Méanail Peel Off gel nagellak review (Paris Kit + UV Led Lamp)


Hola! Een tijd geleden kreeg ik een mailtje van Méanail of ik hun Peel Off gelnagellak wilde testen. Zeker wilde ik dat! Deze review is een béétje langverwacht omdat ik de producten grondig wilde testen voordat ik een review schreef. Na twee maanden en een aantal keer gebruiken wil ik mijn mening graag met je delen. Lees je mee?

Méanail Peel Off gel nagellak Nude/Rood kit- 34,90 euroTen eerste: deze set is ZO GOEDKOOP. Ik zag de prijs en dacht HOE DAN? Ik gebruik zelf een ander merk waarvan alleen de topcoat al duurder is dan deze hele set inclusief lamp(!). Dat is echt indrukwekkend. Natuurlijk neem ik die prijs wel mee in de beoordeling. De set is ook heel compleet: je krijgt er alcoholdoekjes bij en een handige tool waarmee je je nagelriemen naar achteren kunt duwen én de lak los kunt maken. In deze set zitten twee universele kleuren, maar je hebt ook andere sets. De kleuren zijn ook mega betaalbaar: voor 6 kleuren betaal je gemiddeld 29,90. Dit merk is dan ook bijna niet te vergelijken met andere producten op de markt omdat de prijs zo laag ligt.

Hoe het werkt:

1. Breng de twin coat aan, 60 seconden laten drogen onder de lamp

2. Eerste laag Gel Nagellak Peel Off opbrengen, 60 seconden laten uitharden onder de lamp

3. Tweede laag Gel Nagellak Peel Off opbrengen, 60 seconden laten uitharden onder de lamp

4. Breng de twin coat aan, 60 seconden laten drogen onder de lamp.

5. De nagels afvegen met de Cleaner pads om het vettige laagje te verwijderen wat de indruk geeft dat de gelnagellak niet droog is.

Het voordeel van een peel off set is dat je niet hoeft te vijlen bij het verwijderen. Daarom wilde ik deze liever proberen dan de gewone sets. Vijlen kan voor veel mensen prima werken, ik vind het best wel veel tijd kosten en als je het niet goed doet heb je erg veel schade aan de nagels. Ieder z'n ding, Méanail heeft het in ieder geval allebei.
Hierboven zie je nog een paar tips. Deze set is heel gemakkelijk in gebruik. Ik was niet echt lang bezig met mijn nagels en dat is wel zo fijn. Een half uurtje en je bent good to go, maar voor hoe lang?De lamp
Hierboven zie je de lamp. Deze plaats je op een gelijk oppervlak zodat de lamp goed kan 'zien' wanneer er iets onder ligt, jouw hand dus. Je brengt een laag peel off aan, legt je hand er 1 minuut onder, brengt de kleur aan (2 keer) en sluit weer af met een laag peel off. In totaal vier lagen dus. Ik heb ervaren dat het heel belangrijk is dat je de kleur goed sealt, dus echt de gehele nagel moet bedekt zijn. Vooral met de peel off base- en topcoat is dat belangrijk. Ik laat je straks nog zien waarom dat zo is.

Ik heb geen problemen ondervonden met de lamp, deze werkt eigenlijk prima. Er zit alleen geen timer op (dus dat hij automatisch afslaat), maar ik vind dat je dat voor deze prijs ook niet echt hoeft te verwachten. Je kunt het prima zelf bijhouden omdat de lamp de droogtijd laat zien.Hierboven zie je de twee kleuren. De reden waarom je even op een review hebt moeten wachten: de nagel van mijn middelvinger brak zowat doormidden na het maken van de eerste foto en toen had ik de rode kleur nog niet getest. Wat denk je? Middelvinger een beetje aangegroeid, breekt mijn pink weer half doormidden. Oh oh... Life of a reviewer ;-) Soms zit het echt niet mee.

Als je hierboven goed naar mijn duim kijkt, klik de foto even aan, is het aan de zijkant een beetje minder egaal. Dit bedoel ik met sealen: als je de kleur niet goed genoeg bedekt aan het einde, dan haal je 'm er een beetje af met je alcohol doekje. Gewoon een leerzaam moment dat ik even wilde delen. Zowel de kleuren als de base- en topcoat lakken fijn en egaal. Let op dat je niet te dikke lagen aanbrengt, het is toch echt anders dan gewone nagellak.


De rode kleur zat er inmiddels een paar dagen op en dan merk je aan de randjes, zoals je hierboven goed kunt zien, dat het eigenlijk wel tijd wordt de kleur er af te halen. Je kunt er denk ik best een dag of tien mee uitzingen, maar na een dag of zes/zeven vind ik de randjes wel storend worden. Alsnog een hele nette score voor een mooie manicure die weinig tijd kost.

Het verwijderen
Ik heb even contact opgenomen met Méanail omdat ik de eerste keer vond dat er best wat van mijn eigen nagelbed mee kwam toen ik de lak er af ging pulken. Dit wil je niet omdat het héél lang duurt voordat je nagels weer mooi egaal zijn. Dit kun je verhelpen door je nagels eerst te weken in lauwwarm water. Dit helpt inderdaad wel. Ik zie dit als het enige nadeel dat ik kan ontdekken aan deze set: je hebt toch wat schade aan je eigen nagels, al volg je het warm water weken en ben je voorzichtig met 'pulken'. De schade is minimaal, maar je moet tussendoor wel echt veel insmeren met een verzorgende nagelolie. Voor mij is de kwaliteit verder hoog genoeg om dit (ha-ha) door de vingers te zien.

Voor de prijs is het natuurlijk een fantastische set. Ik ben er zeker van onder de indruk! Mooi ook voor beginners of mensen die na een paar dagen weer willen wisselen van kleur. Wel je nagels heel goed verzorgen tussendoor met olie dus, om schade te voorkomen.

Kende jij Méanail al? Wat is jouw ervaring hiermee?

2 opmerkingen

  1. Klinkt wel heel bijzonder! Je weet hoe ik er mee worstel haha, mijn eigen nagels lijden er inderdaad toch wel onder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas heb ik ook wel schade aan mijn nagelbed. Zou ipv de basecoat, de twincoat als basis beter zijn? Zo mooi als op filmpjes werkt het bij mij niet. Tips zijn welkom!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!