Zonnebrand voor OVER je make-up: La Roche-Posay Anthelios spray


Huh, wat, zonnebrand voor OVER je foundation waar je geen discoballengezicht van krijgt? Ja, het bestaat, en La Roche-Posay heeft het in de vorm van Anthelios anti-glim spray. Dit spul neem je mee in je tas en tover je tevoorschijn voordat je neerploft op het terras. Ideaal, maar is het ook fijn in gebruik? Lees verder!

La Roche-Posay Anthelios anti-glim spray SPF50- 11.25 via Viata.nlFoundation en zonnebrand: voor mij persoonlijk een dramatische combinatie. Uiteraard wil ik me beschermen tegen de zon, maar ik kan er donder op zeggen dat ik pukkeltjes of een glanzend gezicht krijg als ik een zonnebrandproduct gebruik (en ja, ook als het speciaal voor het gezicht is). Daarnaast gaan zonnebrandproducten 9 van de 10 keer rullen als ik er foundation over aan breng. Nee, het wondermiddel had ik nog niet gevonden. Ik vind de Anthelios spray van La Roche-Posay daarom een mega mooi alternatief: je sprayt het product gewoon over je make-up zonder het te ruïneren, het gaat er niet van glijden én het is mat. Dit product bestond al van andere merken, maar die vragen er veel meer geld voor.

Een kleine disclaimer wil ik wel geven. Ik ben geen wetenschapper helaas (al lijken sommige lezers dat te denken, haha), dus ik kan je niet vertellen hoe effectief die SPF50 is als het een fijne nevel is en dus een dun laagje. Ik kan dit alleen zelf ervaren. Als je langere tijd van de zon wil genieten zou ik op tijd even bij sprayen. En dat kan gewoon ;-) Ook met make-up.


Wat La Roche-Posay zegt:
"Onze eerste microdiffusie-spray voor hoge bescherming en handvrij aanbrengen. Het superabsorberende molecuul airlicium gaat glimmen tegen en geeft een ultralicht, zuiver huidgevoel. De huid wordt elke dag beschermd tegen de huidverouderende en beschadigde effecten van zonlicht en vervuiling om er stralend gezond uit te blijven zien. De hoge UVA-UVB-bescherming wordt als een onzichtbare mist op de huid verneveld, zonder wrijven of aanraken, een weldaad voor elke gevoelige huid! Je look blijft onberispelijk."

Airlicum wordt ook wel de 'anti-transpiratiemolecule' genoemd: het bezit het unieke vermogen om 150 keer zijn volume in sebum te absorberen. Dit klinkt echt als muziek in m'n oren. 

Ingrediënten:
BUTANE, AQUA / WATER, HOMOSALATE, OCTOCRYLENE, GLYCERIN, DIMETHICONE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, DICAPRYLYL CARBONATE, NYLON-12, DIISOPROPYL SEBACATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, p-ANISIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, CARNOSINE, CYCLOHEXASILOXANE

De filters zijn homosalate, octocrylene, ethylhexyl salicylate en butyl methoxydibenzoylmethane.


Heel tropisch is het momenteel niet in Nederland, maar er zijn wel degelijk een aantal zonnige dagen geweest waarop ik mensen ook flink heb zien verbranden. Ik heb de Anthelios spray onder andere getest op een warme terrasmiddag waar ik zeker vier uur met mijn gezicht in de volle zon heb gezeten. Dit product is echt ontzettend fijn in gebruik. Ik spray het over mijn gezicht met make-up en ik ben beschermd zonder dat ik last heb van alle nadelen die ik normaal gesproken ervaar met zonnebrand op mijn gezicht. Ik zag dat ik wel lichte sproetjes kreeg, maar géén rood hoofd. Score.

Wat me wel opviel was de geur van het product. Het ruikt best sterk (wel erg lekker!), die parfum had van mij weg mogen blijven.

Dit flesje bevat 75ml en kost overal rond de tien euro. Ik heb dit flesje gekregen, maar als het op is ga ik het 100% zeker opnieuw kopen. Ik heb er een favoriet bij.

Wat is jouw ervaring met zonnebrand voor het gezicht?

11 opmerkingen

 1. Wow dit klinkt handig zeg! En je was dus geen discobal na gebruik?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed en heel handig zeg! Nu draag ik helemaal geen foundation of zoiets dergelijks in de zomer, maar kan mij voorstellen dat het voor foundationdragers echt een uitkomst is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow dat klinkt super chill! De gezichts zonnebrand van Etos eigen merk is eentje die wel wilt met foundation, maar meestal doe ik dan maar alleen concealer over mn oneffenheden.. Zo irritant als het gaat rullen! En je kan dan niet bijsmeren! Dit klinkt ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat super handig zeg! Ik krijg van bepaalde merken een hele vette en onzuivere huid maar ik gebruik altijd al producten met spf zoals dagcreme, primer en foundation. In de zomer gebruik ik daarnaast altijd factor 30 of 50.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handig je ziet dit soort spray's meer en meer. Ik heb er 1 op mijn lijstje staan van Pixi dus die hoop ik van de week in Londen te kunnen scoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow! Onmisbaar dit dus! Ga ik zeker aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt mega handig idd! Ik ben zo'n kneus die zich vergeet in te smeren namelijk :P Deze ga ik onthouden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goh ik wist niet dat dit bestond. Ik ben zelf ook totaal geen fan van zonnebrand op het gezicht. Puistjes of andere ongein krijg ik er van. Deze spray wil ik zeker wel gaan proberen deze zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Who, dit bericht heb ik even gemist! Ik ben groot fan van La Roche Posay en ook dit lijkt me weer fantastisch, klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohhh dit moet ik echt proberen! Ik wil mezelf goed beschermen tegen de zon, maar ik vind het niet fijn om zonnebrandcrème op m'n gezicht smeren. Vaak krijg ik er zo'n witte plakkerige kop van. Ben wel benieuwd hoe lang je hiermee doet!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!