Essence lente/zomer 2019 Hey Cheeks palette, G'day Sydney & Hello New York oogschaduw review


Tijdens de update voor de essence lente/zomer 2019 collectie werden super veel leuke producten gelanceerd, waaronder het Hey Cheeks palette en de oogschaduwpaletten 'G'day Sydney' en 'Hello New York'. Ik heb de producten kunnen testen en ik laat je deze drie paletten graag zien in deze review! Zijn ze het geld waard? Lees mee!

Oogschaduwpaletten G'Day Sydney & Hello New York- 6,99 euro
Hey Cheeks blush, bronzer, highlighter- 5,99 euroIk werd echt enthousiast van deze oogschaduwpaletten! Er is er nog eentje, namelijk 'Salut Paris', die er ook prachtig uitziet. Stiekem vind ik het jammer dat ik die niet heb ontvangen aangezien die erg op de Huda Beauty paletten lijkt, haha. Het 'Hey Cheeks' palette is in één kleurenschema verkrijgbaar. De algehele uitstraling is leuk en speels. Alle paletten zijn gemaakt van stevig karton.


Laten we beginnen met het G'day Sydney palette. Een interessant palette met kleuren die variëren van aardetinten tot grijs-blauwe tinten. Er zit ook een groen-gouden kleur in. De kleuren links- en rechtsboven zijn mat, de tweede en derde glanzend en de vierde zit er een beetje tussenin. De onderste rij is volledig glanzend.


Ik was best onder de indruk van de swatches! Zeker de glanzende kleuren zijn erg zacht qua structuur en hebben een intense pigmentatie. De highlightkleuren zijn ook erg mooi.


Ik maakte de volgende look met het palette, je ziet de kleuren goed terug! Ik moest alleen een beetje extra zwart gebruiken voor wat diepte, de donkerbruine kleur was niet heel intens. Hoewel ik in eerste instantie een beetje twijfelde over deze kleurencombinaties vind ik de look erg geslaagd! Het is absoluut geen alledaags oogschaduwpalette (kan trouwens wel als je alleen bruin en een beetje highlight gebruikt) maar dat maakt 'm alleen maar interessanter. De kleuren zijn goed op te bouwen, ik vind ze het mooist werken met een beetje fixing spray.
 

Over naar Hello New York! Een overduidelijk koel palette met paars en grijstinten. Twee kleuren zijn mat, namelijk de lichtgrijze en donkergrijze. Het leuke aan dit palette is dat drie van de kleuren irridescent zijn en in bepaald licht van kleur veranderen, namelijk de witte en roze highlighters en de lichtpaarse kleur.


De lichte kleuren vallen een beetje weg op mijn lichte arm ;-) En eigenlijk zijn de kleuren in het echt veel mooier. Deze swatches zijn misschien niet om heel enthousiast van te worden maar de werking is helemaal prima.


Om deze ooglook toch een beetje warmte te geven heb ik een beetje bronzer toegevoegd, verder zie je de donkerpaarse kleur en de lichtpaarse irridescent kleur. Zoals ik op Instagram al zei is het niet mijn favoriete look ooit- misschien had ik toch geen bronzer moeten toevoegen- maar de kleuren werkten fijn. Wederom heb ik wel fixing spray gebruikt om de kleuren intenser te maken. Leuk palette, wel erg koel en paars, je moet er dus van houden!

Over naar het Hey Cheeks palette!


Het Hey Cheeks palette komt in een langwerpig doosje met zes kleuren (waar ik per ongeluk met mijn nagel in heb gezeten, grr). De twee linker kleuren zijn bronzers, dan drie blushes en een highlighter. Als ik hem mocht perfectioneren mocht er van mij een highlighter bij en blusher af.


Hierbij de swatches! Het pigment is van alle kleuren even goed. De highlighter is aan de korrelige kant maar wel heel erg mooi op het gezicht. De kleuren die ik zelf minder vind zijn de matte/satijnen bronzer en de oranje blush, deze zijn op het gezicht namelijk nogal, je raadt het al, oranje. Wel tof om als oogschaduw te gebruiken trouwens, net als de glanzende bronzer voor mij.


 Op de bovenstaande foto heb ik de bronzer, twee roze blushes en highlighter gebruikt. Ik ben echt fan van die highlighter, super mooi! De bronzer is wel echt warm, het kan nét, maar is niet mijn favoriet omdat je er behoorlijk mee moet uitkijken. De roze blushes zijn allebei erg mooi en gepigmenteerd. Op een vette huid blijven de kleuren goed zichtbaar. Al met al een leuk palette, ik denk wel dat ze beter twee varianten hadden kunnen maken (koel en warm) zodat alle kleuren optimaal bruikbaar waren geweest. Ik vind deze kleuren niet erg geschikt voor een donkere huid.
 
Ja, leuke producten weer! Ik ben als het over de kwaliteit gaat te spreken over alle producten. Het Hello New York palette moet natuurlijk wel je smaak zijn en het Hey Cheeks palette is naar mijn mening alleen geschikt voor een lichte tot getinte huid.
 
Kijk jij al uit naar de nieuwe producten of heb jij ze al geprobeerd?
 
*Voor alle duidelijkheid: ik heb deze producten ontvangen ter review

2 opmerkingen

  1. Het ziet er echt prachtig uit! Ik ga ze binnenkort ook even proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie palettes en super gepigmenteerd ook. Vooral het eerste oogschaduw palette dat je laat zien vind ik erg mooi. Prachtige look heb je er ook mee gemaakt. Het Hey Cheeks palette vind ik vooral interessant. Daar ga ik zeker voor kijken.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!