Hecht jij waarde aan likes en volgers?

Hi allemaal!

Vandaag heb ik een artikeltje waar je lekker over na mag denken, haha. Ik denk er zelf namelijk ook best vaak over na. Tegenwoordig hebben we allemaal Facebook, Instagram en andere social media apps op onze telefoon staan en als je dit leest, is het vrij waarschijnlijk dat je zelf ook een blog hebt. Ik blog al vrij lang, maar heel veel volgers heb ik niet (in elk geval geen honderden). Hecht ik waarde aan likes en volgers? Lees verder!Vroeger

Ik begin met vroeger. Vroeger was ik best een like-verzamelaar. Net als vrienden op bijvoorbeeld Facebook, ik vond het belangrijk dat ik zoveel mogelijk vrienden had. Niet omdat ik zelf zo graag vrienden wilde, maar meer zodat anderen konden zien dat ik veel vrienden had. Een jaar of twee, drie geleden heb ik die knop volledig omgedraaid: ik heb meer dan de helft van mijn 'vrienden' van Facebook verwijderd. Zelfs nu kijk ik af en toe kritisch naar mijn vrienden en selecteer ik de mensen van wie ik wil dat ze een kijkje in mijn leven kunnen nemen- en natuurlijk wie niet. Ik hecht geen waarde meer aan kwantiteit, meer aan kwaliteit.

Qua bloggen is dat een beetje hetzelfde. Ik wilde toen ik begon het liefst meteen duizend volgers, maar ik besef nu dat dat helemaal niet haalbaar is. Mijn blog groeit stapje voor stapje en ik voer regelmatig veranderingen door (bijvoorbeeld lay-out en experimenteren met foto's) waardoor meer mensen zich aangesproken voelen tot mijn blog. Ik vind het niet erg meer dat ik niet heel veel volgers heb, ik waardeer de volgers die ik wél heb steeds meer en vind het leuk als iemand een reactie achter laat.

Nu

Soms vind ik het wel eens frustrerend dat ik geen honderden volgers heb. Het maakt je ook een soort van onzeker: is het niet leuk genoeg wat ik schrijf? Zijn mijn foto's niet mooi, of is er gewoon veel te veel concurrentie? Dat laatste is helaas sowieso waar, maar ik ben niet zo bang meer. Experimenteren is het key word en je moet gewoon doen waar je je zelf goed bij voelt, zonder dat je bang bent dat andere mensen je niet leuk genoeg vinden. Succes komt vanzelf! Al is het niet binnen een dag, je moet geduld hebben.


Hoe staan jullie hier tegenover? Zijn jullie echt like- en reactie 'hoarders'?

3 opmerkingen

  1. Ik kan me wel een beetje vinden in dit artikel. Mijn doel was ooit om echt voor die 1000 volgers te gaan, maar nu weet ik dat mijn blog nog zodanig langzaam groeit dat dit echt geen haalbaar doel is. Natuurlijk is het wel leuk als je foto veel likes krijgt, maar het is geen streven. Met 30 likes ben ik bij wijze van net zo 'blij' als met 70. Geduld is inderdaad het belangrijkst <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Herkenbaar hoor, ik ben zelf een 40+er en ik denk mijn lezers ook. Dit is niet echt een doelgroep (volgens mij) die veel doet (als ze het al kennen) met bloglovin, ik heb daar dus ook niet heel veel volgers. Ik probeer het via FB en ook via IG ook allemaal bij te houden. Maar mijn 'generatie' laat niet veel reacties achter maar ik zie in mijn statistieken dat ik toch wel rond de 800 unieke bezoekers per maand heb, en daar ben ik heel blij mee. Maar ook ik ben weleens onzeker of het wel leuk of interessant genoeg is maar ik blog voornamelijk omdat ik het zo leuk vind :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel bekend dat van die FB-vrienden! ik ben een tijd geleden ook redelijk selectief door mijn vriendenlijst gegaan en heb er heel veel verwijderd. Zoveel mensen die ik maar vaag van een keer zien of stappen kende bijvoorbeeld.. Dikke Doei ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!