Review: Carbon Coco Ultimate Carbon Kit (houtskool voor tanden bleken)


Halloooo allemaal! Vandaag wil ik je graag wat vertellen over de Carbon Coco Ultimate Carbon Kit. Dit soort producten met houtskool zijn nu razend populair en ik moet zeggen: eigenlijk was ik best nieuwsgierig. Naast oil pulling kun je bij Carbon Coco terecht voor producten met geactiveerde kool. Vandaag laat ik je de kit zien!

Carbon Coco Ultimate Carbon Kit- 42,95 euro via Carbon Coco


Ik kreeg de Carbon Coco set opgestuurd van Carbon Coco zelf. Dit bedrijf is gevestigd in Australië waardoor je wel eventjes op je pakketje moet wachten. Ik heb denk ik een week gewacht op het pakketje.

De set kost 42,95 euro. Daarvoor krijg je een tandenborstel, een los poeder met actieve kool én een tandpasta met actieve kool. Misschien vraag je je nu af: wat is actieve kool en waarom is dit ineens zo'n ontzettend grote hype? Als we Carbon Coco mogen geloven, verbetert het de algehele mondgezondheid. Het actieve koolpoeder zou gifstoffen, vlekken én tandplak verwijderen dankzij adsorptie. Actieve kool bindt zich aan de vlekken en spoelt ze op die manier uit je mond. Het fijne poeder belooft je tanden niet te beschadigen. De tandpasta zou extra bescherming bieden tegen toekomstige vlekken.

Wat Carbon Coco zegt over het poeder: "Zwart poeder om je tanden witter te maken? Ja! Geactiveerde kool is het geheime ingrediënt. Het is een geoxideerde versie van houtskool en kan worden gebruikt om tanden effectief witter te maken. Het verwijdert externe vlekken van uw tanden zonder de giftige chemische ingrediënten die worden gebruikt bij het bleken van commerciële tanden. Dit bleken van tanden bevordert een goede mondgezondheid en kan de pH in de mond veranderen, waardoor dingen die holtes, tandvleesaandoeningen en slechte adem veroorzaken worden verminderd.

Carbon Coco is een 100% natuurlijk tandenbleekmiddel. Het maakt op natuurlijke wijze tanden witter, polijst tanden, versterkt het glazuur en ontsmet uw mond zonder chemicaliën en toegevoegde nasties. Allemaal door een natte tandenborstel eenvoudig in het fijne, geurloze en smaakloze zwarte stof te dopen. Borstel in kleine zachte cirkels gedurende twee minuten. Spuug het voorzichtig uit, spoel goed en je bent klaar."

Op de bovenstaande (hilarische/dramatische) foto's kun je zien hoe charmant je er uit ziet tijdens het poetsen :') Het poeder 'smaakt' overigens nergens naar. Je dipt je natte tandenborstel er in, poetst en volgt op met de tandpasta. De pasta heeft wel een frisse muntsmaak.

De mening van mijn tandarts...
Toevallig ben ik vanmorgen naar de tandarts geweest en ik heb hem gevraagd wat hij van dit soort producten vindt. Dit omdat ik vooral wilde weten of het gebruik hiervan veilig is. Hij vindt het geen aanrader. Dit omdat het volgens hem geen tandpasta vervangt en belangrijke ingrediënten mist. Daarnaast vond 'ie de prijs heel pittig. Gewoon even de mening van een outsider ;-).

Ik heb dit product nu twee weken in gebruik en je zou ook na twee weken zeker resultaat moeten zien. Ik vond het wel grappig, want tijdens het bowlen viel het wel op dat mijn tanden extra wit waren, haha. Een paar dingen op rekening mee te houden:

-Ik heb niet heel gevoelige tanden, maar na het poetsen met het poeder en de tandpasta zijn mijn tanden wel heel gevoelig. Ik gebruik het daarom afwisselend met Sensodyne.

- Het maakt je wastafel echt HEEL vlekkerig.

- Er zijn véél alternatieven op de markt. Met alternatieven bedoel ik ook AliExpress alternatieven ;-) Pas daar mee op, je weet nooit precies of de ingrediënten daadwerkelijk kloppen of dat deze zijn overgenomen van originele verpakkingen. Ik vind deze kit van Carbon Coco vrij prijzig maar ik denk dat je zeker maanden met het poeder kunt doen. Omdat het om je mondgezondheid gaat zou ik geen hele goedkope alternatieven proberen.


Ik vond de producten, ondanks de gevoeligheid én smerige wastafel, wel prettig in gebruik. Je krijgt een lekker schone mond en gladde tanden na gebruik. Of het je tanden echt heel wat tinten witter maakt, ik durf het je niet te garanderen. Ik heb zelf geen gelige tanden en denk dat het resultaat per persoon heel verschillend zal zijn. Wat ik wel met eigen ogen zie is dat je tandplak een stuk minder wordt en kleine verkleuringen egaler worden. Resultaat is er dus wel, maar verwacht geen peroxide-mega-bleek-effect. 

Als ik één product moest aanraden, zou ik voor het poeder gaan. Deze is relatief niet heel duur (27 euro) en daar doe je écht lang mee.

Wat vind jij van deze trend? Is houtskool iets voor jou om te proberen?

7 opmerkingen

 1. Hmm ik vind het toch wel apart! Slim om het aan je tandarts te vragen, daarom zou ik dit sowieso overslaan. Ik gebruik dan liever andere methodes! 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben hier mega benieuwd naar! Ik vraag me al een tijdje of dit iets voor mij is, maar ik denk dat het toch wel een enorm zooitje zou gaan worden. Thanks voor je review! Ik wil het toch nog eens gaan proberen, misschien komt er binnenkort een merk zoals Oral B met zwarte tandpasta uit. Wie weet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik het poeder ongeveer 1 a 2 keer per week maar wel eerst gewoon mijn tandenpoetsen. Als extra onderhoudje zeg maar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was hier zelf ook wel benieuwd naar. Wel spijtig om te horen dat je tanden er gevoeliger door worden, ik dacht dat dit juist niet gebeurde omdat het om natuurlijke ingrediënten gaat.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik testte een soortgelijk product van een ander merk. Buiten dat mijn wastafel helemaal smerig achter bleef was dat hetzelfde in mijn mond, overal nog zwarte korreltjes en plekjes waardoor ik mijn tanden daarna nog extra poetste met een gewone tandpasta.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmm, ik vind het echt goed dat je de mening van jouw tandarts hierin heb gezet! Je hebt een erg goed review gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je het advies van je tandarts hier neer hebt gezet! Ik denk niet dat ik het aan zou durven, want ik heb vaak last van gevoelige tanden.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!