Ren-naar-de-winkel-tip: Garnier Ultra Doux Cacao & Kokosolie Shampoo

Het is een hele mond vol, deze Garnier Ultra Doux Cacao-boter & kokosolie shampoo (van 2,99 naar 1 euro). Ik zag hem vorige week staan in het Kruidvat filiaal in Geldermalsen (voor niet-wereldkundige mensen, dat ligt in Gelderland). Ze hebben daar, net zoals in de meeste filialen, een stelling staan met afgeprijsde producten die uit het assortiment gaan. Ik nam er eentje mee en die beviel zo goed dat ik een grote voorraad in heb geslagen!


Ik ben al heel lang verslaafd aan Gliss Kur shampoo's, maar sinds mijn favoriet ook al uit het assortiment werd gehaald ben ik weer op jacht naar fijne shampoo's. Ik zal je eerst vertellen wat voor soort haar ik heb. Ik laat mijn haar op het moment uitgroeien en heb het ongeveer een half jaar geleden voor het laatst geblondeerd. Door het blonderen is de onderkant héél, héééél erg droog. Als ik er niets aan doe is het net een bosje stro, terwijl de bovenkant (niet geverfd) wel gezond is.


Deze shampoo is gemaakt voor 'moeilijk glad te maken haar'. Ik heb van mezelf super steil haar waar ik verder niets aan hoef te doen (stijltang etc.). Wat mij vooral aansprak was het 'voedt' gedeelte. Kan mijn haar wel gebruiken! Verder zitten er in deze shampoo geen paraben en siliconen en hij is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten.

 

Het enige nadeel aan deze shampoo kan zijn dat er sulfaten in zitten die de hoofdhuid kunnen irriteren. Ik heb daar geen last van, maar voor gevoelige hoofdhuidjes is 'ie dus misschien minder geschikt. Verder zit er kokosolie in, cocao-zaad-boter en meer olie.

 
 

Als je de dop openmaakt (wat best lastig gaat trouwens, mijn nagels! au!) komt je een tropische geur tegemoet. De shampoo ruikt naar een mengeling van witte chocolade en kokos. Zo lekker! Ik heb het spul even op een watje gedaan zodat je de kleur goed kunt zien. De shampoo is redelijk transpart en kleurt een beetje bruinig. Doet me denken aan honing. Hij is best dik, dus je hoeft niet veel te gebruiken.

 

De shampoo schuimt best lekker, dat komt ook door de sulfaten. Als je onder de douche staat voel je al dat je haar lekker zacht wordt. Het beste is om tijdens het wassen (of voor het wassen) met een grove kam door je haar te gaan. Als je al heel erg last hebt van klitten, gebruik er nog een conditioner achteraan. Ik gebruik afwisselend de Gliss Kur Shea Cashmere en de Gliss Kur Satin Relax. Van deze lijn kon ik de bijpassende conditioner helaas niet vinden.

Maar... doet het ook iets? Ik moet zeggen: ja! Ik merk nooit echt iets opvallends van shampoo's. Ik koop er echt heel veel en ik heb elke keer hoge verwachtingen, maar vaak is het 'meh, valt tegen'. Deze is echt heerlijk. Mijn haar glanst als een gek en zelfs mijn droge punten houden zich rustig. Waarom heb ik deze nooit eerder gezien?! Ik zeg; ren naar de winkel en neem mee nu het nog kan!

Voordelen:
- Heerlijke geur
- De prijs
- Natuurlijke ingrediënten
- Bevat veel olie
- Laat het haar opvallend meer glanzen
Nadelen:
- Voor mij: hij gaat uit het assortiment!
Voor anderen: er zitten sulfaten in, wat voor sommige hoofdhuidjes niet goed is

2 opmerkingen

Thanks voor je reactie!