B.A.E (Hema) make-up review: Skin Tint, 3D Mascara, Brow Wonder


Nederland is een nieuw, vegan merk rijker: B.A.E. Dit is niet zomaar een merk, het is namelijk verkrijgbaar bij HEMA. Super leuke en goede zet om hun make-up te re-branden! Om eerlijk te zijn was dat ook wel nodig. Ik kon me niet inhouden en kocht de Foundation Brush, Shake Up Skin Tint, 3D Effect Mascara én het Brow Wonder wenkbrauwpotloodje. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan zeker even verder!

B.A.E. Shake Up Skin Tint - 5 euro
B.A.E. Brow Wonder - 4,50 euro
B.A.E. 3D Effect mascara - 8 euro
B.A.E. Foundation brush - 7,50 euro
Even over het merk zelf. Het is dus te koop bij HEMA en valt qua budget tussen laag en drugstore. Het merk heeft een edgy uitstraling, ik heb het gevoel dat HEMA een nieuwe doelgroep aan wil spreken en dat in hun marketing naar voren wil laten komen. Een beetje een mix tussen Instagram-meisjes en Urban Outfitters meisjes. Hopelijk begrijp je dan wat ik bedoel ;-). De producten zijn ook niet standaard: zo heb je blush in een tube, 'face gloss' en heet de foundation Skin Tint in plaats van foundation. Ik voel de vibe wel, maar of het bij HEMA past, ik weet het niet. De mensen zijn van HEMA toch een bepaalde stijl en prijs gewend.

Ik kocht in totaal vier producten en was 25 euro kwijt. Dat vond ik eigenlijk best veel. Stel, je bent een jong meisje, hebt nog geen vast inkomen en wil een aantal basisproducten kopen, dan zit je met dit merk al snel aan de 40-50 euro. De gezichtspaletten en oogschaduwpaletten kosten namelijk 12,50 euro.

Nou, over naar het inhoudelijke deel!


De producten die ik kocht zijn een mascara, wenkbrauwproduct, foundation en kwast. Als ik zelf producten koop probeer ik wel altijd iets te kopen dat ik op kan maken of écht gebruik, vandaar dat er nu even geen oogschaduw etcetera bij zit. Mocht je dat nog willen zien, dan hoor ik het wel!


Ik begin met de Skin Tint. Ik kan wel zeggen dat ik naar dit product het meest nieuwsgierig was van alles. Ik kocht de kleur Natural Tan 01, die is ontzettend licht, dus de kleurnaam vind ik wel geinig. Wat HEMA zegt: "Deze shake up skin tint heeft een zijdezachte structuur, biedt hoge dekking en een langdurig matterend effect op de huid. Eerst even schudden voor gebruik."

De ingrediënten zijn als volgt:

AQUA, CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, CI 77891, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, PEG-10 DIMETHICONE, GLYCERIN, PROPYLENE GLYCOL, PHENOXYETHANOL, SILICA DIMETHYL SILYLATE, CI 77492, PANTHENOL, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, TOCOPHERYL ACETATE, TRIBEHENIN, CI 77491, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TRIMETHOXYCAPRYLYLSILANE, CI 77499, GLUCOSE, MANNITOL, AESCULUS HIPPOCASTANUM SEED EXTRACT, FAEX EXTRACT, PANAX GINSENG ROOT EXTRACT, TILIA CORDATA WOOD EXTRACT, PHENETHYL ALCOHOL, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, CAPRYLYL GLYCOL, TOCOPHEROL, CALCIUM PANTOTHENATE, BIOTIN, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE


Ik wilde ter vegelijking nog even laten zien hoe licht de kleur is: links gebruik ik normaal (kleur 11 van L'Oréal Infallible) en rechts is HEMA. De ondertoon is neutraal.


Net na aanbrengen zonder poeder. Het effect viel me eigenlijk alles mee: de Skin Tint liet zich goed verspreiden met de kwast. Mijn poriën zijn wel echt nog duidelijk zichtbaar. De Skin Tint is niet mat, eerder glanzend.


Net na aanbrengen met Coty Airspun poeder. Kijk, dat is wat ik wil, poriën die je niet meer ziet ;-) En een mat effect. Je moet de Skin Tint wel afpoederen, tenzij je van jezelf een perfect huidje hebt.


