Review: Wet 'n Wild PhotoFocus foundation (soft ivory)


Voor al mijn mede-discoballen-glanshoofdjes is het herkenbaar: nieuwe foundation testen eindigt meestal met een flop en een gezicht waar frietbakkers jaloers van worden. Toch had de Wet 'n Wild PhotoFocus foundation direct mijn aandacht. Vrijwel IEDEREEN die hem probeerde vond hem fijn, dus mijn nieuwsgierigheid nam het over. Tijd voor een kritische draagtest!

Wet 'n Wild PhotoFocus foundation- 6,99 via Boozyshop of 5,99$ via Beautyjoint


De Wet 'n Wild foundation is in het buitenland verkrijgbaar in veel kleuren. Op Beautyjoint kun je kiezen tussen 21(!) kleuren, echt veel! Zeker als je een hele lichte huid hebt is er sowieso een kleurmatch voor je. Ik heb de kleur soft ivory op de gok gekocht- een tintje donkerder had gekund terwijl ik echt wel heel bleek ben. Kun je nagaan dat er nog drie lichtere opties zijn! Zelf bestelde ik de foundation via Boozyshop waar helaas nog niet zo heel veel kleurkeuze is.

De foundation belooft een 'jouw huid maar mooier'-effect. Daarnaast is 'ie getest op flashback van camera flitsen (zeven verschillende zelfs). Ik heb dit uiteraard even getest en op de foto kon ik inderdaad zien dat de concealer onder mijn ogen flashback gaf, maar mijn foundation niet. Die foto was echt te lelijk om hier te tonen (ik bespaar mezelf jullie haat, vergeef het me).Hierboven de kleur geswatcht. Op de onderste foto zie je het kleurverschil tussen de lichtste matte foundation van L'Oréal in Nederland (vanilla) en soft ivory van Wet 'n Wild. Wow. Huge! Nogmaals; als jij niet kunt scoren in de Nederlandse drogisterij omdat alles te donker is, kijk dan zeker naar deze foundation!


Hierboven heb ik de foundation net aangebracht. Kleur is top!! Als je op de rechter foto kijkt kun je wel zien dat 'ie een beetje raar zit op mijn neus. Ik heb meerdere primers en crèmes geprobeerd maar op mijn neus zit het gewoon niet goed, haha.

De foundation geeft een duidelijk matte effect.


Speciaal voor jullie: een onbewerkte foto, gemaakt om half 8 's avonds. Ik draag mijn make-up (en dus de foundation) hier bijna tien uur. Breng je frikandellen, want ik kan ze bakken! Op mijn gezicht. Ew.

Ik heb de foundation op meerdere manieren geprobeerd. Met een siliconenprimer, zonder primer, met Sans Soucis crème, met Boots No7 crème, met een beautyblender, met een kwast... Jij noemt, ik draai. Inmiddels ben ik er wel uit wat de beste manier is van aanbrengen. Ik vind dat je heel goed moet hydrateren voordat je deze foundation aanbrengt. Daarnaast vind ik een luchtige duo fiber kwast het fijnst werken. Ik weet dat iedereen Wet 'n Wild wordt van de beautyblender, maar daarmee kan ik mijn draai niet vinden.

De foundation is heel vloeibaar en gepigmenteerd, roodheid werk je hier goed mee weg!. Je hebt maar heel weinig nodig en je moet snel blenden voordat 'ie droogt. Het ziet er net na het aanbrengen erg droog en mat uit op het gezicht. Fixing spray helpt daar goed tegen, maar dit is echt een no-go als je een droge huid en/of schilfers hebt. Het fijne is dat 'ie niet echt in mijn poriën trekt, maar hij brengt niet perfect aan. Daarnaast ga ik toch wel aardig snel glimmen. Ik denk dat de PhotoFocus foundation ideaal is voor iemand met een gemengde huid die niet heel snel gaat glimmen. Geen wonderfoundation voor mij, maar wel één van de betere die ik in tijden heb getest.

Gemengde gevoelens over deze foundation die zeker veel voordelen kent, dus. Ga jij 'm proberen?

5 opmerkingen

 1. Mmm, ik vind deze eigenlijk wel heel fijn klinken voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben op zich wel benieuwd, alleen lijkt het me via internet bestellen wel lastig ivm kleurkeuze..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ik was zo nieuwsgierig omdat ik zulke goede reviews las, misschien toch eens proberen, ik heb zelf geen vette huid. Heb je de velvetizer gezien van Urban Decay? Dat zou wel wat voor jou kunnen zijn, volgens mij nog niet bij ons te koop maar de resultaten met foundation gemixt vind ik er wel heel tof uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben er wel niewsgierig naar geworden, wil 'm zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er best goed uit, ik wil deze zeker nog een keer proberen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!