Review: Lush BIG zeezout shampoo + conditioner


Ik <3 Lush. Het leuke aan Lush is dat je veel samples kunt krijgen van de producten waar je in geïnteresseerd bent. Ik kreeg een paar keer een sample mee van de Lush BIG shampoo en iedere keer als ik hem gebruikte, werd ik verliefd. Ik kocht hem echter niet omdat ik volgens de verkoopster beter een shampoo bar kon kopen. Toen dat niet echt een hit bleek, kocht ik toch BIG. Ik kreeg er een plak conditioner van BIG bij om te proberen.

Lush BIG shampoo zeezout - 18,25 euro
Lush BIG conditioner - 15,95 voor 100gram


Ik ga het voornamelijk over de shampoo hebben, met een reden. De BIG conditioner vond ik namelijk drie keer niks. Je moet het blokje langs je haren wrijven en vervolgens uitwassen. Het is in gebruik niet prettig en er gebeurde niets met mijn haar (geen volume maar ook geen glad haar), dus ik ben niet enthousiast. Jammer.We gaan snel over naar de shampoo! Het is een volumeshampoo bestaande uit een soort grove zeezoutkorrels. Ik ga het toch nog maar een keertje zeggen: het is zó duur. Een pot kost meer dan 18 euro en dat is niet niks. Er zit wel aardig wat in, maar als je het advies van Lush volgt om twee keer achter elkaar te wassen, ben je er redelijk snel doorheen.


Dit is wat er allemaal in zit! Het zijn allemaal ingrediënten die er fijn uit zien.


En dit is hoe je het moet gebruiken! De geur is, zoals de verpakking al zegt, erg lekker. Het doet me een beetje aan chiquere luchtverfrissers denken met een oceaangeur. Dat klinkt nu heel negatief, maar ik vind het lekker fris.Zo ziet het er uit! Ieee, vies. Het ziet er niet goed uit, maar is wel heel lekker.


Ik vind dat de shampoo een fijne structuur heeft. Niet té grove korrels, een beetje afgewisseld. Het is alsof er veel zout door een andere shampoo is gemengd. De shampoo is prettig in gebruik. Je hebt gelukkig niet erg veel nodig én de shampoo schuimt fijn. Ik probeer hem niet in mijn punten gebruiken, want die worden sneller droog. Doseren is wel lastig, maar daar heb ik met meer verpakkingen van Lush moeite mee. Een pomp was fijner geweest, maar dan was er waarschijnlijk een probleem met de zoutkorreltjes die bleven hangen.


Maar werkt het ook? Ja! Ik heb van mezelf enorm plat haar waar ik weinig mee kan, maar dankzij deze shampoo heb ik een klein 'poofje' bij mijn haaraanzet. Ik kan eindelijk wat meer volume in m'n haar krijgen, zonder dat het stijl naar beneden valt. Mijn haar glanst wel iets minder, maar dat is oké. Ik kan jullie vertellen: dit resultaat heb ik nooit gehad.

Het nadeel vind ik dat het geen echt voedende shampoo is, ik heb wel een conditioner nodig om m'n haarpunten een beetje leven in te blazen. Daarnaast mag de prijs van mij wat omlaag ik zou een andere verpakking handiger vinden. Verder zou ik de shampoo absoluut opnieuw afschaffen! Het werkt. Wooohh.

Kende jij Lush BIG?

2 opmerkingen

  1. Ik vind deze ook zo fijn ruiken. Zit er ook over te denken om hem weer een keer aan te schaffen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oeh, dat klinkt ontzettend goed.! zou het liefst a-la-minute naar de lush rennen om hem te kopen. deze gaat op mijn wishlist ♥ xx

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!