Review: La Roche Posay Anthelios zonproducten

Hi allemaal! Een tijd terug was ik op een event van La Roche Posay en Vichy. Dit zijn twee merken die over de afgelopen paar jaar wel bij mijn favorieten zijn gaan horen. Ik kreeg een aantal zonproducten mee en ik wil je, na een aantal zonnige dagen, graag vertellen wat ik er van vind!

Anthelios SPF50 make-up spray (prijzen vanaf 9,06 euro)
Ik noem het voor het gemak even de Anthelios make-up spray, maar dat is het natuurlijk niet per se. Hij heet 'gewoon' face mist. Dit is echt een onmisbaar item in mijn tas. Ik heb hem iedere dag bij me en ik gebruik hem ook bijna dagelijks, zeker zodra de zon begint te schijnen. Het is een spray die je ook over je make-up aan kunt brengen en dat is zó ideaal. Ik krijg een reactie op bijna elk smeerbaar zonnebrandproduct, maar niet op deze spray. Ik wilde hem nog even extra onder de aandacht brengen omdat 'ie het verdient ;-). Ik heb al eens een uitgebreide review over de Antelios spray geschreven, dus ga die zeker even lezen als je meer wil weten.


Anthelios Sun Intolerance Cream (prijzen vanaf 14,97 euro)
Dit product is geschikt voor de huid die echt niet goed tegen zon kan. Het product biedt optimale UVB-bescherming SPF 50+, met extra bescherming tegen UVA (dubbel zo hoog als de Europese aanbeveling voor zonneproducten) dankzij de formule met XL-Protect filtertechnologie, in combinatie met thermaal water van La Roche-Posay, met kalmerende en antioxiderende eigenschappen. De crème zit in een pompverpakking en bevat 50ml product. Dat is wel best weinig, ik denk dat je er zeker op vakantie snel doorheen bent.

Ik heb de crème geprobeerd op mijn hals, decolleté en schouders. Dit zijn de plekken waar ik heel snel knalrood word. Het product belooft te smelten op de huid. Ik moet eerlijk bekennen: voor iemand die van een dunne structuur houdt, is dit misschien niet het allerfijnste product. Het is namelijk wel een meer traditionele zonnebrand die wat voller aanbrengt en ietsje minder prettig uitsmeert. Maar: dit product biedt bovengemiddeld veel bescherming en dat merkte ik ook wel. Ik heb niet bijgesmeerd maar ben wel meerdere keren kort in de zon geweest gedurende dag. Een lichte verkleuring heb ik wel gespot, maar ik ben niet rood. Dat is voor mijn hals en schouders best bijzonder!


Anthelios pocket 50+
De Anthelios pocket is volgens La Roche Posay een zijdezachte lotion die zeer waterbestendig is. Ik vond hem zelf prettig mseren. Het product bevat geen parfum en bevat 30ml product. Het is wel echt een miniverpakking, deze is zeer geschikt om bij te smeren gedurende de dag (dus als je al wel een basis zonnebrand hebt aangebracht). Anthelios pocket belooft de huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering en celbeschadiging op lange termijn. Qua effect merkte ik eigenlijk hetzelfde als met het vorige product: ik was sowieso niet verbrand en ook niet echt verkleurd. Eigenlijk alleen maar positief dus. Een kleur kunnen we altijd nog faken ;-).

Ik ben erg fan van La Roche-Posay (hey, wat is nieuw). Mijn favoriet blijft natuurlijk de spray maar ook de Anthelios pocket is me goed bevallen. De Sun Intolerance is niet per se een favoriet waarover ik van de daken wil schreeuwen, maar ook deze doet wat 'ie belooft.

Ben jij al bekend met La Roche-Posay?

2 opmerkingen

  1. Die pocket lijkt me echt ideaal om mee te nemen, ik heb altijd een zwak voor zulke kleine schattige verpakkingen. Ik ga de spray ook sowieso aanschaffen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die spray is echt fantastisch!! Toevallig vanmorgen nog opgedaan, super handig :)

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!