Review: Guerlain Lingerie de Peau Beauty Booster light


Soms wil je iets zó graag, dat je er telkens weer langsloopt en het iedere keer opnieuw aan wil schaffen. Dit had ik met de Lingerie de Peau Beauty Booster van Guerlain. Al vanaf de eerste -megapositieve- reviews MOEST ik hem hebben. Tada, daar is 'ie dan! Heb ik mijn droomfoundation gevonden? Lees verder!

Guerlain Lingerie de Peau BB Beauty Booster - 49,99 euro


Ten eerste: de prijs. Die is echt heel hoog. Te hoog als je het mij vraagt. De verpakking vind ik in elk geval wel mooi en chique. Voor 50 euro krijg je 40ml product terug, 10ml meer dan een gemiddelde foundation. De BB bevat SPF 30, dat is zeker prettig op dagen dat je af en toe in de zon komt.


Over de kleuren kan ik kort zijn, er is veel te weinig keus. Voor een luxe merk dat zulke hoge prijzen durft te vragen, vind ik dat eigenlijk niet kunnen. Ik ben vrij licht en deze kleur is wonder boven wonder goed, maar een écht lichte huid kan deze kleur niet dragen. Daarnaast is de kleur behoorlijk geel. Niet geschikt voor een roze ondertoon, dus. Jammer.


De verpakking is dan wel weer praktisch, een pompje! Zo blijft het product langer goed en het is hygiënisch. Het blijft alleen niet 100% schoon zoals je kunt zien.


Swatch tijd! Een klein druppeltje.


Zoals je kunt zien: GEEL. De kleur moet maar net bij je passen. Ik heb zelf een neutrale ondertoon, doordat ik de foundation afpoeder is het wel mijn kleur. Als het mogelijk is om een proefje te krijgen, doen!

Ik heb voor jullie een paar foto's van de BB Beauty Booster. Ik vind het zelf een beetje shocking, het lijkt net alsof ik een probleemhuid heb. Goed, kijk maar, dan praten we verder :-)
Ik had vrij hoge verwachtingen door alle lovende reviews, Misslipgloss is zelfs helemaal lyrisch over dit product. Toch zijn een paar dingen die me absoluut niet bevallen aan de BB Beauty Booster en dat kun je waarschijnlijk al zien aan de foto's.

- Ik heb van mezelf een rustige huid zonder puistjes, maar mijn poriën zijn vrij grof. De Beauty Booster gaat enorm in mijn poriën zitten in plaats van dat het product mijn poriën gladstrijkt.
- Dit kon ik minder goed vastleggen op foto, maar DIT SPUL GLIMT ZO ERG. Een beetje natuurlijke glans vind ik mooi, maar dit is niet normaal. Na een uur dragen ziet mijn gezicht er uit alsof ik er eieren op kan bakken. Vreselijk! Zelfs mijn super matterende poeder helpt niet.
- Dit product kan niet samen met primers. Ik heb verschillende primers geprobeerd, namelijk een olie, de MaxFactor primer en de Studio primer van L'oréal. Alledrie héél verschillend qua ingrediënten, maar geen van deze primers ging fijn samen met Guerlain Lingerie de Peau. Dit is voor mij echt een afknapper aangezien ik primer echt nodig heb, mijn huid gaat sowieso redelijk snel glimmen.
- Het product smeert niet lekker uit. Niet met de handen, niet met een kwast... je kunt hem redelijk aanbrengen met een beautyblender, maar die moet je dan ook weer aanschaffen. Het was al duur genoeg.
- Als je deze BB draagt met warm weer, is 'ie binnen de kortste keren van je gezicht af 'gesmolten'.

Ik heb dit product op warme en koudere dagen gedragen en ik merkte daartussen niet heel veel verschil, behalve dat de Beauty Booster op warme dagen écht een stuk minder goed blijft zitten.Oke, na mijn klaagzang ook een paar positieve punten:

- SPF30 is best veel voor een foundation/bb en ik merk ook dat het werkt. Op heel hete dagen heb ik redelijk wat tijd in de zon doorgebracht en ik ben niet verkleurd. Het product is wel van mijn gezicht gesmolten, maar toch.
- De dekking is erg natuurlijk, niet te zwaar. Je ziet sproetjes erdoorheen bijvoorbeeld, maar roodheden worden wel een stuk geneutraliseerd.

Helaas kan ik niet meer positieve punten bedenken, deze BB was het helaas niet voor mij. Ik denk dat de BB Lingerie de Peau Beauty Booster geschikt is voor jou als je een normale/droge huid hebt met heel weinig onzuiverheden en je niet snel gaat glimmen. Het product is ook oké als je het zeer licht en plaatselijk aanbrengt met een beautyblender. Ik vind het product veel te duur voor wat je krijgt, sommige drugstore foundations kunnen véél beter. Ik ga de Lingerie de Peau Beauty Booster niet opnieuw aanschaffen in elk geval!

2 opmerkingen

  1. Ugh, wat een afknapper :( En inderdaad voor die prijs! Ik weet niet hoe jouw huid is, maar misschien is hij bedoeld voor de super droge, doffe en verder perfect egale huid? Ik heb echt geen idee. Foei Guerlain!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat jammer! Wil hem eventueel wel van je overnemen voor een prijsje :)

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!