Foamie shampoo bar review (Hibiskiss & Shake Your Coconuts)


Hola! Tijdens het Go See Beauty event maakte ik kennis met de shampoo bars van Foamie. Ik was direct enthousiast over het concept en de lekkere geur van de producten. Ik heb ze getest en wil graag mijn mening aan je geven! Zijn deze milieuvriendelijke bars fijn? Lees met me mee!

Foamie shampoo bar- 4,95 euro via bijvoorbeeld Etos


Wat ik top vind aan Foamie is dat zij een visie hebben: minder plastic. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik geen enkel potje plastic in mijn badkamer heb staan, want helaas is het tegenovergestelde waar. Ik ontvang erg veel producten waarvan 99% in een plastic pot zit. Wel ben ik van mening dat elke kleine stap een goede is: als je vanaf nu een shampoo bar koopt, spaar je misschien wel 12 plastic flessen op jaarbasis. Uiteraard zijn er ook duurzame alternatieven voor douchegel, dat telt al snel op.

Een Foamie shampoo bar komt in een kartonnen verpakking en heeft een stoffen touwtje.


Dit is wat er in de bar zit (Shake Your Coconuts als voorbeeld). De basis bestaat uit een milde, niet irriterende stof en een zachte vorm van alcohol. Er zit ook glycerine, kokosolie en parfum in. Dat laatste merk je wel. Ik heb persoonlijk niet heel veel moeite met een beetje parfum in je haarverzorging. Je wil toch dat het haar fris oogt en ruikt. Mocht je nou een hele gevoelige hoofdhuid hebben, dan kun je parfum misschien beter vermijden.

De bar heeft een fijne vorm die volgens Foamie gemakkelijk over je hoofd kan glijden. Dat heb ik ook zo ervaren, het is wat fijner dan de bars van bijvoorbeeld Lush. Hieronder zie je hoe je de bar het beste kunt gebruiken:
En dit noemt Foamie als voordelen:

- 3-in-1 verzorging: massages, reinigt en voedt
- De natuurlijke pH van de shampoo is perfect geschikt voor het haar en de hoofdhuid
- Eenvoudig aan te brengen dankzij het ergonomische ontwerp van de shampoo bar
- Milieuvriendelijker dan een traditionele fles shampoo
- Veganistisch en cruelty free, dermatologisch getest en gemaakt in Duitsland
- De shampoo bar is de perfecte reisgenoot

Ik heb twee bars geprobeerd. Hibiskiss is voor gevoelig en beschadigd haar, Shake Your Coconuts is voor normaal haar. Beide lijken erg op elkaar in werking, maar niet 100% in resultaat. Ik vind Hibiskiss namelijk een stukje fijner, deze maakt mijn haar heel mooi glanzend en de geur is fantastisch. Eigenlijk zijn ze beide fijn in gebruik. Het werkt het beste om de bar tussendoor in je handen op te warmen. Ik las namelijk veel Duitse reviews (het merk is Duits) die aangaven dat er geen schuim was. Het is inderdaad anders dan traditionele shampoo, maar er komt zeker wat schuim. Met het wassen moet je wel uitkijken dat je niet te hard heen en weer gaat boenen, dan kan het haar snel als een vogelnestje op elkaar zitten. Een conditioner vind ik dan ook zeker aan te raden.

Als nadeel moet ik noemen dat ik nu drie keer met de bar heb gedaan en dat ik zeker weet dat ik de geclaimde 25 keer niet ga halen, ik denk eerder aan iets meer dan de helft. Dit heeft er ook mee te maken dat ik mijn haar hier wel dubbel mee was omdat het dus een stuk minder schuimt. Ik was mijn haar daarnaast niet elke dag, dus ik zou denk ik iets langer dan een maand hiermee doen. Dat vind ik niet gek voor 4,95 euro, de gemiddelde drugstore shampoo is tegenwoordig al duurder dan dat.

Ik kan de bars zeker aanbevelen! Save the turtles ;-)

Ben jij al bekend met shampoo bars?

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!