Maybelline Snapscara 'washable' mascara review


Maybelline Snapscara is een recentelijk uitgebrachte mascara met een aantal spannende claims: zou zou het een nieuwe generatie mascara zijn met een formule die nog niet eerder werd uitgebracht. Ik ben zelf nooit zo'n grote Maybelline gebruiker geweest, maar ik besloot deze mascara eens een kans te geven. Is het wat? Lees verder!

Maybelline SnapScara- 13,99 euro


 
Wat Maybelline zegt:
"Maak kennis met een nieuwe generatie mascara! Snapscara® is onze eerste gepigmenteerde waxvrije mascara die een zero-gedoe, anti-klontjes formule bevat. De gelachtige formule geeft soepel volume en gedefinieerde wimpers, de hele dag door. Deze volumineuze mascara biedt een pure kleurintensiteit. Verwijder deze mascara eenvoudig met een wattenschijfje en warm water. Je hoeft nooit die gevreesde wasbeerogen te krijgen door al het wrijven. Deze gekleurde mascara is door de oogarts getest en geschikt voor dragers van contactlenzen."

Goed, een hele nieuwe formule dus, iets wat we nog nooit gezien hebben! Dat moeten we natuurlijk testen. Het 'easy glide' borsteltje heeft een peervorm en een ronding waardoor je gemakkelijk elke wimper mee kunt nemen. Het borsteltje bevalt me wel: het neemt inderdaad alle wimpers mee.


De ingrediënten: water, styrene/acrylates/ammonium methacrylate copolymer, shea butter, propylene glycol, glyceryl stearate, dimethicone, polybutene, peg-100 stearate, behenyl alcohol, sorbitol/sebacic acid copolymer behenate, divinyldimethicone/dimethicone copolymer, glyceryl stearate citrate, disodium eyylene dicocamide peg-15 desulfate

Grappig dat er een verzorgend ingrediënt (shea butter) in zit. Propyleen glycol is een stof die ingrediënten op waterbasis overbrengt op de huid. Verder zit er een vorm van siliconen in.


 

Ik merk dat de textuur zeker anders is dan andere mascara's. De mascara voelt veel minder zwaar of heftig aan op het oog, echt 'waxy'. Dat heeft een voordeel en een nadeel. Het voordeel is uiteraard dat je niet zulke spinnenpoten krijgt (en ja ik heb ze alsnog een beetje, ik heb nu eenmaal veel en lange wimpers waardoor ik dat bijna niet kan voorkomen), het nadeel is dat je de mascara niet snel kunt opbouwen. Ik houd van een aardige hoeveelheid mascara, liefst met zo min mogelijk moeite, deze mascara voldoet niet aan de eisen. Persoonlijk ben ik erg lang bezig voordat ik een goed effect te pakken heb. Echt langer worden mijn wimpers helaas niet. De wimpers voelen dan wel weer licht aan, alsof je geen mascara draagt. De mascara vlekt niet op een vette huid, daar ben ik wel echt blij mee.

De claim van het warme water is leuk, maar ik vind hem wat ver gezocht. De mascara komt er best makkelijk af, maar ik vind wel dat je nog een reinigingsproduct nodig hebt. Je wordt namelijk écht wel een panda met alleen water. Ik ben ook wel een beetje huiverig voor bijvoorbeeld regendruppels of zweten: denk dat de mascara dat niet overleeft.

Al met al vind ik het een leuke mascara maar je kon het misschien al raden: niet eentje die ik echt opnieuw zou kopen. Ik denk wel dat veel mensen erg blij zullen zijn met dit effect, zeker mensen die op zoek zijn naar een ietsje natuurlijkere look. Als je van een snel, vol en dramatisch effect houdt, moet je misschien toch op zoek naar een andere mascara.

Heb jij de Maybelline Snapscara al eens geprobeerd? Wat vond je er van?

6 opmerkingen

 1. nee nog niet geprobeerd deze, foto's zijn weer prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig dat sheaboter erin. Het resultaat vind ik erg mooi! Jammer dat de claim van water niet echt waar is, want dat zou wel echt super zijn, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het resultaat ziet er goed uit! Ben benieuwd, ga 'em binnenkort ook uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij had ik al gezegd dat ik al wel wist dat ik deze niet ging kopen haha. snel, vol en dramatisch effect dat is iets wat ik wel wil! Ik ben nog steeds blij met jouw groene budget aanrader ;) Meestal geldt dat als Iris het wat vindt, ik er ook happy van word haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt mooie wimpers en ik ben ook altijd op zoek naar mascara's zoals jij aangeeft, die je volle wimpers geven zonder teveel moeite. Jammer dat deze het niet is.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!