Conditioner in schuimvorm? Keune So Pure volume shampoo en conditioner


De So Pure lijn van Keune werd uitgebreid met de So Pure volume shampoo en conditioner! Eerder plaatste ik al een review over Tinta Color. De producten zijn natuurlijk een lust voor het oog met hun mooie verpakkingen, maar een goede inhoud is minstens zo belangrijk. Ik heb de producten uitgebreid getest en ik vertel je er vandaag meer over.

Keune So Pure volumizing shampoo- 20,50 euro
Keune So Pure volumizing conditioner- 21,25 euro


De lijn is verrijkt met pure en natuurlijke ingrediënten zoals hydraterende arganolie en provitamine B5 om de haarstructuur te verdikken. De producten hebben een natuurlijke en prettige geur dankzij essentiële oliën van citroen en palmarosa. Beide producten zijn vrij van sulfaten en parabenen. Het product is veganistisch. Zoals altijd zijn deze producten een stuk duurder dan de haarverzorging die je  bij de drogisterij koopt. Ik merk daar persoonlijk wel echt verschil in, het mag van mij wat duurder zijn, maar 40 euro is natuurlijk niet niks voor twee producten waar je niet heel lang mee doet.

Wat Keune zegt: "De So Pure-lijn van KEUNE staat voor een wellness- en geurbeleving voor je haar. Alle So Pure Shampoo's zijn zonder parabenen en/of sulfaten en natuurlijk 100% organisch." Je leest tegenwoordig vaker dat mensen op zoek zijn naar een milde shampoo omdat 'goedkopere' shampoo's de hoofdhuid vaak strippen. In de Keune shampoo zit dan geen SLS of SLES maar sodium lauoyl methyl isethionate. Fijn voor mensen die last hebben van een gevoelige hoofdhuid!


Even een momentje voor de verpakking. Het mag dan wel gewoon plastic zijn maar ik vind de dop echt geweldig!

Het meest bijzondere product moet wel de conditioner zijn. Dit is namelijk geen dikke, lobbige conditioner zoals je misschien wel gewend bent, maar juist een fijn en luchtig schuim dat je over het haar kunt verspreiden. Ze hebben gekozen voor een schuimformule omdat traditionele conditioners het volume effect kunnen verstoren. De conditioner zou het haar voeden zonder het te verzwaren. Sowieso is een volumeproduct anders dan een voedend product naar mijn mening; het mag je haar en zeker de onderkant van het haar niet zwaarder maken, maar juist luchtiger.


Ik vind de producten heel prettig in gebruik. De geur is heel lekker en verkwikkend wat uiteraard heel fijn is onder een warme douche. Ik moest wel even wennen aan de textuur en het gebruik van de conditioner, maar na wat weekjes testen vind ik het heerlijk. Best fijn dat je deze conditioner gewoon over je hele haar kunt aanbrengen zonder dat je direct een vette hoofdhuid krijgt. Ik moet wel zeggen dat ik een naverzorging nodig heb, dus bijvoorbeeld een serum of een olie, maar dat heb ik eigenlijk bij vrijwel elke shampoo/conditioner combinatie.

Merk ik een verschil qua volume in mijn haar? Hmm, niet echt. Het grootste verschil is denk ik wel dat de onderkant van mijn haar minder zwaar is na het wassen en dat het geheel luchtig voelt. Ik vind het een aanrader, maar verwacht niet dat je ineens met een Snooki-poof wakker wordt.

Deze producten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Keune salons of online. Ken jij Keune al?

2 opmerkingen

  1. Van een schuimende conditioner heb ik nog nooit gehoord, dat lijkt me zeker interessant om eens te gebruiken! Mijn haar is wel altijd erg zwaar dus misschien is dit wel wat voor mij. En die verpakking is inderdaad leuk <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er wel echt mooi uit, haha, ik ben echt een sucker voor verpakkingen :) Ik moest lachen om de Snooki poof, hahaha! Mooie producten! Ik laat ze zelf denk ik gezien de prijs liggen ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!