Producten die ik NIET fijn vond in 2019 (Chanel, Catrice, Estee Lauder)


Hola allemaal! Ten eerste wil ik jullie allemaal een fijn en gezond 2020 toewensen. Kunnen jullie geloven hoe snel de tijd gaat? Ik blog al een tijd en ontdek dus veel producten. De één is fijner dan de andere en ik vroeg jullie of jullie favorieten wilden zien of juist producten die ik niet fijn vond in 2019. De meningen waren sterk verdeeld maar veel stemden op producten waar ik niet blij van werd. Dus vandaag een review van producten die ik helaas niet zo fijn vond in 2019! Lees je mee?

Ik wil beginnen met een korte disclaimer: als jij een product hier ziet dat jij helemaal te gek vindt, betekent het natuurlijk niet dat het product ineens slecht is. Het is mijn ervaring ergens mee en ik vertel je daarom ook waarom ik het product niet fijn vond. Daarnaast betekent het niet dat het hele merk slecht is, er zitten producten bij van merken waar ik fan van ben. Maar niet alles kan altijd even goed zijn.

Ik ben er overigens voor om dingen weg te geven als je ze niet gebruikt waardoor ik jammer genoeg vrijwel alles weggeef voordat ik een artikel als dit kan maken. Maar ik wil er wel aan denken om vaker de niet-favorieten te bewaren.

Categorie: make-up


1. Chanel Les Beiges poeder
Een paar maanden terug had ik een soort glory-moment dat ik de Pour Vous in liep en iets duurs aan mezelf cadeau wilde doen. Ik rekende dit poeder af van 51 euro. Het is een beetje beschamend maar na één keer gebruiken heb ik 'm weggelegd en nooit meer gebruikt. Ik vind de kleur te warm en het resultaat is echt niet zoveel geld waard. Ik heb veel mooiere producten die een tiende van de prijs kosten. Typisch gevalletje duurkoop -> miskoop.

2. Benefit Porefessional primer
In 2019, misschien net iets eerder, heb ik primer helemaal afgezworen. Ik bleef er maar in geloven dat mijn neus gewoon een glibberige aal was en dat ik dus wel primer MOEST gebruiken om dat te minderen, maar de realiteit is dat ik juist van die siliconenprimers een glimmend gezicht kreeg. Nu ik een hele goede gezichtsverzorgingsroutine heb, gebruik ik dan ook geen primer meer. Mogelijk wil ik er wel weer eens eentje testen, maar geen siliconenbom meer.

3. Estee Lauder Double Wear foundation
Lange tijd heb ik geprobeerd om van deze foundation te houden omdat het nu eenmaal een razend populair product is, maar ik ben er achter gekomen dat mijn huid hier niet gelukkig van wordt. Het oogt zo droog en je ziet deze foundation echt zitten. Ik wil het niet weggooien, dus gebruik de Double Wear nu af en toe als concealer. Deze koop ik zeker niet opnieuw! De Double Wear Light heb ik dan weer wel goede ervaringen mee.


4. Essence Lash Princess waterproof mascara 
Kan een mascara té waterproof zijn? Naar mijn mening wel, haha. Deze mascara heb ik een paar keer getest toen ik naar de sportschool ging. Daar wil ik niet als een kale kerstboom staan, maar ik wil ook geen zweterige panda lijken. Dat was zeker geslaagd, máár: deze mascara komt er bijna niet vanaf. Ik wil niet zo hard hoeven boenen dat ik veel wimpers verlies (dat gebeurde namelijk). Mijn ex-collega Amanda vertelde dat ze een speciale olie reiniger hiervoor heeft gekocht. Dit kan natuurlijk wel, als je écht goed waterproof zoekt is deze namelijk heel fijn, maar ik ben persoonlijk een gemaksmens en ik wil die make-up er het liefst af slóóópen 's avonds.

5. Lottie London Curlboss mascara
DROOG. Dat beschrijft deze mascara het beste. Gewoon echt droog. Misschien lag het aan mijn exemplaar, misschien is de formule gewoon zo, maar ik kon hier niet mee uit de voeten.

