Essence You Better Work producten- Tinted Day Cream, Mascara, Fixing Spray & Eye Primer review


De nieuwe Essence You Better Work producten zijn geschikt voor 1) de echte sportganger 2) de actieveling die graag zwemt of 3) iemand met een vette huid die snel gaat glimmen. Ik ben nog niet echt een sportfanaat, maar ik heb wel een huid die behoorlijk kan gaan glimmen. Ik heb de producten een tijdje getest en vertel je vandaag graag wat ik er van vind!

Essence You Better Work Tinted Day Cream- 3,89
Essence You Better Work Fixing Spray- 2,99
Essence You Better Work Eye Primer- 2,89
Essence You Better Work Mascara- 2,99


Toen ik de producten binnen kreeg (ik heb de producten ontvangen ter review) wist ik totaal niet welke kant dit op zou gaan om een paar redenen:

1. Een getinte dagcrème is totaal niet iets waar ik ooit blij van ben geworden
2. De kleur leek me veel te donker
3. Ik heb een hekel aan waterproof mascara
4. Mijn ervaring met fixing sprays van essence is niet fantastisch.

Kortom: ik verwachtte weinig, dat zeg ik gewoon eerlijk. Ik begin met het reviewen van de Tinted Day Cream! Ondanks dat ik er weinig van verwachtte, heb ik uiteraard wel altijd hoop op het beste. Van de Tinted Day Cream zijn slechts twee kleuren verkrijgbaar, erg jammer. Ik heb de kleur light.

Wat essence zelf zegt over dit product:
"De getinte, licht voedende verzorging met matterend effect creëert een natuurlijke ‘no make-up look’ en een egale huid. Ook fijn: het UV-filter beschermt de huid tijdens outdoor activiteiten tegen UV-straling."


Ik ben natuurlijk de queen of the zoom maar dat doe ik met een reden. Mijn neus en wangen zijn een probleemgebied. Ik heb een goede huid en ondanks dat ik mijn poriën goed schoon en rustig kan houden, zie je ze wel echt. Hierboven heb ik een laagje van de Tinted Day Cream aangebracht en eigenlijk was ik aangenaam verrast. De dekking is zeer minimaal maar eigenlijk wel precies genoeg als je geen roodheid of onzuiverheden hebt.


Ennn uiteraard ben ik queen of the Coty Airspun, want ik heb wel een laag poeder nodig om helemaal dichtgeplamuurd te zitten natuurlijk ;-). Maar even zonder grappen: hierboven heb ik dus een laagje Tinted Day Cream en een laag Coty Airspun poeder op. Het effect is mooi met weinig product: ik zie mijn poriën bijna niet meer en dat wil ik natuurlijk graag.

Nee, het is geen product voor roodheden, niet voor onzuiverheden, niet voor als je veel dekking wil: maar ik was toch best blij met dit product. Voor de 'good skin days' voelt het lekker licht aan en de glans vind ik nog meevallen. Wel goed afpoederen!Over naar de mascara en tegelijk de primer. Ik gebruik een oogschaduwprimer voor mijn looks, maar ook voor mijn wenkbrauwen. Dit is dé tip voor jou als je wenkbrauwen wil die nergens naartoe gaan: breng een beetje primer aan voordat je poeder aanbrengt of bijtekent met een potlood. Deze primer doet me denken aan die van Catrice die ik al jaaaaaren gebruik: hij werkt gewoon prima en zorgt ervoor dat mijn wenkbrauwen een tsunami zouden overleven.

Dan de mascara: helaas alweer een waterproof mascara. Ik weet dat veel mensen dat wél fijn vinden, maar ik kan er niet zo goed mee omgaan. Als ik mijn make-up verwijder moet het ook snel gaan en waterproof mascara zorgt vaak voor veel boenen (en daar heb ik GEEN zin in). Ik vind ook dat je vlekjes minder makkelijk weg krijgt. Voor mij gewoon ergernis, voor de ander een topper. Ik probeer dat dus een beetje los te laten.

Het effect is het meest belangrijk:

 
Nou, best indrukwekkend! Ik heb wel een wimperkruller gebruikt, maar verder vind ik het een opvallend en mooi effect. Wel duurt het even voordat je dit effect hebt bereikt. Qua klontjes vind ik het allemaal meevallen, de lengte is er absoluut.


Ik draag de mascara ook op bovenstaande foto. Het waterproof gedeelte maakt dat ik deze mascara niet opnieuw zou kopen of vaak zal gebruiken, maar als je hier wel van houdt zou ik absoluut naar de You Better Work mascara kijken! Het effect is mooi en blijft de hele dag ook mooi zonder te gaan vlekken.


Om je make-up look te setten heb je nog een fixerende spray nodig. Deze bevat weinig alcohol of parfum en meer verzorgende ingrediënten (Glycerine, Castor oil, ontstekingsremmend Enantia Chlorantha Bark Extract). Het effect is fris en minder poederig op de huid, maar ik laat het aan jou over of je vindt dat je make-up langer blijft zitten: ik merk het persoonlijk niet. Alsnog een fijne spray met een prettige nevel, ik ben alleen niet zó onder de indruk dat ik 'm opnieuw zou kopen.
 
Wauw, ik voel me weer een heuze criticus, maar iemand moet het doen he ;-) Ik vind de Tinted Day Cream erg fijn, net als de Eye Primer. De Fixing Spray is niet heel bijzonder maar wel prettig in gebruik en de mascara zou ik graag in een niet-waterproof versie zien. Ondanks dat ik het wel een leuke collectie die zeker geschikt is voor in de sportschool of voor warme dagen.
 
Heb jij deze producten al eens gebruikt? Zou het iets voor jou zijn?

4 opmerkingen

 1. Die mascara vond ik ook wel wat ja, heb hem ook al even gebruikt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De mascara's van Essence vind ik over het algemeen altijd wel dik in orde. Van waterproof ben ik ook geen fan...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de collectie al zien liggen in de winkel, maar toen twijfelde ik. Fijn dat jij een duidelijke review geeft over de producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die mascara is zooo goed qua effect! Ik houd zelf wel van waterproof mascara, dusss dit is er eentje die ik ff ga scoren.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!