Review: essence Super Curl mascara & Million Nude Faces #beYOUtiful palette


Twee weken terug kreeg ik een heel leuk pakketje met wat essence producten. Niet alles overleefde de reis in het pakketje (oh oh PostNL gooi toch eens niet zo hard), maar de essence Super Curl mascara & het Million Nude Faces #BeYOUtiful palette wilde ik je graag laten zien. Ik ben dol op budget en heb al erg veel van essence geprobeerd. Ik vertel je er vandaag graag meer over!

essence beYOUtiful palette- 3,99 euro via Kruidvat/Trekpleister
essence Super Curl mascara- 2,99 euro via Kruidvat/Trekpleister"Vertel je eigen verhaal met de Essence Million Nude Faces 01 #beYOUtiful Eyeshadow Box. De box bestaat uit verschillende kleuren hoog gepigmenteerde oogschaduw. De tien langhoudende kleuren hebben matte en glanzende effecten."Het oogschaduwpalette bestaat uit tien oogschaduws die nóg zachter zijn dan dat ik ze gewend ben van essence. Vijf kleuren hebben een mat tot satijnglanzend effect, de andere helft bestaat uit metallic kleuren met een schitterende glans. Persoonlijk vind ik dat de oogschaduws mooi gepigmenteerd zijn. De eerste twee kleuren vallen een beetje weg maar dat komt omdat ze erg dicht bij mijn eigen huidskleur liggen. De laatste kleur rechts onderin is ook echt uniek; deze donkerbruine kleur bevat lichtere glitters. Alleen kleur 4 en 9 zijn ietsje minder gepigmenteerd.

Het leuke aan deze zachte formule is dat ze misschien wel het mooist kunt aanbrengen met de vingertoppen. Dat vergt wat oefening maar je kunt er super goed resultaat mee behalen, zeker met glanzede kleuren. Ook met kwasten gaat het prima, alleen een beetje opletten voor fall-out onder de ogen.Mijn favoriete kleuren zijn 3, 7 en 8. Kleur 7 kan ook prima op het gezicht worden gebruikt als highlighter.

Over naar de Super Curl mascara!


"De naam zegt eigenlijk alles! De Essence Super Curl Volume Black Eye-Opening Mascara creëert eindeloos volume, een adembenemende krul en geeft je een open oogopslag. Het gebogen borsteltje bereikt elke wimper, zelfs in de binnenste hoek van je ogen. Zo ben je verzekerd van een wakkere en dramatische look."

De mascara heeft wel wat lagen nodig en als je veel/lange wimpers van jezelf hebt, kunnen ze wel een beetje aan elkaar gaan plakken. De mascara vlekt gelukkig niet op mijn wat vettere huid. Ik ben tevreden over het resultaat maar het is niet de beste mascara die ik ook heb geprobeerd.


Hierbij de look met de oogschaduw en de mascara. Ik ben het meest te spreken over de oogschaduw, voor die prijs is het een fijne basic om te hebben die toch ook zeker een unieke kleur bevat! Erg fijne en zachte kwaliteit. De mascara vind ik oké, ondanks dat ik betere mascara's heb gebruikt is de prijs-kwaliteit verhouding zeker in orde.

Heb jij deze essence producten al eens geprobeerd? Wat vond je er van?

4 opmerkingen

 1. Leuke review, ik gebruik niet zo veel van het merk Essence, maar de basics zoals mascara en transparante poeder koop vaak opnieuw en opnieuw. Heel goedkoop en werkt altijd prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb al een tijd geen Essence producten meer gekocht omdat de pigmentatie me wat tegen viel. Deze ziet er wel weer ok uit. qua mascara vind ik de Lash Princess nog steeds heel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, zo mooi! Echt fijne producten die ik eens moet gaan checken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben jarenlang verslaafd aan het merk Essence geweest. Inmiddels gaat mijn hartje sneller kloppen van Catrice, Hema en Kiko (budget!) of de middenklasse producten. Al ben ik echter nog wel fan van de lipsticks van het merk Essence. Het palette ziet er lief uit en er zitten zeker een paar mooie tinten tussen, maar ik vind het niet speciaal genoeg er uitzien om te kopen...

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!