Bondi Sands review (Liquid Gold, Tanning Foam, Remover)

bondi sands review


Bondi Sands is hét merk op het gebied van zelfbruiners! Het merk komt uit Australië en het maakt sinds een jaartje opmars in Nederland. Ik maakte er vorig jaar al kennis mee en werd gevraagd of ik ter review weer een aantal producten wilde ontvangen. Natuurlijk wilde ik dat: ik laat je vandaag een aantal verschillende zelfbruiners zien en geef mijn mening over de producten!

Bondi Sands Everyday Gradual Tanning Lotion - 17,80
Bondi Sands Self Tanning Foam Light/Medium - 22,38
Bondi Sands Tan Eraser - 19,83
Bondi Sands Liquid Gold Dry Oil - 22,38
Bondi Sands Tanning Mitt - 6,06

bondi sands review

Vorig jaar was ik aanwezig bij een event van MOOI waar dit merk uitgebreid werd gepresenteerd. Daar heb ik ook de eigenaar van het merk ontmoet (knappe gebruinde man, precies wat je verwacht, hahaha!). Ik kreeg toen een foam mee naar huis, maar die explodeerde bijna in mijn tasje. Toch heb ik 'm wel gebruikt, zeker op zomerse dagen vorig jaar, dus ik heb al wat ervaring met het merk.

Bondi Sands is nu verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Douglas en Boozyshop. Wat ik jammer vind is dat ze via hun eigen website veel meer producten in het assortiment aanbieden dan in Nederland, maar wellicht moet het hier nog groeien. Ze hebben bijvoorbeeld ook gewone bodyproducten die er fantastisch uitzien, maar die kun je niet in Nederland kopen. Oh enne, ik denk dat dit een lange review gaat worden, dus be prepared ;-)


bondi sands review

bondi sands review

Ik heb dus meerdere producten ontvangen om mee te zelfbruinen. Het belangrijkste verschil is de textuur en hoe snel het effect zichtbaar wordt. Ik leg het je natuurlijk graag uit! Vooraf wil ik je écht aanraden om jezelf te scrubben voor de applicatie. Vooral als je stoppeltjes hebt zie je het namelijk goed terug als je geen scrub hebt gebruikt (kleine bruinige puntjes). Verder: oefenen, oefenen, oefenen en hydrateren. Misschien denk je de eerste keer 'HOLYYYYY SHHH', maar uiteindelijk weet je hoe jouw huid reageert en waar je op moet letten.
Ik breng alle producten aan met de handschoen van Bondi Sands, een fijne, zachte handschoen. Hoe lang de kleur blijft zitten is erg afhankelijk van je eigen levensstijl. Als je dagelijks twee keer onder de douche staat kun je begrijpen dat je snel weer bleek wordt. Ook werkt veel zweten niet mee. Bij mezelf is de kleur er na vijf dagen grotendeels af bij alle producten.

