(Ander soort) Review: CB12 mondwater


Oké oké, dit is een beautyblog. Mondwater is nou niet echt beautyproduct... toch wilde ik er graag over schrijven omdat CB12 voor veel mensen een uitkomst kan zijn (én omdat het heel vaak verkocht wordt en ik super benieuwd was). CB12 is best flink geprijsd, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen er aardig wat geld voor over hebben om een frisse adem te krijgen. Ik heb zelf geen last van stinkende adem (ik vind dat ik dat met zekerheid kan zeggen, ik check het vaak zelf en vraag het desnoods gewoon aan mensen/familie), maar ik ben wel enorm verslaafd aan kauwgom omdat ik als de dood ben om te stinken. Het is beetje een panische onzekerheid (herkent iemand dit?!). Ik hoopte dat CB12 ervoor zou zorgen dat ik niet meer twintig keer per dag naar mijn pot Mentos grijp...

CB12 mondwater- 13,30 euro


CB12 is 12 uur effectief tegen vervelende geurtjes in je mond. Best lang! Als je het mondwater in de ochtend om 8 uur gebruikt, zou je in principe de hele dag kunnen eten zonder last te hebben van een nare adem. Ik vind het geweldig dat er nu zo'n product op de markt is. Het is vaak een taboe om te praten over stinkende adem. Ik probeer altijd eerlijk te zijn tegen iedereen- soms hebben mensen het zelf gewoon niet door, terwijl ze het wel zouden willen weten.

Maareh, waardoor krijg je nou eigenlijk een stinkende adem? Veelal komt het door een tekort aan vocht (veel water drinken helpt). Ook kun je de bacteriëngloed van je tong afschrapen en kruidig eten vermijden (iedereen kent het wel: knoflookadem, haha).CB12 heeft een drukknop bovenop die automatisch doseert. Heel fijn vind ik dat niet, omdat ik 10ml net te weinig vind voor één keer spoelen. Ik vul dus altijd een klein beetje bij. Ik merkte direct dat het gevoel anders is dan bijvoorbeeld Listerine. Bij Listerine voel je het gewoon echt branden, bij CB12 voel je het licht branden, maar voornamelijk droger worden. Het is net alsof je voelt dat er een laagje viezigheid verdwijnt.

Het belangrijkste aan CB12 is dat het werkt, en nog lang ook. De ultieme test vond ik toch wel een boterham met pindakaas (veel mensen worden gewoon misselijk als ze dat ruiken) en de welbekende ochtendadem. Niemand ruikt 's ochtends direct naar bloemetjes en parfum, maar na het gebruik van CB12 (laat in de avond) is een stinkende geur verleden tijd. Ik heb wel het idee dat je mond went aan het gebruik van CB12, dus ik zou aanraden om het niet elke dag te gebruiken, eerder 3/4 dagen in de week. Het werkt bij mij vrij lang. Als ik om half 11 in de avond spoel en om half 9 opsta, merk ik dat de CB12 nog steeds werkt.


Ik ben heel enthousiast over CB12. Naast iedereen die panisch veel kauwgom eet om maar niet te ruiken (mensen zoals ik, haha) is het een geweldig middel voor mensen met échte mondproblemen zoals slecht tandvlees, veel gaatjes of een tekort aan speeksel. Het enige nadeel vind ik de prijs, maar daarvoor zou ik hem niet laten staan.

1 opmerking

Thanks voor je reactie!