Review: Alessandro Colour Explosion nagellak


Vorige week maakte ik voor het eerst kennis met de nagellak van alessandro. Het merk staat bekend om hun striplac en heeft nu dus ook 'gewone' nagellak. Altijd leuk om nieuwe nagellak te mogen proberen- op dat gebied ben ik nog kritischer dan normaal ;-) Ik laat je drie nieuwe kleuren zien uit de Colour Explosion lijn én de gelactic topcoat.

alessandro nagellak & gelactic topcoat- 9,99 euro per stuk (adviesprijs)


Ik ontving drie kleuren die ik aan je mag laten zien, namelijk classic red, blackberry en greenwood. De kleur die meteen mijn aandacht had was greenwood. Ik houd heel erg van donkerdere kleuren groen en veel merken hebben die kleur juist niet in hun assortiment.

De nagellak belooft vijf dagen mooi te blijven. Dat vind ik een goede en realistische belofte!


Classic red is, zoals de naam al deed vermoeden, een klassiek rode kleur. Ik vind hem toch ietsje lichter en meer oranje dan echt klassiek rood, maar ik begrijp waar de naam vandaan komt. Deze kleur kan eigenlijk altijd!

Deze dekt het mooist met twee lagen of drie dunne lagen.


Blueberry is een donkerblauwe kleur die neigt naar paars. Heel vet! In het 'echt' is 'ie nog donkerder. Dekt al wel met één laag, maar twee lagen is mooier.


Dan mijn favoriet greenwood. Dekt ook wel met één laag, maar ik ging wederom voor twee lagen.

De nagellak kent veel voordelen: je hebt een fijne grip dankzij de dop, de nagellak is dun, brengt fijn aan en droogt snel. Ik heb er een hekel aan om eeuwen te wachten en dat hoeft niet met alessandro nagellak. De glans van de nagellak vind ik ook erg mooi. Er zijn daarnaast 36 kleuren om uit te kiezen én alessandro is vegan en 7-free (dit zijn zeven ingrediënten die je liever wil vermijden).


Ik heb de nagellak donderdagmiddag opgedaan met de topcoat en dit is hoe het er maandag uitzag. Het gekke is dat het er aan mijn andere hand een stuk beter uit zag. Het resultaat is niet dramatisch, maar ik had er wat meer van verwacht. Dit is dus drie hele dagen dragen. Ik heb het gevoel dat het door de topcoat komt: zonder de topcoat blijft de nagellak langer mooi zitten. Klinkt gek, maar dit probleem heb ik vaker gehad. Geen idee hoe dat kan. Met topcoat bladderen er grotere stukjes af.

Concluderend vind ik de nagellak zeker een aanrader, maar ik zou de topcoat er niet bij kopen. Die heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Voor dat tientje koop je gewoon nog een extra kleurtje ;-). Ik denk dat alessandro samen met onder andere essie en Zoya zéker in mijn top vijf komt te staan!

De nagellak is vanaf deze maand verkrijgbaar bij onder andere Douglas. De topcoat is online verkrijgbaar.

Welke kleur is jouw favoriet?

6 opmerkingen

 1. Oh wat een mooie kleuren! Klinkt ook al erg fijn, ondanks de houdbaarheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die groene is leuk, vaak gaan van groene lak wel je nagels enorm verkleuren dus beetje blanke eronder is dan geen slecht idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken dit merk wel, maar heb het nog nooit geprobeerd! Vind de kleurtjes heel mooi, echt mijn smaak. De houdbaarheid vind ik wel aardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's heb je ervan gemaakt :) Hoewel ik niet zo dol ben op groen, vind deze toch wel wat hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmm, ik kreeg een gratis oranje lakje van dit merk bij Douglas (bij besteding van bepaald bedrag) vlak voor Koningsdag. Heb hem alleen nog niet gebruikt eigenlijk! Klinkt wel als een goede lak! Gek dat die zonder topcoat beter blijft zitten! Bij mij gaan lakjes toch vaak wel langer mee als ik een top coat gebruik. Die grote stukken komen vast, omdat je een dikkere laag nagellak op je nagel hebt. Soms heb ik dan ook, komt de gehele laag lak los. Of een stukje.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!