[NIEUW] Review: Essence liquid lipsticks


Ook al werk ik nog maar eventjes bij Kruidvat, soms is het bijzonder leuk om er te werken. Nieuwe producten zien wij als eerst, waaah! Ik bouw ook nog eens de make-up schappen om, dus ik deel de hele boel in. Zo zie je nog eens iets leuks :-) Zo kwam ik vorige week de nieuwe liquid lipsticks tegen en die moesten natuurlijk mee! Ik heb drie kleuren meegenomen die ik jullie vandaag ga laten zien.

Essence liquid lipstick - 2,59 euro via KruidvatDe liquid lipsticks hebben volgens Essence de dekking van een lipstick en de glans van een lipgloss. Ik weet niet of het een goede keuze is geweest om het product dan te presenteren als een liquid lipstick, maar we gaan zien hoe het zit. Het kwastje doet in elk geval meer denken aan een lipgloss dan aan een lipstick.


Het pigment is inderdaad erg goed, wow! Van boven naar onderen: 04 Show Off!, 06 Make A Statement en 02 Beauty Secret. Vooral Show Off is een mega felle, gepigmenteerde kleur. De kleuren zijn gaaf, 02 en 06 zijn mijn favoriet. Show Off is voor feestjes gaaf.


Linksboven Make A Statement, rechtsboven Show Off! en rechtsonder Beauty Secret. Wat ik best vreemd vind is dat kleur 06 op de website van Essence heel donker lijkt (tegen het paars af), maar dat de mijne eerder een donkere nude is. Kijk dus niet te veel naar de website als je een kleur wil kiezen maar swatch even in de winkel.


Full face met Show Off, deze foto is gemaakt met mijn iPhone. In dit licht lijkt hij meer rood, maar hij is in het echt meer roze.

Ik zei het op het begin al, maar ik vind liquid lipstick niet helemaal een goede naam voor dit product. Het is te plakkerig om een lipstick te kunnen zijn, ook al verandert het product wel een beetje van textuur na het aanbrengen. Ik snap dat Essence op zoek was naar die glans, maar hierdoor vind ik het echt meer een lipgloss. Dit maakt het voor mij een minder prettig product, de XXXL Longlasting Matt lipgloss vind ik bijvoorbeeld fijner om te dragen. De houdbaarheid is ook niet fantastisch. Na een uur of twee is het mooie er zeker vanaf.

Ik ben gematigd enthousiast, de prijs is goed en de kleuren zijn tof. Ik vind het plakkerige niet zo heel fijn, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Het is leuk als je op zoek bent naar mooie, intense kleuren, maar niet als je een 'drogere' lipstick verwacht die lang blijft zitten.

2 opmerkingen

Thanks voor je reactie!