven uit). Persoonlijk zou ik het serum opnieuw kopen.

Heb jij deze producten al gespot in de winkel?

9 opmerkingen

 1. Deze producten zien er goed uit! Toevallig is mijn serum net op, dus misschien moet ik hier eens naar gaan kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vermoed dat Squalane wel eens het 'magic' ingredient van 2018 gaat worden. Ik zie het inderdaad overall ineens 'aangeprijsd' terwijl het toch al jaren ook gebruikt wordt in verzorging, grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De olie leek me wel interessant maar klinkt niet aantrekkelijk haha. De verpakking ziet er geweldig uit! Ook leuk dat de producten één prijs hebben :) Het serum wil ik ook wel proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh dat serum klinkt goed! Ik ben momenteel op zoek naar een fijn serum, en zat al te kijken naar de squalane olie van The Ordinary, maar misschien is dit wel een goed alternatief!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die heb ik ook al op het oog, maar is al zoooo veel over geschreven! Twijfel nog om deze producten te bestellen :)

   Verwijderen
 5. Wat een leuke lijn zeg! Ik had er al wat over gelezen en het serum en de dag- en nachtcrème wil ik wel eens proberen. Helemaal omdat wij over het algemeen fan zijn van dezelfde cremes (en ook welke niet haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben heel erg benieuwd naar deze producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh lijkt me echt top!! Wat zijn je foto's mooi trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aahhh dankjewel! Probeer een soort semi-flatlay pro te worden haha :')

   Verwijderen

Thanks voor je reactie!