L'oréal Elvive Total Repair Instant Miracle- review


Mijn haar is op dit moment echt een verschrikkelijk drama. Ik weet niet of het door de winter/kou komt, maar het hangt er droog en futloos bij. Ik ben altijd op zoek naar goede haarproducten met mooie beloften (want óóit ga ik het beste product vinden voor mijn haar, i promise!) en dit product is er één van. Afgelopen dinsdag was L'oréal 1+1 gratis met de Zenzatie van Kruidvat. Je begrijpt dat ik even snel langs piepte! Naast een mascara had ik ook nog een conditioner nodig. Ik dacht dat dit masker wel eens een goede oplossing kon zijn voor mijn droge bosje stro. Vandaag review ik 'm.

L'oréal Total Repair 5 Instant Miracle treatment - 6,09 euro


Hierboven zie je de ingrediënten van het masker. Ik zie siliconen (amodimethicone), verdikkers (hydroxypropyl starch phosphate, candelilla cera) en meerdere soorten alcohol (stearyl alcohol, benzyl alcohol, isopropyl alcohol). Van alcohol in mijn haarverzorging word ik niet zo blij (lees: het wordt alleen maar droger van alcohol), maar bij L'oréal gooien ze daar jammer genoeg bijna al hun producten mee vol. Parfum staat onderaan de lijst, wat wel zo fijn is.


L'oréal geeft vijf haarkenmerken: fijner, zwakker, futloos, stug en dof. Als je één of meerdere van deze kenmerken herkent in je eigen haar, is dit product een goede voor je. Ik weet nooit zo goed wat ik aanmoet met het woord 'stug', maar voor de rest voel ik me aangesproken bij alle kenmerken (helaas). Ik denk dat het verder een goed product is voor iedereen met geverfd/geblondeerd/gespleten/kroeshaar.


Meer tekst van de verpakking:

'De formule, verrijkt met structuurherstellende keratine-AA en oppervlakteherstellende ceramide versmelt na toepassing met de haarvezel en dringt direct diep door in het haar voor een diepgaand herstel. Direct na gebruik voelt u de metamorfose: het haar is als hersteld: het oppervlak is glad en voelt ongelooflijk soepel.'

Wat ik raar vind is dat L'oréal dit product geen naam heeft gegeven (denk aan conditioner, masker, leave-in). De functie en werking is dus een beetje vaag, maar ik vind het een masker door de dikke substantie (voor alle duidelijkheid is het er eentje die je uit moet spoelen). Ik heb het masker nu een aantal keren gebruikt en een paar dingen zijn me opgevallen. Het masker gaf me ten eerste een echt siliconengevoel. Als je het hebt aangebracht en uitspoelt, voelt het héél glad. Een beetje vettig-glad zelfs. Het is dus wel een enorm voedend product! Dit betekent dat je héél goed moet uitspoelen. De geur van het product is heel prettig. Na gebruik is mijn haar zichtbaar stijler, minder pluizig en minder droog.


Het jammere van dit alles is wel dat het effect tijdelijk is, maar dat kon ook bijna niet anders. Er zijn maar heel weinig haarproducten uit de drogisterij die daadwerkelijk op lange termijn resultaat bieden. In elk geval vind ik dit een prettig masker in gebruik en het resultaat mag er zijn- al is het maar tijdelijk. Ik denk dat dit een goede redder kan zijn voor geblondeerd/geverfd/droog haar, mits je het meerdere keren per week gebruikt.

Het masker is verkrijgbaar bij vrijwel elke drogisterij (Kruidvat, Etos, DA) voor 6,09 euro.

1 opmerking

  1. Best balen dat het effect maar tijdelijk is, maar dat is helaas met veel dingen haha! Het is denk een heel fijn product! Ik wil het voor mijn haar ook wel eens proberen, ik heb de onderkanten van mijn haar weer geverfd en heb wel wat voeding nodig haha

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!