Eerste indruk: Etosfriends pakket januari

Hola iedereen! Ik mocht van Etos weer een leuk pakketje ontvangen met verschillende producten. Sommige producten heb je al eerder gezien, maar veel producten waren ook nieuw voor mij. Ik vertel je vandaag graag wat ik van deze betaalbare eigen merk producten vind. Lees je mee?


Ik wil even iets aankaarten wat me misschien niet zo geliefd maakt, maar ik wil het wel graag zeggen: het valt mij op dat er vaak alcohol in de producten van Etos zit. Al heb ik er zelf geen last van, het is naar mijn mening niet echt nodig. Zo bevatten de nachtcrème en zelfs bodylotion alcohol denat oftewel de meest agressieve vorm van alcohol die je niet echt in je verzorgingsproducten terug wil zien. Gewoon een dingetje, wilde het even melden, maar je kunt uiteraard voor jezelf bepalen of je hier een probleem mee hebt. Voor mensen met een gevoelige huid lijkt het mij niet ideaal. Voor een hele gevoelige huid kan goedkoop misschien duurkoop worden.


We beginnen met de shampoo, conditioner en douchegel. De Etos everyday shampoo heb ik al eerder ontvangen, daar was ik heel tevreden over! De shampoo doet alles wat 'ie belooft: hij maakt je haar goed schoon en het ziet er glanzend uit na het wassen. Eerlijk: deze doet echt niet onder voor een hele dure shampoo, ik koop 'm opnieuw ;-). De conditioner was nieuw voor mij en ook daar was ik best tevreden over. Het is niet de meest volle conditioner die ik ooit heb gebruikt, maar hij werkt prima. Ik kan je wel aanraden om deze producten aan te vullen met extra verzorging, bijvoorbeeld een maskertje of een olie. De douchegel is prima: niks op aan te merken, ik houd van kokos (wow, kortste review ooit?).


Hoera, gezichtsverzorging in het pakket! Ik ben dol op een goede budgetvondst, zeker als het om skincare gaat. In het pakketje zaten een dag-en een nachtcrème. Leuk weetje is dat mijn oma NOOIT iets van huidverzorging gebruikte, behalve de crème van Etos. Moet altijd aan haar denken als ik de potjes zie staan :-). Beide crèmes zijn erg fijn, niet té vol, met een lekkere geur. Wel heb ik het gevoel dat mijn huid in de avond een extraatje nodig heeft. Ik kan de producten aanraden bij een normale of gemengde huid, maar voor een droge of vochtarme huid is er toch grover geschut nodig. Verder prima producten, ik merkte geen negatieve veranderingen in mijn huid.


Dan de maskers! Een aantal daarvan heb ik al geprobeerd, waaronder het Etos Cleansing Mud masker. Als je klikt word je doorgewezen naar de blogpost daarover. Uiteraard was het geen straf om nog een paar maskertjes te testen, ik krijg er geen genoeg van. Nieuw voor mij was het virgin olive mask. Dat was een ervaring! Deze is denk ik super geschikt voor een droge huid, want na gebruik blijf er als het ware een 'vettig' en verzorgend laagje achter op de huid. Crème gebruiken is niet eens per se noodzakelijk. Het masker ruikt ook super lekker, aanrader!


Als laatste wil ik het kort maar krachtig over de bodylotion hebben. Zoals ik al eerder zei vind ik het een beetje gek dat er alcohol denat in zit. Zelf ben ik niet zo'n smeerder omdat bodylotions vaak lang plakkerig blijven. Deze bodylotion is totaal niet zo: hij trekt razendsnel in. Ideaal voor mensen die zich voor het slapen even willen insmeren. Ik heb hem aan mijn moeder gegeven en zij is er helemaal blij mee. Top.

Zo, dat was het pakket van de maand! Ik ben te spreken over bijna alle producten. Ik zou alleen even alert zijn als je niet goed reageert op parfum en alcohol in je verzorging.

Welk eigen merk product van Etos is jouw favoriet? Laat het weten in de comments!

5 opmerkingen

 1. Vroeger vond ik de crèmes altijd super fijn! Maar inmiddels gebruik ik vooral andere merken. Wel vind ik de douchegels altijd super fijn, en de LE collecties worden hier ook altijd met liefde gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigenlijk gebruik ik helemaal geen producten van Etos huismerk, wel jammer dat er veel alcohol in zit :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh wat leuk dat je die producten hebt mogen testen. Ik heb zelf nog niets van Etos eigen merk.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ik ben er ook dol op! Heb alleen de maskers gebruikt maar vind de geuren wel erg lekker en de verpakkingen natuurlijk erg mooi hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb net een foamreiniger opgemaakt van Etos die was ook fijn een geen 'trekbek' daarna :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!