Nog vier dagen: op vakantie naar Corfu!

Oh jongens, meisjes, terwijl ik dit artikel maak komt de regen met bakken uit de lucht vallen. Godzijdank vlieg ik vrijdag naar Corfu waar het nu ongeveer 23 graden is. Dat klinkt niet mega indrukwekkend, maar van mij hoeft het ook niet altijd 40 graden te zijn. Vaak heb je dan niet eens puf om iets te gaan doen. Ik ben al eens eerder op Corfu geweest, maar ik kan me niet alles herinneren. Ik was toen een jaar of 13/14 en ik heb echt mijn hart daar laten liggen denk ik, haha. Vandaag laat ik je even meegenieten van de zon, al is die hier ver te zoeken! Kijk mee naar de plaatsen waar ik naar toe ben geweest en/of graag naar terug wil.


BRON: http://www.msccruises.nl/nl_nl/Images/Corfu_tcm22-3908.jpg

Bij dit kerkje op het water ben ik al geweest. Super bijzonder! Je komt er via een klein paadje over zee en dat uitzicht, dat uitzicht!


BRON: http://www.greektrips.gr/images/islands/corfu/canal_d_amour_sidari.jpg

En ook hier ben ik al geweest, maar ik wil er graag naar terug! Dit mooie stukje 'rivier' tussen de rotsen heet Canal d'amour ofwel kanaal van de liefde. Je ziet er veel zoenende mensen terug, het is er altijd extreem druk! Ik hoop volgende week een rustig fotootje te kunnen maken.


BRON: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiV8zHPdnpG_hz9rjq29E4QBi4likoXGKopWJs2WlXzZtD-zgviuIkoQ5e0qBBaLTSbLZQn-XMmZXBNVgKPCtgziSuwsCDIhL2ULksWrWOAU14_-CGop0fOcrLbi4NkTBnVOb0e4FISd_JG/s640/paleokastritsa2.jpg

Dit is het water bij Paleokastritsa (wat een naam). Het is daar zo ontzettend mooi helder! Ik heb er toen een boottocht gemaakt en dat is één van de meest indrukwekkende dingen die ik in mijn leven heb gedaan.


BRON: http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/e8/99/7e/grotto-boat-tour.jpg

Onderweg tijdens die boottocht kom je in een stukje grot terecht waar iets heel bijzonders is, dit wordt het blauwe oog genoemd. Je hebt daar één stukje waar het water echt extreem blauw is. Het zonlicht wordt op een bepaalde manier gereflecteerd in het water. PRETTY!


BRON: http://www.rossholidays.nl/pictures/foto/corfu/co10_CorfuTown_45.jpg

Uiteraard ga ik niet alleen voor alle mooie dingen, er moet ook een beetje gewinkeld kunnen worden! In Corfu-stad heb je een mix van oude winkeltjes met authentieke spulletjes en moderne kledingzaken zoals Zara en H&M. De stad heeft echt zo'n heerlijk sfeertje!


BRON: http://www.cycladia.com/uploaded/corfu/first_image_destinations/beaches.jpg 

En hier is het dan, de KLAPPER van mijn hele vakantie: Cape Drastis. Dit is van helemaal bovenaf genomen. Wij deden toen dezelfde tocht door de bergen, waarnaar je beloond wordt met dit uitzicht. Je moet het strand zelf ook op kunnen, dat wil ik dit jaar heel graag doen/zien. Dit uitzicht is misschien wel het mooiste dat ik ooit gezien heb.


BRON: http://content2.waverunner.nl/Cache/OA/Acco/Images/Original/65971_123.jpg

Ik denk dat we hier niet meer komen, maar dit is waar ik eerst zat op vakantie, vlak naast het strand. Ik kan het huisje waar we zaten nog zien op deze foto. Het dorpje heet Agios Gordis en het heeft een geweldig strand!


BRON:http://www.heeck.nl/corfu/images/lemontree.jpg

Dit was mijn favoriete bar/restaurant/tuin daar, de Lemon Tree. Ik hoop dat 'ie er nog zit!


BRON: http://i290.photobucket.com/albums/ll260/adina_samoila/Greece_2009/DSC07534.jpg

Wat ik echt prach-tig vond was het paleis van Sissi. Binnen mag je helaas geen foto's maken, in de tuin wel. Haar uitzicht is echt prachtig! Zie hieronder:


BRON: http://www.greeka.com/members/user_images/birtok/580_PIC_2714.jpg

Je kunt werkelijk alles zien, het hele eiland overkijken. Vanaf de andere kant heb je weer uitzicht op water. Doe mij zo'n huis!


BRON: http://www.pilots.nu/images/corfu_landing_small.JPG

Wat ik me nog goed kan herinneren was de landing op Corfu. De landingsbaan daar is héél, hééééél erg kort en daarmee best wel eng. In elk geval heb ik er ongelooflijk veel zin in! Kwijl nog even mee:


BRON: http://www.zeiljachthuren.nl/images/Pictures/Country/Greece/Corfu/corfu.jpg


BRON: http://www.korfoe.nl/images/stories/Corfu-Korfoe-Paleokastritsa.jpg


http://www.korfoe.nl/images/stories/Corfu-Korfoe-Roda1.jpg


BRON: http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/02/a0/e4/02/filename-corfu-2012-208.jpg

4 opmerkingen

 1. Oeeh ziet er mooi uit daar! :)

  Liefs, Natiza

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah jaloers, ik ben 5 jaar geleden ook daar geweest en ook in het sissi paleis, ik heb daar wel gewoon stiekem foto's genomen binnen :P Veel plezier alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier daar, Iris. Ik ben er nog nooit geweest maar het ziet er wel prachtig uit. Have fun tanning, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de foto's en de uitleg,in september gaan we ook naar Corfoe
  Grt

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!