Een paar uur na aanbrengen. Langdurig mat effect zei je? Nooooooo! Ik heb zoals je kunt zien echt een super glimmende huid gekregen, daarnaast hoopt de foundation zich op rondom de neus. Ik vind de foundation niet vreselijk, maar na drie keer dragen was ik wel weer blij om iets anders te gebruiken. Concluderend is dit niet een product waarvan ik zeg JA, die moet je hebben. Lastig te bepalen wie hier het meeste baat bij heeft, ik denk een normale tot droge huid.
Over naar de foundationkwast. Ik werd er heel blij van om deze te zien! Ik gebruik nu anderhalf jaar een limited edition van Kruidvat en die krijg ik niet 100% meer schoon. Een waardige vervanger kon ik niet echt vinden, tot nu dan. Deze is erg fijn voor vloeibare foundation. Werkt snel, streeploos, jaaaaa, fijn! Heel erg blij mee!


Over naar de mascara en de Brow Wonder. Pas toen ik thuis kwam zag ik dat de mascara waterproof is, iets wat ik normaal nooit zou kopen, oeps! Ik heb alleen snel naar het borsteltje gekeken. Die zag er wel interessant uit: groot en plastic.Zonder mascara en wenkbrauwproduct.


En met. Wat een verschil he? Het effect van de mascara vind ik toch wel erg mooi, maar ik vind het waterproof gedeelte niet fijn. Waarom? Je krijgt de mascara er echt bijna niet af, ik ben er tien minten mee bezig. Fijn als je wil gaan zwemmen maar voor iedere dag voor mij een drama. Helaas is er geen niet-waterproof mascara verkrijgbaar.

De wenkbrauwen vind ik qua kleur mooi, ik gebruik 02 ash. Totaal niet warm! Wel is het potlood vrij hard waardoor je bijna agressief op de huid moet drukken om die pigmentatie te krijgen. Wat is geweldig vind aan dit product is dat er aan de andere kant een soort mini ovaal kwastje zit. Echt een toevoeging waardoor het product zich onderscheidt van de rest! En dit borsteltje is erg fijn in gebruik.


Hierbij nog een iPhone foto met alle producten. Als je goed naar mijn kin kijkt zie je wel dat onzuiverheden niet helemaal worden gecamoufleerd met de Skin Tint.

Mijn favoriete product is denk ik de kwast: als je eenmaal zo'n vorm hebt gebruikt, wil je niet meer anders. De mascara vind ik mooi maar had ik liever niet waterproof gehad en de Skin Tint is het niet voor mij. Het wenkbrauwproduct is prima!

Heb jij de producten al gespot? Wat vond je er van?

8 opmerkingen

 1. Wat een fijne review! Ik ben juist wel fan van waterproof mascara, haha! Mijn wimpers gaan er zo mooi van omhoog staan en met waterproof remover krijg ik het er zo af. Ben eigenlijk wel heel benieuwd geworden naar dit nieuwe merk, ik kende het nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne review! De mascara lijkt mij fijn, juist omdat hij waterproof is. Effect is echt top, dus deze ga ik ook proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had inderdaad gezien dat de Hema haar schappen had aangepast maar heb er nog niet bij gekeken. Ik vind de vormgeving wel mooi, lekker fris. Nu is de Hema niet het eerste waar ik mijn make-up haal al heb ik vorig jaar wel een heel goed gepigmenteerd palette van ze ontvangen, die gebruik ik nog steeds graag. Maar al met al toch de prijzen wel wat aan de hoge kant voor goed-old-Hema?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De verpakkingen vind ik tof, alleen zijn sommige producten voor Hema begrippen echt wel prijzig. Tijdens het swatchen in de winkel werd ik steeds minder enthousiast, deze mascara wil ik zeker wel een kans geven x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei, de foundation... Ik zeg 'skippen'!! Hier en daar heb ik al wat reviews gelezen. Mijn conclusie is dat de kwaliteit niet top is...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne review Iris. Super jammer dat de mascara niet, niet-wateproof verkrijgbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer joh dat de mascara niet verkrijgbaar is in een normale versie. Ik houd ook niet van waterproof. De mascara geeft wel een mooi effect aan je wimpers!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Holy shit die foundationkwast is ZO MOOI, die ga ik meteen kopen als ik m'n salaris heb. En hoe doe jij je eyelinerwing zo mooi??? Zelfs ik krijg het niet zo mooi na 5 jaar dagelijks aanbrengen. -huilt in een hoekje- Die mascara ziet er ook chill uit, mooi resultaat. En die foundation ook. En die poeder. Nou je hoort het al, dat wordt alles kopen. Doei geld. En bedankt hé?!?!?

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!