Zeeman 'Lucht' eau de Parfum review + verhaal

Zeeman 'Lucht' eau de Parfum review


Zeeman kwam eerder deze week met een leuk nieuwtje; ze hebben twee unisex geuren gemaakt (een echte eau de parfum), genaamd ‘lucht’. Ik vind het zo geweldig hoe dit in de markt wordt gezet; iedereen laaiend enthousiast en met gierende banden naar de Zeeman omdat ze er bekend om staan van een luxe product een betaalbare versie te maken. Ik probeerde Lucht 'geel' en vertel je er meer over!

Zeeman Lucht eau de parfum- 4,99 euro via ZeemanOver ‘Lucht’ van Zeeman

'Bij Zeeman verbaasde men zich al langer over de hoge prijzen die voor een flesje parfum worden betaald. Is dat nou nodig? En waar betaal je dan precies voor? Om daar achter te komen ontwikkelde Zeeman een eigen eau de parfum met de naam Lucht. De uitdaging: hoe maak je een echte topgeur voor de laagst mogelijke prijs?

Zeeman heeft de eau de parfum direct bij de bron laten maken. Net zoals ze dat doen met hun kleding, want zo houd je de prijzen laag. En omdat Zeeman zelf nog nooit een eau de parfum had gemaakt, werden bekende parfumeurs gevraagd om te helpen. Samen met deze echte ‘neuzen’ zijn er twee echte eau de parfums ontwikkeld op basis van 20% parfumolie en verschillende exclusieve ingrediënten. Twee unisex topgeuren die, zoals een echt eau de parfum betaamt, vrijkomen in drie verschillende lagen. Wanneer je de eau de parfum net op je huid draagt, is de geur anders dan een paar uur later.'

Lucht Blauw
Er zijn twee verschillende Lucht-en, Lucht geel en Lucht blauw. Lucht is een echt eau de parfum op een basis van 20% parfumolie en is speciaal ontwikkeld voor Zeeman. Over blauw: 'De frisse en intense geur komt vrij in drie lagen. Ingrediënten: bergamot, citroen, kardemom, jasmijn, rozemarijn, roos, muguet, leer, tonka, witte muskus, vetiver.'


Nu kun je natuurlijk elke geur dragen die je wil, er hoeft zeker geen label aan te hangen, maar ik vond de blauwe lucht voor mij iets te masculine omdat hij me deed denken aan bekendere herengeuren (denk Light Blue, Cool Water- die hoek). Deze geur is geschikt voor jou als je houdt van frisse, 'waterige' maar aanwezige geuren.


Lucht Geel
De lichtere lucht, geel, is echt heel lekker! Over geel: 'De rijke, bloemige geur komt vrij in drie lagen. Ingrediënten: ozonic, sinaasappel, neroli, jasmijn, zwarte peper, vanille amber, sandelhout, witte muskus.'

Ik moet zeggen dat dit ook een redelijk sterk en aanwezig parfum is. Ik had verwacht dat het zou lijken op een bekende geur, of daar iets van weg zou hebben, maar ik kan het zo niet vergelijken met iets wat ik al heb (best bijzonder, want ik heb een hele hoop). De geur blijft een uur of vier redelijk prominent aanwezig en verandert met de tijd in een zoete, lichte geur die bij mij het meest naar vanille ruikt. Ik begrijp dat parfum iets heel persoonlijks is, dus ga zeker even kijken of er een tester in de winkel staat! Kwalitatief is het in ieder geval een goede geur die niet onder doet voor mijn duurdere parfums.

Als unisex geuren niet jouw ding zijn, raad ik zeker aan om eerst te ruiken in de winkel. Zoals ik al zei hoeft er natuurlijk geen gender-label aan een geur te hangen, maar de ene geur is nu eenmaal sterker/kruidiger/bloemiger dan de andere.Het succes
Zeeman heeft het maar weer mooi geflikt, want de parfum was binnen een dag uitverkocht. De winkel waarschuwt overigens voor Marktplaats-doorverkoop. Er worden flesjes aangeboden voor meer dan 50 euro. Zeeman vindt dit niet prettig omdat hun idee juist een betaalbare geur was. Ik ben er persoonlijk erg fan van, naast dat het een geweldige marketing stunt is (daar ben ik dol op, lees ook mijn Lidl crème marketing stunt) zijn het goede geuren geworden met een sterk concept.


Vanaf eind volgende week kunnen liefhebbers en fans weer terecht voor Lucht in de Zeeman winkels. In de webshop van Zeeman is vanaf maandag 31 augustus om ongeveer 15 uur weer extra voorraad beschikbaar!! Ik heb via Instagram vernomen dat dit eenmalig is, maar wie weet wordt het wegens succes vaker aangevuld.

Is dit iets voor jou?

2 opmerkingen

  1. Ik ben erg benieuwd naar Lucht Geel. Ik hoop van de week er een te kunnen bemachtigen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker een goede stunt. Ik kan me geen designer geur herinneren die dit voor elkaar gekregen heeft. Ik ben benieuwd of ik de geur in de winkel nog tegenkom, maar zo ja; ga ik ze zeker even ruiken want ik ben wel erg nieuwsgierig geworden.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!