Op zoek naar een nieuwe blogcamera

Hi allemaal!

Vorige week ging ik naar Zaltbommel (daar werk ik) om te kijken voor een nieuwe camera. Mijn Canon is namelijk wel aardig, maar kan niet zo heel goed met weinig licht werken. Ik ging naar een fotospeciaalzaak waar ze ook occasions hebben (toestellen die tweedehands zijn of opgekocht). Je hebt hier al een body van Nikon of Canon voor 200/300 euro en lenzen voor 70 euro, dus ik ging eens rondkijken! Helaas ben ik daar niet geslaagd, ik vertel je waarom!

Ik ben op zoek naar een camera met een heel goede macrofunctie of lens. Dit omdat ik producten van heel dichtbij zo scherp mogelijk wil kunnen fotograferen voor mijn blog. Daarnaast wil ik een camera die om kan gaan met weinig buitenlicht. De aardige meneer die mij hielp, zei dat mijn eisen helaas te specifiek waren voor wat hij op dat moment binnen had gekregen. Ik heb nog een aantal camera's mogen proberen, maar die vond ik te korrelig of ze waren onscherp.

Ik heb dus een vraag aan jullie! Ik ben dus op zoek naar een camera met de volgende eisen:
- Kan goed omgaan met weinig licht. Foto's moeten scherp zijn zoals deze hieronder.
- Heeft een goede macrofunctie OF een macro lens beschikbaar (als het een spiegelreflex is)
- Goede beeldstabilisatie, ik heb bibberhandjesHelaas is het puntje 'licht' vrij lastig heb ik gehoord, tenzij ik een heel breed budget heb. Mijn budget is afhankelijk van hoe goed de camera is, maar het liefst blijf ik tussen 300-400 euro.

Als jullie de gouden tip hebben, zou je me super blij maken! Ik vind het ongelooflijk lastig om iets te vinden omdat ik niet heel veel verstand heb van lastige specificaties. Alle hulp is welkom :-)

5 opmerkingen

 1. Ik kan de Nikon D3200 aanraden, ik heb hem nog niet zo lang en moet er nog mee leren werken! Vooral voor swachts foto's te nemen is het niet gemakkelijk! Maar de foto's zijn wel scherp een mooi helder belicht :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook een Nikon D3200 en ben er super tevreden mee. Kan mooi inzoomen, mooie kwaliteit, niets op aan te merken. Prijs/Kwaliteit is hij geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien is het een idee om belichting aan te schaffen? is goedkoper dan een nieuwe camera denk ik. Maar ik herken je struggles :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm, met bibberhanden is een spiegelreflex niet heel handig, die zijn weinig forgiving. Tenzij je voor een statief gaat natuurlijk. Misschien inderdaad nieuwe belichting, zoals Eline zei!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Actiecamera is echt een goede manier om mee te nemen in je reis. Met deze camera kunt u een brede kijkhoek op de natuur nemen. kopen hd action cam kruidvat van deze site

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!