Review: Essence Pure Nude foundation 10


Foundations testen, ik ben er gek op. Het wordt nog een stukje leuker als dat product goedkoop is én licht genoeg voor mijn huid. Essence heeft een nieuwe foundation uitgebracht, namelijk de Pure Nude make-up. Ik kocht de lichtste kleur en was benieuwd of deze mij zou bevallen!

Essence Pure Nude foundation - 3,89 euroDe foundation zit in een vrij basic verpakking. Het stoort me wel erg dat ik niet kan zien hoeveel product er nog in zit. Wél erg fijn dat het een pompverpakking is. Dat betekent handiger doseren, het is hygiënisch én het product gaat wat langer mee. Ik heb overigens kleur 10, er zijn in totaal drie kleuren. Dat is jammer, geen keus voor de bijna witte huid en geen keus voor donkere dames.


Een deel van de ingrediënten. Ik kon de volledige lijst helaas niet vinden op de site van Essence.Essence gaat voor een nude look en je kunt goed zien dat het een waterige foundation is, hij is behoorlijk vloeibaar. In het zonlicht zie je dat de lichtste tint aardig geel is. De foundation is niet geschikt als je een roze ondertoon hebt.Vandaag had ik ineens wat roodheid op mijn kin. In close-up kun je zien dat de foundation niet heel goed dekkend is, al heb ik hem afgepoederd met Sephora poeder. Grove poriën, roodheid en echte puistjes krijg je niet weg.


Het gelige van de foundation trekt op mijn huid wel weer bij, maar dat komt ook doordat mijn poeder de kleur iets corrigeert. Daarnaast gebruik ik concealer die licht is, dat helpt ook. Voor mij is deze foundation heel geschikt. Ik heb weinig last van puistjes, alleen een beetje van roodheid in de ochtend en mijn poriën zijn grof. Dit maakt dat de foundation voor heel veel andere mensen niet geschikt is. Je huid moet al behoorlijk gaaf zijn, wil dit iets voor je zijn. Roodheid, puistjes, sproeten, dit wordt allemaal niet bedekt. Ja, dit was de bedoeling (want nude), maar dit is wel een erg lichte dekking. Na een uur of vier krijg ik wat glans op mijn neus en voorhoofd, maar dat is normaal. Ik poeder altijd wat bij.

Het valt me wel op dat de foundation van kleur verandert. Als je hem net aanbrengt, is 'ie heel licht met een gele ondertoon. De foundation verandert een beetje richting oranje. Zoals ik al zei, bij mij trekt het bij, maar het is goed om ook deze review van Mascha te bekijken. Oxideren blijkt een dingetje te zijn met deze foundation. Het verschilt per persoon, maar is nooit prettig.

Ik vind de foundation heel fijn, zeker voor de prijs, maar het is niet per se de droomfoundation waar ik altijd op heb gewacht. Wel een heel ruime voldoende, ik blijf hem gebruiken!

3 opmerkingen

 1. Prima foundation, maar dat oxideren is echt een spelbreker voor mij. Nope, ik sla hem over! Goede review!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me een fijne foundation voor dat prijsje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt mij wel een fijne foundation, maar ik ga hem toch niet uitproberen :)
  Omdat ik bang ben dat de foundation te oranje is! X

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!