Mijn ochtendroutine: tijd besparen

Hi allemaal! Zoals je misschien al doorhad, werk ik tegenwoordig drie vaste dagen. Daarnaast werk ik als freelancer. Ik sta redelijk vroeg op, tussen kwart voor 7 en 7 uur, en wil het liefst zoveel mogelijk tijd besparen om zo snel mogelijk van huis te kunnen gaan. Ik heb een aantal tips voor je en vertel daarbij over mijn ochtendroutine! Lees mee!Wie mij een beetje kent, weet dat ik mijn telefoon niet langer 's nachts op durf te laden. Ik ben een beetje bang geworden door de verhalen die je soms hoort over ontploffingen. Dit betekent helaas wel dat ik 's ochtends vaak wakker word met een lege batterij. Ik wil natuurlijk niet van huis met een vrijwel lege telefoon, maar ik heb weinig tijd... wat nu?

Wist jij dat je telefoon sneller opgeladen is met een oplader voor de iPad? Zelf getest en het is zeker waar! Ik mocht van de webshop opladers.nl een Apple oplader ontvangen en koos meteen voor de Apple thuislader 12 watt. Op deze site kun je ook bijvoorbeeld de Apple lightning adapter vinden. Het standaard oplaadblok is een 5 watt lader. Dat is een heel verschil! Dit scheelt oprecht veel wachttijd, ik ben dan ook erg happy dat ik weer een 12 watt thuislader heb. Ik ga met een geruster hart van huis met 50% dan met 10% batterij.


Drie andere tijdbesparende tips:

- Douche in de avond. Ik vind het persoonlijk heel fijn om fris je bed in te stappen. Ik begrijp dat sommige mensen er juist wakker van worden in de ochtend, maar het bespaart wel erg veel tijd!
- Weet wat je aan moet trekken. Dit klinkt nu alsof je een kind bent dat op de lagere school zit, maar geloof me: het is zo fijn als je in de ochtend niet na hoeft te denken over wat je aan moet trekken. Hetzelfde geldt voor je eten. Je wil niet nog uren in de keuken staan. Zorg dat het eten voor die dag vooraan in je koelkast staat zodat je makkelijk en snel weg kunt gaan.
- Droogshampoo is je vriend! Geen zin om je haar te wassen, maar kan het er eigenlijk niet meer mee door? Ik sta in de ochtend regelmatig even te sprayen. Nog een voordeel, als je haar niet veel volume bevat, dan zit het gelijk beter met droogshampoo.


Dan nog iets wat ik zelf graag doe: YouTube video's kijken. Je denkt nu misschien, wat? Dat kost toch juist super veel tijd? Nou, ik heb inmiddels een vaste routine waar ik de telefoon gewoon gezellig naast mijn spiegel zit zodat ik mijn make-up kan doen terwijl ik naar video's 'kijk'. Ik luister ze uiteraard meer dan dat ik echt kijk, maar zo krijg ik toch iets mee van mijn favoriete YouTubers.

Verder nog iets wat niet met tijdbesparing te maken heeft, maar ik wil het toch graag zeggen: het is oprecht fijn om eerder op te staan als je een dag moet werken of weg moet. Het geeft veel rust in je hoofd, je zult jezelf dankbaar zijn! Ik gun mezelf veel tijd in de ochtend zodat ik wat minder stress heb en slow poke kan spelen als ik zin heb ;-).

Hoe bespaar jij tijd in de ochtend? Let me know!

Dit artikel bevat gesponsorde content.

11 opmerkingen

 1. Zeer handige tijdbesparende tips!
  Heb je een koffiezetapparaat met timer zet die dan een avond van te voren aan zodat die ingesteld is en je met een vers bakkie de deur uit kan gaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handige tips! Zo'n oplader klinkt wel ideaal maar helaas heb ik geen Iphone hihi. Ik douche ook liever in de avond anders voel ik me zo gehaast!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel dit, en leuk de tip van de oplader erin verwerkt! Zeker handige tips. Ik zorg er inderdaad altijd voor dat ik 's avonds alles klaar leg voor de volgende dag, dus mijn kleding maar ook mijn tas al ingepakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handige tips allemaal! Ik gebruik ze ook bijna allemaal als ik haast heb, behalve de iPad lader, ik heb gehoord dat dat niet helemaal goed is voor je telefoon. In plaats daarvan gebruik ik een speciale autolader zodat ik mijn telefoon onderweg op kan laden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Simone, het is afhankelijk van welke telefoon je hebt en natuurlijk of je originele laders gebruikt. Als je een ouder toestel hebt, werkt deze tip niet optimaal (denk aan iPhone 4). Ik heb zelf een iPhone SE en merk dat 'ie veeeeeel sneller is opgeladen!

   Verwijderen
 5. Oeh de tip van de oplader is wel erg handig, die ga ik eens uitproberen! Ik douche zelf ook liever s'avonds en leg daarna ook meestal mijn kleding al klaar voor de volgende dag, scheelt inderdaad heel wat tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handige tips! Droogshampoo is voor mij een echte must.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, ik ben ook bang geworden dat m'n telefoon ontploft! Hoe kan het dat dat gewoon gebeurt joh. We leven in 2018, haha. Die tips die je gebruikt doe ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vroeg is wel een relatief begrip he ;)
  Ik vind 6.45-7.00 u helemaal niet vroeg bijvoorbeeld!
  Ik leg ook altijd alles klaar maar douchen móet ik altijd 's morgens om wakker te worden (doe ik ook als ik 's avonds al onder de douche heb gestaan om mijn haren te wassen).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ontploffende laders lijkt mij ook doodeng, ik heb m'n mobiel ook nog onder mijn hoofdkussen :'-)
  Ik sta voor mijn werk om 05:00 uur op, dus mijn tijdbesparing is dan makeuploos de deur uit gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aangezien ik regelmatig een kledingcrisis heb 's ochtends leg ik ook vaak mijn kleding klaar haha. Je kent het wel, een kast vol kleren maar niets om aan te trekken! Alles is te oud, te klein of ik vind mezelf te dik. Dat zorgt er vaak voor dat ik s ochtends meer tijd nodig heb haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!