Review: Kruidvat Wash Out kleurshampoo Cool Blond


Vandaag een review over iets waar ik dol op ben: haarkleuring! Dit is een aparte en nieuwe vorm van haar kleuren van Kruidvat eigen merk: een kleurshampoo! Dit bestond nog niet, dus ik was erg benieuwd. Ik vind assig blond erg mooi, mijn eigen haar is vrij geel. Zou ik een mooie assige gloed krijgen? Lees verder!

Kruidvat kleurshampoo Cool Blond - 1,99 euro


Twee euro is een mooie prijs voor een kleurshampoo, maar dan moet het wel werken. Hierboven zie je wat er in zit. De shampoo heeft, vind ik, een aparte geur. Ik houd er niet van. De shampoo zelf is grijs en schuimt prettig. Ik kon er met mijn vrij lange haar vier keer mee wassen, verspreid over twee keer douchen (ik gebruikte het twee keer achter elkaar omdat het resultaat nihil was).


Hierbij nog de gebruiksaanwijzing. Ik heb de shampoo iets langer laten zitten dan vijf minuten, want het is lang niet zo agressief als de meeste zilvershampoo. Best gek omdat dit wordt verkocht als een haarkleuringsproduct.

Maar, werkt het? Kijk mee naar de foto's! Ik heb hieronder een foto uit mijn vorige blogpost, daar kun je mijn normale haarkleur zien.


Voor het gebruiken van de shampoo. Mijn haar is licht, maar wel gelig.


Dit is mijn haar in close-up. Links na één keer wassen, rechts na twee keer wassen. Allebei de foto's zijn gemaakt bij natuurlijk licht, dus daar zit geen verschil in. Om eerlijk te zijn verbaasden de foto's me wel een beetje omdat ik niet het gevoel had dat er echt een verschil in kleur was. Ook al lijkt er hierboven toch een kleurverschil te zijn, ik vond het resultaat heel erg tegenvallen. Na één keer wassen zie je helemaal niets, na twee keer een klein verschil. Ik heb highlights in mijn haar, dus ik had wel verwacht om óf verschil te zien in mijn natuurlijke kleur óf verschil te zien in mijn highlights. Full face heb ik niet gemaakt achteraf omdat ik mijn wenkbrauwen net heb geverfd en dat nog bij moet trekken, sorry! Je kunt me op mijn woord (en bovenstaande foto's) geloven dat het resultaat minimaal is.

Kortom: de prijs is fijn en het idee superleuk, maar het product werkt niet zo goed. Mocht je een écht goede zilvershampoo/kleurshampoo willen gebruiken voor blond haar, gebruik dan Fudge Urban Voilet shampoo. Kost iets meer geld, maar dat is écht krachtig. Dit product vond ik jammer genoeg matig.

Kende jij de Wash Out kleurshampoo al?

7 opmerkingen

 1. ik zie wel verschil voor 2 euro niet eens zo slecht :P maar er zijn wel betere zilvershampoos idd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was zelf ook enorm benieuwd naar de kleurshampoos van Kruidvat, was van plan om er zelf ook een te gaan proberen. Misschien dat het resultaat ook verschilt per haar type? En voor €2,00 vind ik het proberen wel waard, haha. Je ziet wel een klein beetje een verschil bij jou, maar dit is inderdaad minimaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spijt me zeer maar ik zie toch echt wel verschil... En wat verwacht je van die prijs?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verwacht wat het product belooft, ook voor 2 euro. Daarnaast staat er duidelijk in dat het me verbaasde op de foto omdat je in 'het echt' heel weinig verschil ziet. Daarom raad ik aan om een ander product te kopen (Fudge) omdat ik daar meer over te spreken ben. Uiteraard is een review persoonlijk, dit is mijn mening.

   Verwijderen
 4. Hoi! Ik heb goudblond haar, maar wil er graag een grijze schijn doorheen. Heb nog nooit mijn haar geverfd en dit wil ik eigenlijk ook nog het liefst uitstellen. Dusss die fudge shampoo lijkt me best ideaal, maar ik kan er nergens echt iets nuttigs over vinden. Wat is het precies? Bleekt het je haar en is het schadelijk voor je haar? Ennnn zie je daarbij later ook uitgroei of is het net zoals bij een kleurspoeling?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reageren gaat blijkbaar lastig via m'n telefoon ;-) maar het is absoluut niet schadelijk voor je haar! Sterker nog, het is best een voedend product. Kost volgens mij rond de 18 euro, maar daar heb je een grote tube voor waar je enorm lang mee doet. Als je vragen hebt, mail me gewoon even!

   Verwijderen
 5. Hi Anoniem! Het is geen verf product, maar een shampoo. Ik heb het meerdere keren gebruikt en ik vind het effect te gek. Het is veel sterker dan een gemiddelde shampoo uit de drogist. Je ziet geen uitgroei omdat het geleidelijk vervaagt. Je moet wel oppassen want als je het te vaak gebruikt zie je wel blijvend kleur

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!