Catrice Clean ID mascara & Brush Ink eyeliner review (top & flop)


Holaaa! Nieuwe Catrice producten, daar word ik altijd super blij van, mits de kwaliteit natuurlijk goed is. Ik heb een nieuwe mascara en eyeliner getest, namelijk de Clean ID (vegan) mascara en de Brush Ink eyeliner. Dit was een beetje een top & flop situatie, maar ik vertel je daar aan de hand van deze review natuurlijk alles over. Lees je mee?

Catrice Clean ID mascara - 4,99 euro
Catrice Brush Ink eyeliner - 4,99 euroLaten we beginnen met de mascara. Catrice lanceerde vorig jaar de Clean ID producten. Deze richten zich op een productformulering die milieuvriendelijk is. Nu is er ook een mascara die helemaal vegan is. Goed dat die optie er is! En natuurlijk is Catrice dierproefvrij.

Wat Catrice zegt:
'De langhoudende mascara uit de Clean ID-reeks bevat 92 procent natuurlijke ingrediënten zoals roos en kamille en is veganistisch. De conische vezelborstel creëert ongelooflijk volumineuze en lange wimpers zonder ze te verzwaren.'


Sorry, ik begin niet met een positieve noot want ik vond dit echt een vreselijke mascara. Mijn wimpers zien er niet uit, er zitten overal kleine klontjes op mijn gezicht en ik kon gewoon niet opbouwen met meerdere lagen. DROOG!! Het voelde bijna alsof ik klonten in klonten smeerde, haha. Nee, helaas geen topper voor mij.


Over naar de eyeliner!


Ha, bekend puntje! Deze harencombinatie hebben we eerder gezien bij de Kat von D Tattoo liner. Niet heel netjes dat Catrice niet alleen het idee maar ook de naam heeft gestolen. Verder ben ik eigenlijk erg enthousiast want Kat von D is duur en niet zo makkelijk verkrijgbaar in Nederland. Van deze nieuwe eyeliner is een waterproof en niet-waterproof versie. Ik heb de waterproof versie- met een vet huidtype raad ik dit ook aan.

Wat Catrice zegt:
'Dankzij de meer dan 270 haren van de punt van de Brush Ink Tattoo Liner Waterproof kan deze gemakkelijk en uiterst precies langs de wimperlijn worden geleid. De zeer flexibele penseelpunt zorgt voor een fijne, gelijkmatige lijn en dramatische eyeliner in diep zwart die de hele dag blijft zitten.'Gelukkig heb ik weer iets om blij van te worden, want deze eyeliner vliegt over je oogleden. Een wing maken is makkelijk en het product blijft de hele dag mooi zitten zonder uit te lopen. Ik ben al jaren fan van de vloeibare eyeliner van Catrice (gewone naam is 'liquid eyeliner waterproof) en nu heb ik er een nieuwe favoriet bij. Het enige waar ik nog vraagtekens bij heb is hoe snel dit product leeg gaat zijn. Ik weet dat dit soort eyeliners er bekend om staan om heel kort mee te gaan en snel uit te drogen. Maar voor deze prijs en kwaliteit vind ik het niet erg om regelmatig een nieuwe aan te schaffen.


Een top en flop dus! Ik vond de mascara helaas echt niet fijn, terwijl de eyeliner een topper is. Die kun je niet missen in het vernieuwde schap van Catrice!

Welk product spreekt jou aan?

3 opmerkingen

  1. Ik dacht dat ik de enige was die de mascara tegen vond vallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Ink eyeliner ga ik zeker eens proberen zodra mijn Kat von D Tattoo liner op is. Ben heel benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En weer zijn we het met elkaar eens ;) De eyeliner vind ik ook super fijn maar de mascara heb ik alweer aan de kant gelegd haha.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!