Review: The Body Shop Roots of Strength producten


Zo'n drie weken geleden werd ik verrast met een super leuk pakketje met Roots of Strength producten van The Body Shop. Dit merk is voor mij best bijzonder aangezien mijn eerste persevenement waar ik ooit naartoe mocht van TBS was (ik werkte toen in opdracht van een bedrijf). Ik vertel je vandaag meer over de gezichtsverzorging die de contouren van het gezicht optisch opnieuw zouden vormgeven!


De lijn Roots of Strength werd geïnspireerd door Aziatische schoonheidsrituelen. Gember, ginseng en muizendoorn zijn drie planten die bekend staan om het boosten van het immuunsysteem. De producten uit de Roots of Strength lijn zijn honderd procent veganistisch en bevatten wortels van deze drie planten. Wat moet het doen? Het zou de huid optimaal versterken, vernieuwen én werken tegen tekenen van huidveroudering.

De producten hebben alledrie een vrij aanwezige, kruidige geur. Ik moest er even aan wennen maar inmiddels vind ik het zo lekker om deze producten te gebruiken! Ik kijk er gewoon naar uit.


We beginnen met de Firming Shaping Essence lotion (160ml- 17 euro), stap één van je ritueel met Roots of Strength. Deze verfrissende lotion zou de huid voorbereiden op de volledige behandeling met de rest van de producten. Het combineert frisheid en lichtheid van water met hydraterende gel. Zeker voor warme dagen kan ik me voorstellen dat het heerlijk is om je huid hiermee voor te bereiden op verdere verzorging.

Deze stap volg je op met het Firming Shaping serum (30ml- 36 euro). Dit liftende serum belooft een perfecte spreiding over de huid. Het is gemaakt met 99% natuurlijke ingrediënten. Het gezicht voelt gehydrateerd én na vier weken gebruik zouden rimpels rond de ogen minder zichtbaar zijn. Daarnaast zou de huid sterker en voller zijn geworden. Ik als texturenjunkie vind dit serum uiteraard erg prettig. Het trekt snel in en geeft een lekker gevoel aan de huid.

Ingrediënten: aqua, glycerin, dicaprylyl carbonate, alcohol denat, acacia senegal gum, gyceryl stereate, mannose, microcrystalline cellulose, benzyl alcohol, zea mays starch, glycine soja oil, carrageenan, parfum, arginine, salicylic acid, cellulose gum, ruscus aculeatus root extract, sodium hyaluronate, xanthan gum, zingiber officinale root extract, phospholipids, adenosine, panax ginseng root extract, limonene, linalool, citral, tocopherol, geraniol, citronellol, citric acid


De laatste stap is de Firming Shaping cream (50ml- 30 euro). Dit is een vrij volle creme die ondanks de textuur niet vet aanvoelt. Het geeft een licht siliconengevoel aan de huid, erg prettig en zacht! Ik merk wel dat dit product kan rullen met foundation. Zorg dat je lang genoeg wacht voordat je eventuele gezichtsmake-up aanbrengt óf gebruik dit product alleen in de avond.

Ingrediënten: aqua, glycerin, dicaprylyl ether, butylene glycol, isopropyl isostearate, cetyl alcohol, behenyl alcohol, silica, cyclohexasiloxane, carbomer, ammonium acryloyldimethyltaurate, phenoxyethanol, glycine soja oil, cetearyl alcohol, poloxamer 338, stearic acid, palmitic acid, phospholipids, parfum, disodium stearoyl glutamate, caprylyl glycol, sodium hydroxide, peg-100 stereate, salicylic acid, chlorphenesin, panax ginseng root extract, acrylonitrile/methyl methacrylate/vinylidene chloride cocopolymer, peg-12 dimethicone, polysilicone-11, cetearyl glucoside, ruscus aculeatus root extract, sodium hyaluronate, pentylene glycol, secale cereale seed, extract, zingiber officinale root extract, disodium edta, adenosine, myristic acid, isobutane, t-butyl alcohol, limonene, linalool, citral, geraniol, tocopherol, citronellol, bht, citric acid

En nu even een applaus omdat ik alle ingrediënten handmatig heb overgenomen van de verpakking *schouderklopje*. Jeetje, wat een waslijst! De ingrediënten komen wel overeen met het serum, maar aangezien de textuur heel verschillend is zie je dat ook op de ingrediëntenlijst terug. De ingrediënten waar het om draait zijn de 'root extracts'. Ik kan je niet precies zeggen welke hoeveelheden er in zitten, maar wat ik wel zie is dat er toch nog een heleboel boven staat.

De lijn is mogelijk niet helemaal geschikt voor jou als je een overgevoelige huid hebt. Er zit alcohol denat in het serum en in de dagverzorging zit een vorm van siliconen. Ook zijn de producten geparfumeerd. Ik heb zelf nergens last van, terwijl mijn huid soms gek reageert op siliconen.


Wauw, wat vind ik deze producten onwijs fijn in gebruik. De texturen en het gevoel op de huid is erg prettig. Als ik toch een klein nadeel mag noemen is dat ik de producten opnieuw wil kopen (geintje). Van mij had het serum in een wat grotere verpakking mogen zitten zodat je ongeveer even snel door de producten heen bent. Ik merk namelijk dat het een serum een stukje harder gaat dan de rest. Ik kan overigens niet echt zeggen dat het mijn huid een opvallende 'lift' heeft gegeven. Ik ben nog redelijk jong waardoor dit moeilijker meetbaar is. Wel kan ik zeggen dat ik gedurende de testperiode GEEN ÉÉN puistje heb gehad. Dat is echt bijzonder voor een nieuwe huidverzorging. Daarnaast vond ik het wel verassend dat ik niet moe leek (terwijl ik af en toe echt doodop ben) maar er gewoon fris en gezond uit zag elke ochtend. Dus misschien is er toch iets in de lift gegaan ;-)

Een favoriet kan ik niet echt noemen. Het is de complete lijn die er voor zorgt dat je huid er heel mooi en gezond uit ziet. De lijn is best kostbaar maar je kunt ook óf een serum óf een creme aanschaffen. Ja, een dikke aanrader hoor! Ik ben fan.

Ken jij deze producten al?

5 opmerkingen

 1. Ooh wat een leuk review & prachtige foto's! Ik ben zelf nog niet zo bekend met de gezichtsverzorgingsproducten van The Body Shop.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed zeg!! Ik hou van gember, het lost veel kwaaltjes op en gooi het meestal door de smoothies en maak graag gember thee. In gezichtsverzorging heb ik het nog niet geprobeerd dus je hebt me wel erg nieuwsgierig gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijke lijn is het inderdaad! Toevallig net alles weer opgebracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh oh, als jij fan bent? Dan ben ik het denk ik ook haha. Dit klinkt wel goed hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ik ken ze. En ik vind dit een prachtige lijn. Echt zo'n collectie waarvan je oprecht baalt als er potjes en flacons leegraken.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!