Tweedehands cosmetica kopen: tips

Hi allemaal,

De laatste tijd ben ik een soort van verslaafd aan Marktplaats. Zelf koop ik regelmatig iets, maar blijft het vaak toch bij kijken. Het is toch een soort van window-shopping. Ik kan zelf wegdromen bij mooie producten die mensen verkopen van onder andere Kat Von D, Anastastia Beverly Hills, Tarte, Nars en meer. Veel van de producten waar ik naar kijk, worden alleen in het buitenland verkocht. Nu vroeg ik me af: is het kopen van tweedehands make-up eigenlijk not done? Wat vinden jullie hiervan? Ik heb een paar tips en ik laat je weten wat ik persoonlijk niet via Marktplaats aan zou schaffen.1. Kijk uit met onbekende/buitenlandse merken

Ik ben persoonlijk best een kenner op het gebied van make-up. Een neppe MAC lipstick herken ik uit duizenden. Van andere internationaal bekendere merken als Lime Crime, Stila, Gerard Cosmetics, Becca etcetera weet ik niet in hoeverre en op wat voor manier deze worden nagemaakt. Als je hierover twijfelt: doe het niet! Meestal wordt er nog best veel gevraagd voor een replica, ik neem dit risico liever niet.2. Hoe meer producten, hoe minder betrouwbaar

Wat mij altijd opvalt: hoe meer producten een verkoper van een product heeft, hoe groter de kans dat het nep is. Want zeg nou zelf, wie verkoopt er nou 20 Chanel lipsticks, één van elke kleur? Zodra ik zie staan dat er meerdere producten beschikbaar zijn, knap ik al af.

3. Bekijk de andere advertenties

Over het algemeen hoeft het niets te betekenen, maar kijk altijd even of de verkoper meerdere producten verkoopt. Bij slechts 1 advertentie heb ik lichte twijfels. Als diegene meerdere producten verkoopt, kijk even naar wat voor producten dat zijn. Partijen en lage prijzen zijn vaak een no-go.

4. Lipproducten en mascara = oppassen!

Sommige producten heb ik totaal geen moeite mee om over te nemen van iemand anders. Foundation in een pomp- of flesverpakking bijvoorbeeld. Andere producten zijn wel een beetje gevaarlijk: lipproducten smeer je direct op de lippen wat niet heel hygiënisch is. Hetzelfde geldt voor mascara, je kunt er nare infecties van krijgen (ook al is dat zeldzaam). Ook kwasten kun je beter gewoon nieuw kopen of heel goed desinfecteren. Alles waar je met je handen in moet, zou ik ook niet tweedehands aanschaffen (tenzij het in nieuwstaat is). Poederproducten kan ik mee leven, maar wel graag zo goed als nieuw en gebruikt met schone kwasten. Dit kun je makkelijk checken, producten die met een viezige kwast zijn gebruikt ligt als het ware een laagje op.5. Te goedkoop?

Mijn laatste tip is logisch, maar toch kijken veel mensen er niet naar. Als iets te goedkoop lijkt om waar te zijn, is dat het meestal ook. Je kunt gelukjes hebben, maar wees altijd alert! Zo heb ik een MAC foundation voor 12 euro kunnen kopen. Bedenk je altijd wat jij voor jouw product in een bepaalde staat zou vragen. Zit de vraagprijs daar verder onder? Let it go!Koop jij wel eens cosmetica via Marktplaats? Waarom wel/niet?

2 opmerkingen

  1. hmm via marktplaats zou ik nooit make-up kopen.. liever dan nieuw of via een blogsale. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik (ver)koop vrij regelmatig makeup op Marktplaats. Inderdaad doe ik dan uitsluitend poederproducten, de rest is gewoon niet hygienisch. Goede tips! Heel veel mensen lijken in de neppe producten te trappen.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!