Shein/SheGlam make-up review (oogschaduw, concealer, lipstick)

Shein/SheGlam make-up review


Hola! Ken jij Shein al? Dit online winkel walhalla is een soort moderne V&D haha! Ze hebben sinds kort ook Sheglam, hun eigen make-uplabel. Ik bestelde wat producten, waaronder lipstick, mascara en oogschaduw, en vertel je daar vandaag meer over. Lees je mee?

Er zijn twee redenen waarom ik geïnteresseerd ben in de SheGlam make-up: 1 is natuurlijk de prijs-kwaliteit en 2 is dat ik veel mensen ken die dolenthousiast zijn over de kleding van Shein (ik begin zelf ook wel fan te worden!). Er waren echter een paar dingen die ik toch in mijn achterhoofd had aangezien het om een Chinese website gaat: hoe betrouwbaar zijn deze producten eigenlijk? Ik heb de belangrijkste vragen op een rijtje gezet hieronder in screenshots van de website:


Shein/SheGlam make-up review

Shein/SheGlam make-up review
Shein/SheGlam make-up review

De producten zijn dus niet getest op dieren. Dit is goed nieuws, want tot een tijdje geleden waren merken in China producten verkopen nog verplicht om op dieren te testen. Voor zover ik kan vinden zijn merken dat nu in ieder geval niet verplicht, maar het staat ze dus nog wel vrij om het te doen. Het is een goede zet van Shein om dat niet te doen omdat ze wereldwijd zo’n grote markt aanspreken. Los daarvan kan ik je natuurlijk niet vertellen hoe en onder welke omstandigheden deze producten worden gemaakt, maar de website geeft aan dat het onder dezelfde condities gebeurt als bij grote merken, waaronder Tarte. 


Nu we dat allemaal uit de lucht hebben, over naar de producten! Het zijn er best een hoop…

SHEGLAM Het ARTISTRY Eyeshadow Palette – BEJEWELED – 8 euro
SHEGLAM Alles-in-̩̩n mascara-zwart Р5 euro
SHEGLAM Eye Candy Medium Coverage Concealer 201 Finland – 3 euro
SHEGLAM Matte Allure Lipstick 201 Retro Rose – 4 euro
SHEGLAM METALLIC GLOW Highighter - 201 TAURUS – 4 euro
SHEGLAM Little Black Tube Langhoudende Shimmer Eyeshadow Trio Set- 4 euro

Ook gekocht: SHEGLAM 1 paar dikke gekrulde valse wimpers – 1 euro 
Ik heb deze niet meegenomen in de review omdat ik ze echt te heftig vond, niet helemaal mijn ding! En vond het zonde de ooglooks daarmee te 'verpesten'. 


In totaal kocht ik 7 producten voor 29 euro. Dat is natuurlijk niet veel geld. Het duurste item is de oogschaduw. Er staan geen beschrijvingen van de producten op de website dus die heb ik dan ook niet! Wel makkelijk, geen claims, geen verwachtingen zou je bijna denken ;-)


Ik begin met SHEGLAM Alles-in-̩̩n mascara-zwart Р5 euro &
SHEGLAM Eye Candy Medium Coverage Concealer 201 Finland – 3 euro


Shein/SheGlam make-up review

De alles in 1 mascara heeft een toepasselijke naam, want hij heeft twee verschillende kanten. De ene kant is een traditioneel borsteltje met haartjes (die lijkt qua vorm op l'oréal paradise extatic mascara). De andere kant heeft een plastic borsteltje. Hieronder zie je het resultaat: 

Shein/SheGlam make-up review

Bij deze mascara staat aangegeven dat 'ie waterproof en smudgeproof is. Waterproof is 'ie ZEKER. Hij is echt zó waterproof dat je er mee kunt sporten en dat je 'm bijna niet van je wimpers af krijgt. Bij het verwijderen zijn er bij mij wel wat wimpers verloren gegaan haha! Dus een aanrader als je een mega waterproof mascara zoekt. Het effect vind ik oké, ik ben niet super weg van beide kanten. De formule is droog en neigt naar afbrokkelen. Voor mij dus geen blijver, het is maar net wat je zoekt. 

