Review: Sabon vanille handcrème

Ongeveer twee weken geleden had ik mijn rijexamen (ik ben geslaagd!! jaaaaa!) en het beste daaraan was misschien wel het cadeautje dat mijn zus me beloofde wanneer ik het zou halen: een handcrème van het merk Sabon. Wie het merk Sabon nog niet kent (ga je schamen): Sabon is een merk met luxe zepen, creme's en verzorgingsproducten. Een soort Rituals en Lush maar dan beter. Veel beter. In hun geweldige assortiment zit onder andere deze over-over-overheerlijke vanille handcrème.

 
 

De tube komt in een verpakking van 50ml. Voor een handcrème is dat volgens mij wel normaal, hoewel er in die van Vaseline meestal 75ml zit. Op het tubetje zit een draaidopje. Verder is de verpakking vrij simpel, zilver met een etiketje. Let wel, niet alle Sabon producten zijn hetzelfde (ook de handcreme onderling niet), dit komt omdat het natuurlijke producten zijn. Dit is mijn tweede handcrème van Sabon en hoe mijn vorige vrij gelig was is deze echt wit als een zalf. Ik merk verder qua inhoud geen verschil. Ook de verpakking was anders, zilver in plaats van goudkleur. Altijd een verrassing bij Sabon dus.


Zodra je de tube opendraait komt het paradijs je tegemoet. Jongens, meisjes, echt. Als je Sabon nog niet kent, ga die winkel in, ruik en laat je betoveren. Deze handcrème ruikt, hoe verrassend, naar vanille. Hele lekkere, niet chemische, fudge-achtige vanille. Hmmm... hij bestaat ook in patchouli-lavender-vanille, maar ik heb echt een hekel aan lavendel dus ik kreeg -gelukkig- deze. Als je toch een iets mildere vanillegeur zoekt, kies de patchouli. Hij is er ook in een paar andere geuren. Fijn aan Sabon zijn de natuurlijke ingrediënten.

 
 

De crème is niet dik en smeert lekker uit. Oh en.. had ik al iets over de geur gezegd? Maar to the point: voorheen was Etos handcrème mijn favoriet (met dank aan Hannah die mij aan deze verslaving bracht) maar Sabon is zoveel beter. Sorry Etos. Deze crème trekt binnen vijf minuten in, wat je niet vaak ziet bij handcrèmes. Ook die van Etos moet je zeker een halfuur laten zitten voordat 'ie helemaal weg is. Bij de Sabon hoeft dat niet. En ik kom er weer op terug, die geeeeeuuuuuuuurrrrrrrr!

Verder kan ik eerlijk zeggen, mijn nagels zijn echt ruk. Ze breken en scheuren dagelijks meerdere keren en zijn zwak en broos. Geen goed woord voor over. Maar, sinds ik deze handcrème gebruik, zijn mijn nagels veel mooier, steviger en langer. Het werkt het best wanneer je iedere avond (of beter nog twee keer per dag) je nagels inmasseert met de crème. Could it be any better?


Als je een liefhebber bent van handcrème en vanille dan verplicht ik bij deze om een bezoekje te brengen aan Sabon en de handcrème mee te nemen. Hij kost 12 euro- dat is wel duur voor een handcrème, maar dat heb ik er inmiddels echt voor over. Omdat de crème niet vet is kun je hem ook voor bijvoorbeeld je gezicht gebruiken, het werkt overal voor. Ja, ik ben tevreden. In love.

Voordelen:
- DE GEUR(!)(!)(!)(!)
- De geur
-De geur
- Smeert lekker, niet te dik
- Trekt snel in
- Je kunt de tube oprollen, dus je mist geen restjes
- Is niet vet, ook voor gezicht te gebruiken
- Bevat vitamine E
- Goed voor sterkere nagels
- Wordt verkocht bij Sabon en dat zit (soms) ook in de V&D, goed verkrijgbaar

Nadelen:
- Hij raakt ooit op. En dan moet je weer 12 euro betalen, maar dat heb je er voor over. Geloof me.

1 opmerking

Thanks voor je reactie!