Review: Kruidvat konjac sponge


Hola! Een week of twee geleden kreeg ik van Kruidvat een leuk pakketje met daarin twee sponzen: een roze met klei en een witte. Deze sponzen zijn onderdeel van de Cath & Shine collectie: dit zijn producten die tijdelijk in de winkel liggen en daarna niet meer te koop zijn. Vandaag vertel ik je meer over deze sponzen.

Kruidvat Catch & Shine sponzen- 2,49 euro


Wat Kruidvat zegt over de sponzen:

"De Catch & Shine Charcoal Konjac Sponge bevat een combinatie van natuurlijke Konjac-plantvezels en houtskool. Het zuivert de huid diep, maakt haar zijdezacht en fris en verfijnt de poriën. Geschikt voor de gevoelige huid."

Hoe gebruik je de Catch & Shine Natural Konjac Sponge?
Maak voor gebruik de Konjac Spons nat in lauwwarm water. Knijp overtollig water uit en reinig de huid voorzichtig door ronddraaiende bewegingen te maken. Te gebruiken mét of zonder reinigingsproduct. Meerdere malen te gebruiken. Bewaaradvies: spoel de Konjac Spons na gebruik goed af, knijp voorzichtig uit en laat drogen op een koele en droge plek. Omdat de Konjac Spons een 100% natuurlijk product is, kun je deze maximaal circa 2 maanden gebruiken.
Misschien komt de naam konjac spons je nog niet echt bekend voor. Dit is een natuurlijk product om de huid mee te reinigen dat in Aziatische landen een paar jaar geleden heel populair werd. Een konjac spons wordt gemaakt van plantenwortels. Het schijnt zo te zijn dat het gebruik van deze spons onzuiverheden kan verminderen. Het heeft daarnaast een licht exfoliërende werking (zachte scrub). Ze stimuleren de doorbloeding en zouden daardoor voor een stralende huid zorgen.

Ik heb twee soorten ontvangen: de roze en witte. Het verschil is dat de roze klei bevat. In gebruik merk ik daar eigenlijk weinig van.


Je 'activeert' de spons met water. Om te zorgen dat de spons al het water opneemt, kun je 'm voorzichtig indrukken. Ik reinig eerst met water en reinigingsschuim, daarna ga ik over mijn al schone huid met de spons. Ik zou hem niet gebruiken als normale spons waar je je make-up mee verwijdert, want dan krijg je hem niet meer goed schoon. Ik merk dat mijn huid lekker zacht aanvoelt na gebruik. Niks bijzonders, gewoon lekker zacht als een subtiele peeling. Het ook belangrijk om de spons goed (en wederom voorzichtig) uit te knijpen na gebruik. Laat 'm goed drogen voordat je hem opnieuw gebruikt. Ik gebruik 'm denk ik zelf maximaal een maand, daarna vervang ik hem voor een andere.

Ik vind het een leuk product, zeker voor jonge meisjes die nog geen heftige scrub nodig hebben om mee te peelen. Ook voor een gevoelige huid is deze denk ik zeker geschikt. Voor mij is het geen onmisbaar wondermiddel, maar ondanks dat is het een prettig product dat ik met plezier gebruik. Als je de konjac spons wil kopen, moet je snel zijn. Ik ben helaas wat laat met mijn review, dus ik hoop dat je 'm nog kunt vinden.

Heb jij wel eens een konjac spons gebruikt? Zo ja, wat vond je er van?

3 opmerkingen

  1. Ik heb een paar x een konjac spons gehad. Vond ze altijd wel fijn werken. Ik nam ze meestal mee onder de douche.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb deze ook! Gebruik ze op dezelfde manier en vind ze ook fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik gebruik ze nu al een aantal jaren. Ben begonnen met de cognac sponzen van The Beauty Kitchen, ze kosten rond de 9 euro, ben nu overgestapt naar de sponzen van de kruidvat, en moet eerlijk zeggen dat ze dezelfde werking hebben alleen scheelt het 6 euro.. erg fijne exfloiant en laat een stralende huid achter.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!