Review: Etos LE make-up fixing spray coconut


Een hele tijd geleden kwam Etos uit met een setting spray/een make-up fixing spray. Die heb ik getest en eerlijk is eerlijk, ik was niet per se groot fan. Nu Etos met een nieuwe variant is gekomen, was ik tóch weer geïnteresseerd. Het heeft namelijk de geur van kokos en daar wil ik mezelf het liefst van top tot teen in hullen. Lees meer over de Etos make-up fixing spray coconut!

Etos fixing spray- 4,99 euro
Ingrediënten:
Aqua, Alcohol Denat, Aloe Barbadensis Leaf juice, PEG-40 hydrogenated castor oil, phenoxyethanol, pvp, isopropyl alcohol, parfum, benzyl alcohol. Er zit nog meer in maar helaas is mijn ingrediëntenlijstje een tikje beschadigd. Oeps. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten in ieder geval.

Wat opvalt: veel alcohol. Dit is geen uitzondering, want vrijwel elke setting spray heeft dit.

Overige nieuwe producten

Ik wil even kwijt dat ik Etos friend ben. Dit houdt in dat ik pakketjes krijg van Etos met nieuwe producten om te proberen, maar dit heeft geen invloed op mijn mening. Deze setting spray heb ik overigens gewoon zelf gekocht omdat ik er nieuwsgierig naar was. Nu blijkt dat ik 'm als pakketje nog binnen zal krijgen, maar hey... leuk voor een giveaway?

Over naar de setting spray. Ik heb hem gebruikt met zeer warme dagen en ik ben echt fan van de geur. Het ruikt dus naar kokos en ik vind dit persoonlijk heerlijk. De geur blijft ook best even hangen dus je kunt hem ook sprayen om lekker te ruiken. Zeker bij foundations die een beetje cakey ogen (mijn nieuwe Wet 'n Wild foundation bijvoorbeeld, review volgt nog), werkt de spray fijn. Je make-up oogt gelijk een stuk minder poederig. Ik vind niet dat mijn huid trekkerig aanvoelt, kan me herinneren dat ik dat voorheen wel een beetje vond.

Toch vind ik niet dat mijn make-up langer blijft zitten. De glans die ik normaal krijg, krijg ik met dit product helaas ook. Als je daarvoor iets zoekt, zou ik toch verder kijken. Maar het is zeker geen slecht product.

Ga jij 'm scoren? Of wil je hem winnen? ;-)

5 opmerkingen

 1. Ik wil al zo lang een fixing spray, jammer dat deze niet het gewenste effect geeft! Het lijkt mij ideaal voor de warme dagen, want dan heb ik altijd dat mijn make-up toch niet goed blijft zitten! Ik waag wel graag een gokje op het product te winnen, je hebt me wel heel nieuwschierig gemaakt :-)

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmm nee, ik sla deze over. De geur lijkt me wel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja deze lijkt mij heerlijk qua geur. Ik vind de standaard setting spray van Etos wel heel fijn. Maar een hele lange warme dag overleeft die ook niet inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je zo eerlijk bent, ik wilde m eerst wel, nu toch maar niet. Ik vind het belangrijk dat mijn make-up er beter door blijft zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alleen voor de kokosgeur ga ik hem toch proberen, duur is hij toch niet en ik ben redelijk tevreden over de normale spray van Etos.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!