Liquid Gold Dry Oil is een nieuwer product in de familie met een unieke formule: het is namelijk een droge, verzorgende olie en zelfbruiner in één. Het product ruikt tropisch naar kokos, super lekker. Zelfbruiner heeft vaak na een tijdje wel dat typische nare geurtje, maar bij deze ruik je dat het minst. Mijn ervaring is dus dat deze de meest milde geur heeft en qua werking nét iets lichter uitvalt dan de Gradual Everyday. Dit product is top voor als je weinig tijd hebt, want het trekt het snelst in van alle producten. Als je écht donker wil worden heb je alleen wel een ander product nodig, of je moet het een paar dagen achter elkaar aanbrengen. Persoonlijk vind ik deze heel erg fijn!
Gradual Everyday Lotion is een ware klassieker: deze lotion is zéér populair! Het product smeert fijn uit een bodylotion. De kleur is ergens wel verraderlijk voor als je nog niet zo'n held bent met zelfbruiners. Je ziet namelijk nog geen kleur wanneer je het aanbrengt, hooguit zeer licht, dus de kans op een minder egaal resultaat is aanwezig. Dit product heeft wel wat tijd nodig om in te trekken. Na een uurtje zit je hiermee wel veilig om al je kleding aan te trekken.
Tanning Foam Light/Medium werd snel een favoriet van mij. Toen ik 'm de eerste keer gebruikte was ik licht geshockeerd: ik had verwacht dat ik teleurgesteld zou zijn, dat het enorm zou stinken en vlekkerig zou worden maar niets is minder waar. Je ziet direct resultaat, wat het bijna verslavend maakt, en het is nog mooi en egaal ook. Qua geur ontwikkelt 'ie tot de sterkste, zeker als je het warm hebt en een beetje gaat zweten komt er wel die typische nare zelfbruinlucht vanaf. Ook blijft deze het langst plakkerig. Mijn tip is om jezelf te föhnen na het aanbrengen (klinkt gek maar werkt goed). Ik zou dit product absoluut niet aanraden om te gebruiken wanneer je haast hebt of naar bed gaat. Je krijgt namelijk wel vlekken op je kleding of beddengoed. Het resultaat hiervan is dan wel weer onwijs mooi.
Naar aanleiding van mijn post op Instagram kreeg ik een heleboel enthousiaste DM's, zo leuk! Daarin kwam vaak de vraag naar voren of je deze producten op je gezicht kunt gebruiken. Ik heb dit zelf wel gedaan met zowel de foam als de lotion en vond het resultaat mooi. Ik kan aanraden dit te doen 1) na het scrubben en 2) met een gezichtskwast zodat je het mooiste resultaat krijgt. Er bestaat overigens een speciaal product voor het gezicht, maar deze is (nog) niet in Nederland te koop.
Over naar de foto's:Dit is mijn arm met 'niks', ik heb hier geen product gebruikt. Ik hoop dat ik net zo wit overkom als ik echt ben haha! Over het algemeen probeer ik me wel goed te beschermen tegen de zon.


Hier heb ik een laag van de foam aangebracht. Geweldig! Ik vind het een mooie, natuurlijke en bovendien egale(!) kleur. Over het algemeen krijg ik geen strepen, alleen bij mijn handen moet ik nog wat meer oefenen.. haha. Hier krijg ik namelijk nog wel eens opvallend bruinere knokkels.  Zoals je hierboven ziet heb ik de Self Tan Remover gebruikt. Of het werkt? Nou, dat zie je wel! Met hardnekkige kleur moet je soms twee keer over de huid gaan, maar over het algemeen komt het er super snel af. Na meerdere dagen wordt het lastiger, maar alsnog komt je kleur er af. Ook fijn voor als je toch ergens wat vlekkerige gebieden hebt. Ik vind het product redelijk aan de prijs maar het werkt absoluut beter dan gewone douchegel.

Op de bovenstaande foto wilde ik voor de maximale tan gaan: ik gebruikte hierboven eerst de Gradual Tanning Lotion en daarna een laagje foam. Ik herkende mezelf bijna niet terug! Maar ik zie er wel heel gezond uit vind ik zelf, alsof ik zelf een tijdje naar Australië ben geweest.

Wat mijn favoriet is vind ik lastig te zeggen. Het is maar net waar je naar op zoek bent. Qua resultaat is de Self Tanning Foam in ieder geval het snelst zichtbaar, de Tanning Lotion en Dry Oil hebben wat meer tijd (en ervaring) nodig om het beste resultaat zonder vlekken te krijgen. De handschoen vind ik persoonlijk erg fijn, net als de Tan Remover. Het moet je product wel zijn, zelfbruiner, maar als je er eenmaal handigheid in hebt kan het écht heel mooi worden met Bondi Sands! Mogelijk ontwikkelt zich hier een kleine verslaving...

Heb jij ervaring met dit merk?

2 opmerkingen

  1. Ik vind het altijd wel een beetje spannend zelfbruinen ik ben bang dat ik vlekken krijg of dat het heel donker uit pakt haha. X Robin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het eerste wat ik denk na het lezen van deze review is dat ik het jammer vind dat ik die man niet heb gezien hahaha. Verder vind ik dit trouwens ook echt een fantastisch merk, gebruik het zelf ook! Handig van de remover, die had ik dus zelf nog niet getest.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!