Kruidvat make-up concealer, setting spray & blush review

Kruidvat make-up concealer, setting spray & blush review

Kruidvat make-up concealer, setting spray & blush review- Hola! Je zag gisteren deel 1 van mijn Kruidvat make-up review. Nu is het tijd voor deel 2: de Velvet Glow blush, de matte setting spray & de Stay With Me concealer. Ik heb er een beetje gemengde gevoelens over en ik deel dit graag met je! Nieuwsgierig geworden? Lees mee!

Kruidvat make-up Velvet Glow blush 020- 3,99 euro
Kruidvat make-up Stay With Me concealer- 3,49 euro
Kruidvat make-up matte setting spray - 4,49 euro


Kruidvat make-up concealer, setting spray & blush review

Even voor de duidelijkheid: ik heb deze producten zelf gekocht. Twee keer zelfs (mijn pakketje was zó erg vertraagd dat ik toch naar de winkel ben gegaan). Dit betekent dat ik mijn vertraagde pakketje weg ga geven. Ik doe dit via Instagram, @irispraatNL, dus zorg dat je me daar volgt!

Wat Kruidvat zegt: "De Kruidvat Velvet Glow 020 Rose Pink Baked Blush combineert een fluweelzachte formule met pigmentrijke kleuren. De levendige tinten zorgen voor natuurlijke blozende wangen met een frisse uitstraling. De rijk gepigmenteerde baked blush met marmeren afwerking geeft een gezonde en verleidelijke glans voor een natuurlijk frisse uitstraling. De zachte formule is gemakkeljk te blenden voor een natuurlijk effect."

De blush ziet er erg mooi uit! Er zijn drie verschillende kleuren verkrijgbaar waarvan ik 020 het meest passend vond voor mij. 

Kruidvat make-up concealer, setting spray & blush review

Dit is de blush op mijn gezicht. Hij heeft een klein glansje en kan best gepigmenteerd uitpakken, dus wees er een beetje zuinig mee. Prima blusher, prima prijsje. Ik ben er wel tevreden over eigenlijk.

Kruidvat make-up concealer, setting spray & blush review

Over naar de concealer. Hier was ik super benieuwd naar!

Wat Kruidvat zegt: "Deze vederlichte concealer is perfect om wallen en rode vlekjes te verbergen. De Kruidvat Stay With Me 010 Fairy Nude Longlasting Concealer met SPF20 verzekert een volledig opbouwbare dekking die lang houdt. De lichte concealer, verrijkt met verzorgende sheaboter en arganolie, zorgt voor een langdurige dekking en perfect egale resultaten. De concealer bevat zonbeschermingsfactor 20 en een anti-pollutioncomplex."

Kruidvat make-up concealer, setting spray & blush review

Hierboven zie je de ingrediënten. Die zijn best apart voor een concealer, er zitten namelijk verzorgende ingrediënten in waaronder argan olie. Jammer genoeg zit er ook parfum in, je ruikt het ook. Ik wil dat eigenlijk niet in mijn make-up, dus dit vind ik een minpunt.

De concealer is verkrijgbaar in 4 kleuren, waarvan de lichtste eigenlijk toch vrij donker is.

Kruidvat make-up concealer, setting spray & blush review

Mijn camera is véél te vriendelijk voor deze concealer, maar als je goed kijkt zie je een beetje een oranje lijn (kantel je scherm naar boven en zoom in om dit beter te zien). In het echt vond ik het resultaat simpelweg lelijk. De concealer vind ik echt niet fijn om de volgende redenen:

1) De kleur licht is echt te donker, hij oxideert ook op de huid (het wordt donkerder).
2) Er zit een vrij sterke geur aan de concealer, ik vind parfum echt niet nodig.
3) De concealer droogt veel te snel en veel te droog op.

Jammer om te zeggen maar dit is een van de slechtere concealers die ik ooit heb getest. Ik probeer altijd een reden te zoeken en te denken 'voor wie is dit wél geschikt', maar ik vind deze formule gewoon niet goed en weet niet goed wie hier wel blij van wordt.

Kruidvat make-up concealer, setting spray & blush review

Met Coty Airspun ziet de concealer er al beter uit, maar als je goed kijkt zie je nog steeds dat het ontzettend droog oogt in het 'wallengebied'. En het is geen mooi verhelderende concealer, eerder te donker.

Over naar de setting spray. Ik koos voor de matte& refresh setting spray, er is ook een glowy spray. Aangezien ik van mezelf als shiny als een discobal ben heb ik dat niet nodig.

Kruidvat make-up concealer, setting spray & blush review

Kruidvat make-up concealer, setting spray & blush review

Laat ik dan toch afsluiten met een compliment: een setting spray zonder alcohol (denat) is moeilijk te vinden. Dit is er eentje en daar werd ik best blij van. Helaas heeft de spray wel een (lekkere, dat wel) aanwezige geur. Dit duidt natuurlijk op parfum en dat is ook niet erg goed voor je huid. Wanneer je de spray voor het eerst gebruikt moet je even oppassen voor agressieve nevel, haha. Als je de smaak te pakken hebt is de nevel wel prettig. Niet te dicht bij je gezicht houden!

Ik vind het moeilijk om setting sprays te beoordelen omdat het toch een beetje voelt als een placebo effect. Je denkt dat het werkt, maar weet het niet zeker. De houdbaarheid van je make-up heeft zoveel redenen en kan per dag verschillen. Ik ben eigenlijk wel te spreken over de setting spray, hoewel die parfum van mij echt weg mag. Op de testdagen had ik het gevoel dat mijn make-up langer mat leek te blijven. Heb ik het idee dat het werkt? Ja dus, maar lastig om dit echt te kunnen bevestigen.

Ik ben gematigd enthousiast over deze producten, de concealer kan ik echt niet aanraden, de overige producten zijn prima. De blush vind ik het meest een aanrader.

Ga jij een van deze producten aanschaffen?

2 opmerkingen

  1. Hmmm, ik wil bijna zeggen; gelukkig heb ik deze producten niet besteld maar andere items uit de collectie. Ben steeds benieuwder wat ik daarvan ga vinden.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!