Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen 1-minuut masker review


Fiiinally! Andrélon komt met een 'natuurlijk' product. In de tijd van oplettende vrouwen en beautybloggers die praten over parabenen en siliconen werd het ook wel eens tijd. Ik probeerde het 1-minuut masker van de Natuurlijk Puur lijn. Daarnaast komt er ook een spray, conditioner en shampoo in de Natuurlijk Puur-lijn. Dit product komt over een tijdje in de winkel te staan voor 3,99 euro.


Het Zijdeglans & Zen 1-minuut masker is ontwikkeld voor haar dat er vermoeid uit ziet. WHAT?! Ik vind dit een hele vreemde beschrijving. Je hebt maskers voor droog haar (het is overduidelijk als je daar last van hebt), voor volume (ook vrij logisch) en voor glans, maar dit vind ik echt raar klinken. Maargoed. Mijn haar is droog en misschien dus wel vermoeid. Ik heb vrij hoge verwachtingen van dit product, de andere maskers vind ik ook ontzettend fijn.


Er zitten geen parabenen en kleurstoffen in. Dat klinkt wel mooi, maar wat is het nou precies? Er wordt gezegd dat parabenen borstkanker kunnen veroorzaken omdat het in gen is gevonden. Niet een fijn product voor in je cosmetica dus. Veel andere bronnen beweren echter weer dat cosmeticabedrijven dit gebruiken als een marketingtruc: laten weten dat een zogenaamd 'slecht' ingrediënt niet in je product zit scoort natuurlijk. Ik ga je niet vertellen wat je moet geloven. In elk geval zit het hier niet in. Wat er wel in zit is parfum. Daardoor vind ik de naam 'natuurlijk puur' niet helemaal eerlijk. Aan de andere kant, een geurtje aan je conditioner is ook wel fijn.


Ik heb het masker nu een keer of vier gebruikt en ik best tevreden! Je kunt het inderdaad heel kort laten zitten, dat vind ik fijn. Als je haast hebt maar toch dat beetje extra verzorging wil heb je hier een goed product aan. Na gebruik voelt je haar zacht, maar niet overdreven zacht. Ik heb ook het masker van de Oil&Care lijn gebruikt en ik moet zeggen dat die wel beter werkt voor mijn droge haar. 


Dit is hoe het spul eruit ziet. Een stuk dikker dan de gewone conditioner van Andrélon, die overigens ook prima werkt voor mij. De geur is fijn, niet te overheersend. Je merkt van het parfum dus niet veel. 


Wat betreft de werking ben ik dus niet 100% overtuigd. Misschien moet mijn haar er op langere termijn wel aan wennen. Het is een fijn product en maakt je haar zacht, maar niet goed genoeg voor heel erg droog haar of geverfd/geblondeerd haar. Dat vind ik wel jammer! Ik heb wel het idee dat het minder resten achterlaat in je haar, juist omdat je haar minder zacht is. Bij andere maskers heb ik vaak het gevoel dat er veel achterblijft omdat mijn haar zo glad wordt en blijft. Hoe kan het ook anders?


Ik zou dit product denk ik niet opnieuw kopen, maar dat is niet omdat het niet goed werkt. Ik heb liever de Care&Repair of de Oil&Care, omdat deze beter werken voor droog haar. Heb jij normaal haar dat wat extra's kan gebruiken? Dan is het wel zeker een aanrader.

Voordelen:
- Prijs
- Verkrijgbaarheid van Andrélon
- Geen parabenen en kleurstoffen
- Prettige, niet al te overheersende geur
- Laat je haar zacht en verzorgd achter
- Hoeft niet lang te blijven zitten zoals de meeste conditioners

Nadelen:
- Werkt niet goed genoeg voor droog/beschadigd haar
- Ik moet er sowieso een serum bij gebruiken

2 opmerkingen

  1. Heel handig zo'n 1 minuut masker! Maar gebruik toch liever een masker wat meer voeding geeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handig ! Jammer dat je er wel langs af nog een serum moet gebruiken. Liever gebruik ik gewoon het oude trucje met kokos hah!

    Liefst, Natiza

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!