Ardell magnetische wimpers review (Liner & Lash Wispies)


Hola! Mijn eerste ervaring met magnetische wimpers was niet bepaald oké. Die van Essence waren verschrikkelijk, ik maakte er destijds nog een hilarische (lelijke!) foto van. Nu komt Ardell, een bekend wimpermerk, met hun versie van magnetische wimpers. Ik heb de wispies variant ontvangen en ik laat je vandaag zien of het een uitkomst is of dat ze linea recta de prullenbak in gaan...

Ardell Magnetic Lashes- 14,95 euro via Kruidvat
Wat Ardell zegt over de magnetische wimpers:
'Geen tijd meer, geen lijm, geen geduld meer? Met magnetische sluitingen is het aanbrengen van wimpers een fluitje van een cent. Veilige en innovatieve multimagneettechnologie houdt onze handgemaakte wimpers op hun plaats in een oogwenk en zonder lijm. Hygiënisch genoeg om opnieuw en opnieuw te gebruiken. Perfect moeiteloos voor zowel experts als beginners.'

Super interessant! De eyeliner en wimper connecten dus met elkaar. De vorige wimpers met magneetjes die ik probeerde moesten juist tegen elkaar aan klikken, wat overigens niet lukte. Ik heb daarom iets meer vertrouwen in dit product.


In je setje zit een zwarte eyeliner, een klein kwastje en de wimpers. De wimpers heb ik eerder gebruikt in de normale versie. Het is om eerlijk te zijn niet meer mijn favoriet maar het is een mooie wimper om mee te beginnen/om te gebruiken als je van een natuurlijk effect houdt. Ardell zelf verkoopt meerdere soorten wimpers die je kunt gebruiken met de eyeliner. Fijn dat er keus is! Aan de relatief dunne wimperrand zitten kleine magneetjes die moeten klikken met de eyeliner.

Wel best een raar idee eigenlijk, dat je iets magnetisch op je ogen hebt, or is it just me?


Hierbij nog even hoe je het moet aanpakken. Je brengt de eyeliner aan hoe je het altijd doet en als de eyeliner semi-droog is, breng je de wimper aan. Ik ben benieuwd hoe dit gaat. Ik ben namelijk best goed in eyeliner en ook in het plakken van wimpers, maar simpeler en sneller is altijd beter ;-)


Ik heb betere eyeliner dagen gekend, de formule is namelijk aan de stroeve en droge kant vergeleken met de super soepele vloeibare eyeliners die ik gewend ben. In gebruik vond ik ook het toegevoegde kwastje niet scherp genoeg om een mooie liner mee te zetten. In het vervolg ga ik een ander kwastje gebruiken. 

De wimper zat vrij snel goed en eigenlijk vind ik het resultaat nog verrassend, zeker als je je bedenkt dat dit echt een macro foto is waarop je alles ziet. Ik heb hier expres geen mascara opgedaan zodat je de magneetjes kunt zien. Ik raad je aan om WEL mascara aan te brengen zodat de magneetjes minder opvallen. Het binnenste hoekje liet na een tijdje wel los waardoor ik nog een laagje liner aan heb moeten brengen. Verder bleven de wimpers prima zitten.

De wimper draagt licht! Je voelt 'm minder zitten dan wanneer je 'm zou lijmen.


Hierboven nog even een full face met de wimpers. Als je mij kent weet je dat ik van mezelf erg lange en opvallende wimpers heb. Als ik het er niet bij zou zeggen zouden dit dan ook best mijn eigen wimpers kunnen zijn. Daarom ben ik niet zo'n fan van het gewone Wispies model (mascara heeft hetzelfde effect en is sneller), maar het oogt daarentegen wel natuurlijk.

Het verwijderen van de wimpers is een fluitje van een cent, je trekt ze er zo af zonder pijn. Wat ik wel minder vind is het verwijderen van de eyeliner. Deze lijkt bestand tegen een orkaan, wat je krijgt 'm er lastig vanaf. Waterproof remover bij de hand houden dus.

Eigenlijk, verrassend genoeg, vind ik dit nog best een prima product. Een verbeterpunt vind ik de textuur van de eyeliner, het droogt vrij snel en hard op waardoor je foutjes lastig corrigeert. Het kwastje mag van mij ook scherper. Maar het product an sich is leuk en eigenlijk niks mis mee! Het vergt wat oefening maar ik denk dat veel dames hier blij van worden. Het is snel en is geschikt voor beginners.

Is dit iets voor jou?

1 opmerking

  1. Het ziet er heel tof uit! Maar ik gebruik zelf amper eyeliner en al helemaal geen nepwimper (die zitten dan vaak tegen mijn brillenglazen aan). Wel vind ik het een origineel concept en het kan een look wel compleet maken x

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!