6. Catrice Brow Comb Pro
Dit product zou ervoor zorgen dat je makkelijk haartjes kunt tekenen. Het product was alleen zo super snel uitgedroogd dat ik uberhaupt niks meer mee kon. De keer dat ik hem wél kon gebruiken, vond ik 'm vreselijk. Dus nee, helaas. Terwijl Catrice een van mijn grote favorieten is normaal.

7. Max & More wenkbrauwgel
Hier kan ik best kort over zijn: een wenkbrauwgel moet subtiel zijn, je haartjes nét een tikje meer kleur geven en ervoor zorgen dat ze beter blijven zitten. Deze is absoluut niet subtiel en bevat teveel kleur voor een gel waardoor je ook heel snel een vlekkerig en ongelijk resultaat krijgt. Hier werd ik echt niet blij van.

Categorie: verzorging


Deze vond ik wat moeilijker omdat ik, als ik iets van verzorging niet fijn vind, het vrijwel meteen weggeef aan iemand anders. Toch heb ik nog een aantal niet-favorieten gevonden die ik ondanks dat ik ze niet graag gebruik, wel wil opmaken.

1. Schwarzkopf zilvershampoo
Dit droogt je haar zo vreselijk uit! Daarnaast maakt het meer paars dan assig. Ik blijf er in trappen omdat de prijs zoveel beter is, maar ik doe mezelf een plezier met het skippen van drugstore en het kopen van een kappersproduct. Ik maak deze op en koop 'm niet nog een keer.

2. Mudmasky hair mask/treatment
Dit product zat in een BluxBox en toen was ik er vrij enthousiast over bij de eerste indruk. Ik had wel zin om eens wat anders dan anders te testen maar helaas zie ik de meerwaarde niet zo. Er gebeurt eigenlijk niks met het wassen, het reinigt niet en voedt ook niet zo. Misschien gebruik ik het verkeerd? Voor de prijs, ik kan me herinneren dat het iets van 25 euro kost, koop ik het zeker niet opnieuw.

3. Garnier BIO reinigingsgel
Toen ik dit voor de eerste keer gebruikte, was ik best enthousiast. Dit komt door de geur en uiteindelijk zie ik dit als een nadeel. Het bevat namelijk veel onnodige geurstoffen/essentiële oliën die helemaal niet goed zijn voor je huid. Het reinigt daarnaast matig als je foundation gebruikt. Jammer!


4. Balea extra dry anti-perspirant roller
Voor 55 cent kun je misschien geen wonderen verwachten, máár van onze oosterburen in Duitsland heb ik toch veel fijne producten ontdekt. Deze deo is er niet een van, want ik zweet er zo doorheen. Terwijl dat toch het idee is van deo, niet of minder zweten. Hmm...

5. Colab droogshampoo

Dit is niet alleen mijn mening, maar ook die van een vriendin van mij (ik heb haar er een aantal gegeven). Deze droogshampoo doet precies niks. Ik vind de unicorn heerlijk ruiken, dus als een soort geur voor je haar kan het door, maar als je vet haar hebt wordt het niet frisser. Ik blijf wel even bij mijn vertrouwde Nivea droogshampoo.

Welke producten hebben jou teleurgesteld in 2019? Laat het me weten in de reacties!

2 opmerkingen

  1. Grappig dat inderdaad iedereen een andere ervaring kan hebben. Ik gebruik de Colab droogshampoo juist heel graag en kan na een week niet wassen het daarmee zelfs nog 2 dagen uitstellen. Maar mijn haar wordt ook pas vettig na 1 week. Heb de zwarte flacon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan inderdaad ook echt niks met die zilvershampoo! Deel je mening helemaal. Daarom gebruik ik fudge, die geeft mijn haar een mooie witte glans, zonder dat mijn haar helemaal droog wordt. Leuk artikel om te lezen dit!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!