Catrice Extreme Volumizing Lip Booster review- werkt het echt??

Hola! Er is weer veel nieuws rondom Catrice en zoals altijd wil ik je daar graag meer over vertellen. Catrice had al een Volumizing Lip Booster met menthol in het assortiment, nu is daar een nieuwe variant aan toegevoegd, namelijk de Extreme Volumizing Lip Booster. Ik ben zelf niet gezegend met enorme lippen, dus ik had wel zin om dit spicy product te testen. Lees je mee?

Ik zal vast beginnen met zeggen dat ik zelf niet zo gezegend ben met volle lippen. In principe niet zo erg, maar in het huidige modebeeld weten we allemaal dat het qua lippen groot, groter grootst is. Van mij mogen mijn lippen absoluut wat voller. Ik heb nog niet zoveel zin om daar naalden aan te pas te laten komen dus ik zou zeggen: kom maar op met die niet-invasieve boost voor mijn lippen!

INGREDIËNTEN: POLYISOBUTENE, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, HYDROGENATED POLYDECENE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ETHYLHEXYL PALMITATE, SILICA DIMETHYL SILYLATE, ETHYLENE/PROPYLENE/STYRENE COPOLYMER, MENTHOL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, PUNICA GRANATUM (POMEGRANATE) STEROLS, TOCOPHERYL ACETATE, SODIUM HYALURONATE, RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, OCTYLDODECANOL, CAPRYLYL GLYCOL, BUTYLENE/ETHYLENE/STYRENE COPOLYMER, GLYCERIN, CAPRYLHYDROXAMIC ACID, CAPSICUM FRUTESCENS FRUIT EXTRACT, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, HYDROGENATED CASTOR OIL, ALUMINA, CI 15850 (RED 7 LAKE), CI 15985 (YELLOW 6 LAKE), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

'Waarschuwing: Lipgloss met menthol en chili-extract voor een extreem verkoelend, tintelend effect. Niet aanbrengen op geïrriteerde of gevoelige lippen.'

De ingrediënten die zorgen voor het hete effect zijn menthol en capsicum frutescens fruit extract. Dat laatste is dus peperextract. Dit ingrediënt komt wel eens voor in bijvoorbeeld shampoo met een anti-rooseffect. Capsaicin, afkomstig uit hete peper, zorgt voor het verwarmende gevoel dat je ook krijgt bij het eten van een peper. Voor zover ik kan vinden is dit ingrediënt veilig, maar net als menthol dus niet geschikt voor een gevoelige of kapotte huid. Dat gaat namelijk ontzettend branden en dat wil je niet.Het grappige is dat Catrice spreekt van een verkoelend effect. Ik vind het effect namelijk erg heet. Feeling HOT HOT HOT! Ik heb zelf geen last van velletjes of overgevoeligheid, maar ik zou hier absoluut rekening mee houden als je dat wel hebt. Dan moet je namelijk echt even wachten met gebruiken. Het warme gevoel houdt nog een tijdje aan als je het product van je lippen hebt verwijderd.

Over naar de resultaten!

Het lipproduct zorgt sowieso voor een mooie glans. Het voelt niet extreem plakkerig aan op de lippen. Het ruikt overigens naar menthol en heeft een subtiele lichtroze kleur. Nu gaan we het over het resultaat hebben, want wat zien we eigenlijk? Met de foto's heb ik steeds een paar minuten gewacht. Ik zie zelf een minimaal verschil- sowieso zorgt de glans al voor een optisch vergrotend effect, maar of de ingrediënten dat doen vind ik lastig te zeggen als ik naar mijn eigen voor en na foto's kijk.

Het gebruiken van dit product is niet per se heel verfrissend of verkoelend, eerder verwarmend/licht irriterend. Het resultaat vind ik te minimaal om dat minder prettige gevoel te verantwoorden. Het is niet een product dat ik veel vaker zal gebruiken, maar het was leuk om iets nieuws te proberen! Als je voor een glanzend product wil gaan dat een extra biedt, dan zul je de Extreme Volumizing Lip Booster leuk vinden.

Dit product zal aankomende dagen worden geïnstalleerd in de bakken bij Kruidvat/Trekpleister.

Is dit product iets voor jou? Zie jij het verschil?

3 opmerkingen

  1. Op deze foto's zie ik eerlijk gezegd zelf ook amper een verschil. Ik gebruik zelf graag de GrandeLips Hydrating Lip Plumper die zijn wat duurder, maar geven wel iets meer verschil plus mooie glans en kleur :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie inderdaad eigenlijk geen verschil, ik houd niet zo van dit sort producten, heb het ook wel eens geprobeerd - meestal geen effect :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben toevallig ook net bezig met m'n review want vond dit zo'n leuk product haha. Ik vind de kleur wel heel mooi maar verschil in volume zie je bij mij ook niet :(

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!