Scentchips vs Bolsius Creations

Mijn kamer ruikt altijd zo sterk mogelijk naar geurkaarsjes en andere lekkere dingen. Daarom ben ik zo dol op waxtarts, die ruiken lekker sterk, mits je goede hebt natuurlijk. Ik gebruik al een hele tijd Scentchips en kwam een tijdje geleden Bolsius Creations tegen bij het tuincentrum. Vandaag wil ik graag met je vergelijken: welke kun je beter pakken?


Ik gebruik een heel basic brander, deze komt van de Xenos en kostte ongeveer 1,40 euro. Je kunt ze ook gewoon bij de Action kopen. Ik vind het zonde om een heel dure waxbrander te kopen omdat je ze na een tijdje sowieso moet vervangen (je zit met een boel verschillende restjes van allemaal geuren). Deze werkt prima.


Zoals je kunt zien heb ik véél Scentchips. Heel veel. Toen ze uit het assortiment gingen bij een woonwinkel in Giessenburg, heb ik er iets van 75 gekocht. Deze zijn nog altijd niet op. Ik houd meestal van wat zwaardere geuren (vanilla cream, wintergeuren) afgewisseld met heel lichte geuren (zoals katoen, frisse was etcetera). Ik houd absoluut niet van rozengeur en lelietjes.


Dit zijn mijn favoriete geuren van Scentchips: Pina Colada (fris en tropisch), mango papaya (fruitig en wat zwaarder), Sweet Pea (licht en fris), Rain (fris), en Maple (zwaarder en houtachtig). Scentchips hebben de vorm van een blaadje en breken daardoor niet heel gemakkelijk.

Ik moet zeggen dat ik héél veel geuren van Scentchips heb gebruikt, maar dat ik de meeste niet zo realistisch over vond komen (dus het is niet de geur die je in eerste instantie dacht te kopen). De meeste ruiken niet zo natuurlijk, een beetje synthetisch zelfs, terwijl ik wel houd van een echte geur. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar vergeleken met de 'echte' geur van bijvoorbeeld appel, snap je wat ik bedoel.

Ik vind dat de Scentchips wel een enorm groot bereik hebben. Daarmee bedoel ik: ze kunnen een heel grote kamer, zelfs wel twee verdiepingen, van geur voorzien. Ik vind het wel een beetje eng dat er wat rook van de chips afkomen, ik heb ook een keertje gehad dat het ging pruttelen. Laat je waxbrander dus niet aanstaan als je er geen toezicht op hebt! Na een uur of 8 is de geur afgezwakt.Ik heb twee weken geleden dit setje van Bolsius Creations gekocht. Het zijn er 8 voor 3,50 euro. Dat is iets goedkoper (ongeveer 50 cent, maar afhankelijk van waar je het koopt). Deze chips hebben de vorm van een bloemetje, dus ze breken beter. Je ziet hier de geuren Baked Cookies, Vanilla Cream en Fresh Linen. Van de geur linksboven weet ik even niet meer zeker of het Winterdream of Baked Apple was, deze is al op jammer genoeg.

De wax van Bolsius rookt niet, maar geeft ook minder geur af. Deze zijn geschikter voor kleinere ruimtes, bijvoorbeeld de woonkamer, waar Scentchips erg overheersend kunnen zijn. Ik vind de geuren van Bolsius een stuk beter van die van Scentchips- ze lijken gewoon meer op hun naam. De geur 'Fresh Linen' ruikt ook echt naar fris gewassen kleding, dus dat doen ze goed. Het is totaal niet synthetisch. De wax van Bolsius breekt makkelijker, dus je kunt ze beter splitten en geuren afwisselen zonder te verspillen. Deze geuren ruik je zeker een uur of 6.

Concluderend ben ik meer fan van de Bolsius wax dan van Scentchips. Ik houd van een frisse geur, maar niet te sterk. Daarnaast vind ik de wax van Scentchips meestal een beetje synthetisch jammer genoeg, maar er zijn wel uitzonderingen. Pina Colada bijvoorbeeld, hmm! Ook fijn dat de Bolsius waxjes iets goedkoper zijn. Daarentegen ruik je de Scentchips wel weer langer dan de Bolsius Creations.

Heb jij een waxbrander? Wat gebruik jij het liefst?

4 opmerkingen

 1. ik heb zelf ook de scentchips maar deze lijken me ook goed! pina colada is ook mijn favoriet :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik houd van scentchips bij mij zijn Rain en Sunflower favoriet. Die van Bolsius ken ik nog niet dus die wil ik zeker wel een keer proberen.

  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede en duidelijke uitleg. Hier kan ik iets mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. graag wil ik toch even gaan op een stukje over de brander je zegt dat je goedkope net zo werkt als een dure nu hoeft een goede brander niet duur te zijn ben ik met je eens maar verschil is er wel degelijk niet zo zeer in de prijs maar vooral de hoogte is belangrijk dat je wax borrelt is dat ie kookt komt omdat de afstand tussen kaars en wax te klein is hierdoor wordt je wax te heet gaat ie dus koken en je doet dan ook nog eens uren minder met je wax ik zeg zonde..probeer je wax eens in hoge brander waar de afstand groter is hierdoor heb je veel lekkerdere en langer plezier van je geurtjes..Bolsius ga ik proberen die ken ik nog niet ben niet hoop vol aangezien t parafine basis is maar kan t niet laten..scentships vind ik zo ie zo bocht chemische rotzooi ,,maar dat is kwestie van smaak..ben toch overgaan op andere veel betere merken en ook andere brandjes ..hoe langer geurplezier hoe beter toch;))miranda

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!