Review: L'oréal Shine Caresse Lipgloss

Begin 2012 kwam L'oréal met hun Rouge Caresse lipsticks. Later dat jaar was het tijd voor hun glosses. Ik was al erg tevreden over de lipstick en had mijn gloss in 300 Juliet (14,89 adviesprijs) al een tijdje klaarliggen voor review. Blijft L'oréal mijn verwachtingen van het merk hooghouden?


De verpakking van de lipgloss vind ik erg chique. Hij is goudkleurig en spiegelt. Erg handig wanneer je geen spiegeltje bij je hebt en toch bij wil werken. De kleur van de gloss zie je onder de dop. Ik heb een roze/rode kleur, die uiteindelijk toch wel erg rood bleek te zijn...


Het kwastje vind ik erg fijn. Het is natuurlijk niet heel hygienisch met haartjes (daar blijven alle bacteriën in zitten) maar dat stoort mij persoonlijk niet. Als je last hebt van een koortslip zou ik zoiets niet gebruiken. Het brengt in elk geval netjes aan, de brede kant over de hele lip en het topje voor de mondhoeken.


Hmm.. deze lipgloss ruikt ten eerste echt lekker. Het is een soort lichte framboosgeur. Ik kan er echt helemaal op afknappen als een lipgloss of lippenstift vies ruikt, dus dat heeft 'ie bij deze overleefd.


 Dan nu naar het belangrijkste: hoe ziet 'ie er uit, hoe staat 'ie, hoe is de kleur? Ten eerste: ik vond de kleur héél anders dan ik verwachtte. Ik dacht dat het donker roze zou zijn (dat kun je uit de verpakking opmaken in elk geval) maar het is echt een fel rode kleur. Let daar op. Als je dat niet zoekt, kun je beter een andere kleur pakken.
Hierboven twee swatches op mijn lippen. Wauw! Ik vind de kleur echt mooi en opvallend, al is de kleur anders dan ik dacht. Dit is niet echt een gloss, je brengt hem wel aan als een gloss, maar hij trekt in als een lipstick. Het voelt zelfs een klein beetje als een longlasting lipstick (voorbeeld die van MaxFactor). Lang blijven zitten doet 'ie dan ook zeker: je kunt er rustig mee drinken of kussen zonder dat 'ie afgeeft (goed voor verjaardagen!). Eten overleeft 'ie niet helemaal, maar welke lipgloss doet dat wel?

Verder is 'ie niet plakkerig, terwijl je dat wel verwacht van een lipgloss. In dat opzicht is het dus echt een verkapte lipstick. Dat vind ik leuk! Hoe de lipstick erg glosserig is, is de lipgloss weer erg lipstickachtig. Begrijp jij 'nog?


Hierboven een foto met flits zodat je een realistisch beeld van de kleur ziet. Het is dus echt ROOD. Omdat ik zelf nogal bleek ben en erg dunne lippen heb gebruik ik deze kleuren niet zo vaak. En rood met opvallende oog make-up gaat ook niet samen. Toch zou ik deze zeker wel opnieuw aanschaffen. Hij ruikt lekker, de kleur is mooi en hij blijft lang zitten. Kan bijna niet beter toch?

Voordelen
- Ruikt lekker
- Mooie kleur
- Blijft lang zitten
- Voelt aan als een lipstick
- Plakt niet
- Overleeft een drankje
Nadelen
- Kleurt niet helemaal zoals op de verpakking (donkerder)
- De prijs, je betaalt bijna 15 euro voor een gloss

1 opmerking

Thanks voor je reactie!