De concealer daarentegen, daar werd ik echt door verrast. De tube is echt méga, dus je hebt veel product voor je geld. De lichtste kleur is perfect voor mij (Finland). De dekking is niet heel intens, maar voor mij goed genoeg. Hij verspreidt zich heel gemakkelijk en blijft goed zitten zonder te droog te zijn of in de fijne lijntjes te kruipen. Heel blij met deze! Alleen niet echt iets voor jou als je een heftige dekking zoekt.

SHEGLAM Matte Allure Lipstick 201 Retro Rose – 4 euro

Shein/SheGlam make-up review

Shein/SheGlam make-up review

Jullie weten misschien wel dat ik niet zo'n lipstick koningin ben, maar ik was wel op zoek naar een nude lipstick die mooi zou slijten zonder dat ik randen kreeg. Deze is perfect! Het is niet dat 'ie lang blijft zitten maar van mij persoonlijk hoeft dat ook niet. De lipstick ruikt lekker en is heel mat. Als ik een kritiekpuntje mag benoemen is het dat je de kleuren online niet zo goed kunt zien.

SHEGLAM Het ARTISTRY Eyeshadow Palette – BEJEWELED – 8 euro & 
SHEGLAM METALLIC GLOW Highighter - 201 TAURUS – 4 euro

Shein/SheGlam make-up review

Shein/SheGlam make-up review

Ik begin even met de highlighter in de kleur 'taurus'. Deze is echt erg mooi, je ziet 'm hierboven op de foto. Hij is wel vrij warm van kleur en doet me denken aan Champagne pop, maar nét ietsje meer goud. Een aanrader! Je kunt 'm aanbrengen met setting spray voor een nog intenser effect. 

Shein/SheGlam make-up review

SHEGLAM Little Black Tube Langhoudende Shimmer Eyeshadow Trio Set- 4 euro

Als laatste deze drie kleine vloeibare oogschaduws/glitters. Ik was al lang op zoek naar fijne vloeibare oogschaduws met nog een aardige dekking die ik kan gebruiken voor ooglooks. Deze vind ik heel prettig omdat ze niet plakkerig aanvoelen of juist te droog zodat ze gaan barsten. Het gekke is wel dat de zilveren glitterkleur heel geparfumeerd ruikt, en de andere twee niet.

Shein/SheGlam make-up review

Shein/SheGlam make-up review

Shein/SheGlam make-up review

Bovenstaande looks zijn gemaakt met het Shein palette en de vloeibare glitters. Ik vind het echt super mooi eigenlijk. De kleuren blenden goed en de vloeibare glittertjes erboven drogen goed zonder te barsten. Wederom vond ik het heel verrassend, had het totaal niet verwacht. De enige kleur waar ik niet zo weg van ben is de roze glitter, omdat die niet dekt of echt pigment heeft, het is meer een los prutje.

Eigenlijk ben ik heel blij met alle producten van SheGlam. Ik zou alleen de mascara niet opnieuw kopen omdat deze voor mij een beetje té waterproof is en ik geen zin heb om elke keer wimpers te verliezen als ik ga reinigen. Verder ben ik tevreden over alles. Wie had dat gedacht?!

Heb jij wel eens make-up van Shein geprobeerd?

4 opmerkingen

  1. Oehh! Had dit eerlijk gezegd nooit verwacht toen ik de titel las �� Ik ga snel eens kijken op de site want er zitten blijkbaar toch best een paar pareltjes tussen. Super leuk geschreven ook trouwens! ♥️

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had nog nooit van dit merk gehoord (ook niet van Shein), maar het ziet er top uit. Fijne prijsjes ook en gelukkig ook dierproefvrij ondanks dat het uit China komt. Vind je looks ook weer fenomenaal mooi! Krijg daardoor de neiging om alles te kopen wat je hebt gebruikt.. alleen is er 1 probleempje.. ik zou het nooit zo mooi kunnen doen als jij ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wauw ziet er goed uit en wauw dat palette is ook echt prachtig! je hebt er een mooie look mee gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt me erg enthousiast gemaakt om iets te bestellen

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!